Torsk kan enkelt forvandles til en smak av Thailand på ditt eget kjøkken. Den milde smaken av denne fisken passer perfekt med de klassiske thai-smakene surt, søtt, salt og sterkt.

Thailand er kjent for sitt mangfold av fisk og skalldyr, og de tilsetter smaker som vi nordmenn er blitt godt kjent med. Så skal det sies at også thaimat er «fornorsket» for å passe til den norske ganen. Denne retten vil uansett gi deg en smakfull opplevelse av thai-kjøkkenet.

Se flere sjømatretter som gir deg feriefølelsen her!

OPPSKRIFT THAI-INSPIRERT TORSK

Til fire personer trenger du:

  • 800 g torskefilet
  • 1-2 ss sriracha chilisaus, eller en annen type chilisaus.
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk lime (kun saften)
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss fiskesaus
  • 3 ss brunt sukker
  • 1 bunt koriander, liten
  • Salt og kvernet pepper
  • Stekt brokkoli
  • 1 stk brokkoli
  • 1 ss sesamfrø
  • Olje, til steking

Til serveringen:

  • 4 ss sprøstekt løk
  • 2 ss peanøtter, hakkede
  • 2 stykker vårløk, kuttet i tynne ringer
  • Koriander

Slik gjør du:

  • Varm ovnen til 180 grader. Legg filetene over i en passende ildfast form og krydre lett med salt og pepper.
  • Grovhakk hvitløken. Kjør deretter hvitløk, chili, soyasaus, fiskesaus, limesaft, brunt sukker og koriander sammen med en stavmikser. Fordel omtrent halvparten av sausen over torsken.
  • Sett formen i ovnen og bak torsken i cirka 12-14 minutter. Torsken er ferdig når den flaker seg ved lett trykk.

Stekt brokkoli:

  • Rens og del brokkolien i små buketter.
  • Varm en stor stekepanne med litt olje og stek brokkolien i et par minutter på høy varme.
  • Senk varmen og la brokkolien stek til den er mør.
  • Tilsett vårløkringer, 4 ss av sausen og dryss over sesamfrø.
  • Server torsken i formen eller løft den forsiktig over på et lite fat.
  • Fordel brokkoli rundt fisken og ha så over resten av sausen. Toppes med sprøstekt løk, hakkede peanøtter og koriander.

Chefs tips: I denne oppskriften kan du også bruke andre hvite fiskearter som hyse, uer, sei, brosme eller lange.

Visste du at:

  • Hyse og torsk er magre fiskearter som er rike på proteiner, B12, selen, jod og D-vitamin.
  • Gjennomsnittlig spiser thailendere årlig litt over 27 kg sjømat per person.
  • Norge eksporterer både laks, ørret og makrell til Thailand.
  • Thailendere er avanserte sjømatspisere og er spesielt opptatt av ferskhet.
  • Thailand har et fantastisk utvalg av sjømat på sine fiskemarkeder, både levende, fersk og tørket.
  • Du finner også levende sjømat i akvarier på restauranter og supermarkeder.
  • Thailand oppdretter store mengder sjømat.
  • Tilapia er en oppdrettet hvit fisk som er mye spist i Thailand.