Årets kokk skal snart kåres i Portugal, men først skal alle finalistene innom Ålesund for å konkurrere om den beste klippfiskretten.

Konkurransen Årets kokk i Portugal er allerede i sin 29.utgave og er regnet som den mest prestisjetunge kokkekonkurransen i Portugal. Den 23.mai møtes årets seks finalister i Ålesund, hvor klippfisken vil være hoved-råvaren. Sjømatrådet har over flere år vært sponsor for denne konkurransen og Sjømatrådets fiskeriutsending i Portugal Johnny Thomassen, mener konkurransen er viktig av flere grunner.

-Eksponering på slike konkurranser er veldig viktig for opprettholde statusen til norsk klippfisk i Portugals kulinariske miljøer. Ikke minst er det viktig for å lære den nye generasjonen av portugisere til å sette pris på norsk klippfisk, både som festmat og i hverdagen.

Sterk jury til klippfiskhovedstaden
I tillegg til to portugisiske jurymedlemmer vil også fjorårets sølvvinner av Bocuse d´Or Christopher Davidsen, være å finne i juryen. Den norske sølvvinneren vant også i 2009 prisen for årets beste klippfiskrett, så juryen er uten tvil «klippfisk-kvalifisert». I lys av konkurransen legges det samme dag også opp til en MasterClass med Christopher Davidsen.

Portugal fortsetter å være et av de viktigste markedene for norsk klippfisk. I 2017 ble 23 000 tonn klippfisk eksportert fra Norge til Portugal, der mesteparten av volumet kommer fra nettopp Ålesund. 

Næringen inviteres
Konkurransen vil være åpen for sjømatnæringen, der man kan komme for å både observere og smake. Har du lyst å overvære konkurransen og smake på klippfisk tilberedt av Portugals beste kokker, har du mulighet til å melde deg på arrangementet ved bruk av lenken under.

For spørsmål, ta kontakt med Johnny Thomassen.