I uke 33 er det igjen tid for Arendalsuka, og i år svømmer sjømaten opp som et viktig tema flere av dagene som kommer. 

 Arendalsuka er en årlig nasjonal arena hvor aktører innenfor politikk, samfunns- og næringsliv møter hverandre og folk, for debatt og utforming av politikk for nåtid og framtid.

For første gang skal Norges sjømatråd, i samarbeid med Dagens Næringsliv, være til stede for å øke kunnskapen om norsk sjømat.

Vi skal framheve spennende områder i sjømatnæringen som vil fortsette å være viktig for utviklingen til Norges viktigste vekstnæring gjennom tre debatter.

Vi har utarbeidet et kruttsterkt program og gleder oss til å ta fatt på de tre aktuelle temaene tirsdag 14., onsdag 15., og torsdag 16. august:

  • Sjømatkonsum

Sjømat er trendy - så hvorfor faller konsumet? 

DN-teltet kl. 12.15-13.15, oppmøte senest kl. 11.45.

Norges sjømatråd inviterer til diskusjon - hva skal til for å få de unge til å spise sjømat, ikke av plikt, men av glede?

Debatten ledes av: Andreas Wahl

Øvrige deltakere:
Vegard Harm, influencer 
Renate Larsen, administrerende direktør, Norges sjømatråd
Gunnar Hvarnes, Bocuse d'Or-medaljør og kokk
Linda Granlund, divisjonsdirektør folkehelse og forebygging, Helsedirektoratet
Camilla Beck Sætre, kommunukasjonsdirektør, Insula
Linn Elise Bjerkeli, kategorisjef ferskfisk, NorgesGruppen ASA

Finn oss også på Facebook.

  • Ringvirkninger

Den norske sjømatnæringen forer verden og "gir lys i husan" langs hele kysten. Men hvor viktig er det egentlig for Norge?

DN-teltet kl. 15.30-16.30, oppmøte senest kl. 15.00. 

Her får vi høre om hvilken betydning og hvilke verdier sjømatnæringen skaper i lokalsamfunn langs kysten vår. Sjømatrådet inviterer til diskusjon - hvor viktig er egentlig sjømatnæringen for Norge?

Debatten ledes av Andreas Wahl

Øvrige deltakere:
Magnar Pedersen, direktør fiskeri, industri og marked, Nofima
Vårinn Lassesen, daglig leder MyrMar (Øksnes kommune)
Elin Tveit Sveen, Marø Havbruk (Flora kommune)
Kristian Sandtorv, reder og skipper Havdrøn a/s
Tom-Christer Nilsen (H), Næringskomiteen
Amund Djuve, sjefsredaktør Dagens Næringsliv

Finn oss også på Facebook.

  • Teknologi

Fra sydvest til digital høyteknologifest. Slik blir fremtidens sjømatnæring.

I tusenvis av år har Norge levd av fisken, men årer og seil har for lengst blitt byttet ut med både motorkraft og gigabytes.

Sjømatrådet spør - hvordan blir sjømatnæringen i fremtiden?

Debatten ledes av Andreas Wahl

Øvrige deltakere:
Renate Larsen, Norges sjømatråd
Harald Tom Nesvik, Fiskeriminister
Torger Reve, professor, Handelshøyskolen BI
Olav Kjørven, CSO, EAT Foundation
Fredrik Nordøy, Nordøy Sea
Cilia Holmes Indahl, bærekraftsdirektør, Aker BioMarine
Ola Gaute Aas Askheim, trendanalytiker Opinion

Finn oss også på Facebook

Alle tre debattene foregår i Dagens Næringslivs-teltet ved Trefoldighetskirken i Arendal sentrum.

Sees vi?