Sjømatrådet inviterer norske eksportører til markedsbesøk og sjømatseminar i Lagos.

Vi fortsetter suksessen fra de to foregående år og inviterer igjen norske eksportører til et besøk i storbyen Lagos i Nigeria. 

Sjømatseminaret vi har arrangert to ganger i Lagos har gitt eksportører og importører mulighet til å møtes for å diskutere og få innsikt i den norske sjømateksporten og utfordringene for importørleddet. Dette seminaret gjennomfører vi også i år. Seminaret vil innholde presentasjoner om tørrfisk, tørkede hoder, laks og pelagiske arter.

I løpet av 2019 har det vært fokus på mattrygghet i Nigeria. Flere saker har vist at det behøves en bevistgjøring om hvordan produktene vi eksporterer bør behandles. Gjennom kontakt med nigeriansk og internasjonal media ønsker vi å sette lys på utfordringene med, og øke bevisstheten om matsikkerhet.

Som en del av kunnskapsutvidelsen om norske produkter vil vi i år invitere kjøkkensjefer og kokker ved de beste hotellene og restaurantene i Nigeria til et todagers kokkeseminar hvor vår kjøkkensjef Rolf Kanstad vil sette fokus på utnyttelsen av tørrfisk, makrell og laks til "fine dining".
Kurset avsluttes med en sjømatsamling hvor det vil bli servert retter med norsk sjømat til inviterte importører, myndighetspersoner og norske eksportører. Kokkene fra seminaret vil være til stede.

Vi møter sterk konkurranse fra andre nasjoner og ønsker med disse arrangementene å styrke kjennskapen til og kunnskapen om det norske opphavet.

Seminarene arrangeres i tidsrommet 5. til 8. november 2019. Vi ønsker oss deltakelse fra norske eksportører med interesse for Nigeria. 

Sjømatrådet tar seg av all transport i Nigeria, deltakerne dekker egen overnatting og reise. 
På knappen under kan du melde deg på reisen til Nigeria. 

Siden nordmenn trenger visa til Nigeria er det også felter for å legge ved passnr og kopi/bilde av personsiden i passet. Dette trenger vi for å kunne utstede "letters of introduction" som er nødvendig i visa-søknaden.

Program for turen 

Tirsdag 5. november 
Reise til Lagos.
Foreslåtte reiseruter finner du her.

Onsdag 6. november
Sjømatseminar (halv dag)
Mattrygghetsseminar (halv dag)

Torsdag 7. november
Besøk på produksjonsbedrift og White Sands market. 

Fredag 8. november
Besøk på marked og hjemreise. 
Foreslåtte reiseruter her.

Meld deg på markedsbesøket i Lagos

Fyll ut skjemaet og meld deg på