Sjømatrådet har nylig fornyet sine markedsinnsiktssider på seafood.no/markedsinnsikt.

Sjømatrådet har nylig fornyet sine markedsinnsiktssider på seafood.no/markedsinnsikt.

Dette har blitt gjort etter tilbakemeldinger fra både eksterne og interne brukere. Før design- og utviklingsprosessen ble det i tillegg gjennomført en grundig tjenestedesignprosess, for å sikre at de nye sidene møter behovene til et bredt spekter av brukere.

Brukervennlig oppbygning

- De nye sidene har en enkel og brukervennlig oppbygning og inkluderer statistikk, rapporter og publikasjoner, nyttige lenker og en blogg, sier systemutvikler Kia Johanna Uuskartano i Norges sjømatråd.

Statistikk utgjør en stor del av markedsinnsikten som Sjømatrådet deler, og denne er nå forenklet og samlet i ulike formater på ett sted.

Ukeseksport fra Norge

- En mye brukt statistikk er ukeseksporten fra Norge, som nå enkelt kan bli funnet på nettsiden. Her får man en enkel oversikt over eksporten de siste fem ukene, i tillegg til statistikk i PDF- og Excel-format, sier forretningsutvikler Børge Lotre i Norges sjømatråd.

Innloggede brukere kan også få tilgang til en interaktiv rapport for å gjøre flere egne valg og laste ned ønsket del av statistikken.

Forenkling

- Det er viktig å poengtere at det gamle og populære innholdet ikke er fjernet, men samlet sammen med noe nytt innhold. Sidene er utformet med henblikk på forenkling, språk og bedre forklaringer for å gi brukerne rask tilgang til informasjon, understreker Kia Johanna Uuskartano.

Sjømatrådet ønsker kontinuerlig å forbedre seg. Dersom du ikke finner ønsket innhold, trenger en gjennomgang eller har andre innspill, kontakt oss gjerne på e-post: insight@seafood.no.