Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
august, 2021
Sjømatrådet deltar på Saudi-Horeca
For første gang siden pandemien startet ser det ut til at Sjømatrådet kan delta fysisk på en stor, internasjonal messe.
Eventyrlig vekst for skalldyreksporten
Verden mesker seg med norske skalldyr. Aldri før har Norge eksportert skalldyr for høyere verdier enn i årets julimåned. Etterspørselen er stor både i Europa, Asia og USA.
Vel i havn med fjorårets sjømatkampanjer
I fjor kjørte Sjømatrådet reklamekampanjer i 27 land. Nå er kampanjeeffektene på tvers av markedene ferdig oppsummert.
Må se fisken i øynene
Aldri før har spanjolene spist mer laks enn nå. Men spanjolene foretrekker å «se fisken i øynene» før de kjøper den. Det er viktig kunnskap i forkant av årets store laksekampanje i Spania.
Voldsom verdivekst for sjømateksporten
Norge eksporterte sjømat for 9,5 milliarder kroner i juli. Det er en økning på 1,6 milliarder kroner, eller 21 prosent, sammenlignet med juli i fjor.
juli, 2021
Dette er OL- heltenes sjømatfavoritter
De norske OL-håpene får servert fersk norsk sjømat både til lunsj og middag når de lader opp til konkurransene. Og sjømaten går ned på høykant. Her avslører OL-kokk Trond Skogvoll både utøvernes, og sine egne sjømatfavoritter.
Nå spiser tyskerne sjømat som aldri før
10 retter som gir deg feriefølelsen
Tidenes beste første halvår for norsk sjømateksport
juni, 2021
Østlendingene spiser mest fisk
På spørsmål om hvem som spiser fisk minst to ganger i uka eller oftere, er det faktisk nordlendinger som kommer dårligst ut i Norge. Østlendingene topper statistikken.
Kineserne kjøper mest sjømat på nett
Ingen i verden handler like mye sjømat over nett som kineserne. Det kan norsk sjømatnæring dra nytte av, mener Sjømatrådets utsending i Kina.
Klippfiskseminar for åpne digitale dører
Når Sjømatustending i Portugal Johnny Thomassen inviterer til årets klippfiskseminar velger han å se det positive med å måtte arrangere digitalt og ikke et fysisk arrangement.
Laksekampanjer ga valuta for pengene
Fjorårets storsatsing på laksekampanjer i Frankrike og Tyskland ble en suksess. Nå spiser både franskmenn og tyskere mer laks.
Veksten i sjømateksporten fortsetter
Norge eksporterte sjømat for 8,3 milliarder kroner i mai. Det er en økning på 484 millioner kroner, eller 6 prosent, sammenlignet med mai i fjor. Dermed fortsetter trenden fra april med vekst i sjømateksporten.
Matjessild: Ung, feit og struttende sunn
Mange tror de ikke er så glad i sild. Men matjessild kan gi skeptikere en aha-opplevelse. Lenger sør i Europa har de for lengst forstått det.
mai, 2021
Sjømatrådet signerer avtale med TRY Opt
Sjømatrådet har signert en avtale med TRY Opt for sosiale medier.
Norsk laks- verdens mest populære fisk
Det er litt over 50 år siden de første anleggene for lakseoppdrett så dagens lys i Norge. Siden den gang har norsk laks blitt verdens mest populære fisk. Altså, ikke bare laks, men norsk laks.
Nedgangen i sjømatkonsumet har flatet ut
- Det er svært positivt at nedgangen vi tidligere har sett i sjømatkonsumet nå ser ut til å ha stoppet opp.
Imponerende sjømatretter i barn og unges kokkekonkurranse
Kokkesprell, grunnskolens egen kokkekonkurranse med sjømat som hovedingrediens, ble en suksess der lakserull og rød lapskaus gikk av med seieren.
Hva blir viktig for at folk skal velge sjømat?
Sjømatrådets dagsaktuelle trendrapport har svaret på hva folk krever og forventer av sjømatnæringen – samt hva som skal til for at folk legger sjømat på tallerkenen.