Endelig er Sjømatrådets lakseseminar tilbake!
Den 07. juni, fra kl 11.00-15.30, inviterer vi til årets lakseseminar i Bergen og serverer oppdatert innsikt om laksemarkedet verden over, med hovedfokus på situasjonen i dag, markedsutvikling og mulighetene fremover.
Sunn, lokal og bærekraftig mat har alltid vært pilarene i norsk sjømateksport, og har nok blitt enda viktigere de siste årene.
Både poke-trenden og sushi, med laks som favoritt-topping, har stadig tatt større plass i det internasjonale kjøkken. Samtidig er et høyere hjemmekonsum av laks og større helsefokus med på å utvide bredden i laksekategorien.
Program:
- Del 1: Status for det globale laksemarkedet
- Del 2: Hvordan ser det ut fra våre viktigste laksemarkeder?
- Del 3: Vi ser i glasskula på veien videre
Du vil få høre fra blant annet:
- Paul T. Aandahl, sjømatanalytiker
- Lars Moksness, forbrukeranalytiker
- Bjørn-Erik Stabell, sjømatutsending, Spania
- Trine Horne, sjømatutsending, Frankrike
- Andreas Thorud, sjømatutsending, Kina
- Guro Jahre Lund, marketingsjef, laks og ørret
- Børge Lotre, direktør for markedsinnsikt og markedsadgang
Og vi skal snakket om blant annet:
- Muligheter og utfordringer for laks som et høyt priset produkt
- Hvilken vridning i den norske/globale handelstrømmen vil vi få?
- Vil laksen kunne styrke sitt omdømme når prisen øker?
- Hvordan vil konkurransen bli mot andre proteiner?
- Hvilke markeder har økt mest de siste åra, og hvem vil fortsette veksten gitt at volumveksten stopper opp?
Årets seminar gjennomføres 7. juni i Bergen, på Hotel Norge by Scandic.
Det er mulig å se seminaret i opptak i etterkant.