Vi har gleden av å invitere deg til det årlige tørrfisk-, klippfisk- og saltfiskseminaret i Italia. Det blir arrangert torsdag 26. oktober fra klokken 14.30 på NH Venezia Laguna Palace Hotel i Mestre. På kvelden blir det middag for seminarets deltakere.

Årets seminar har hovedfokus på kategoriutvikling i det italienske sjømatmarkedet, og blant foredragsholderne finner vi representanter fra dagligvarehandelen, restaurantbransjen, media og analysesektoren.

Litt om programmet

To av foredragsholderne er Nielsen og Circana, som vil presentere de siste trendene fra henholdsvis dagligvare- og restaurantsektoren. De vil gi oppdaterte tall for sjømatkategorien, med hovedfokus på tørr-, salt- og klippfisk, samt hva som skal til for å få vekst i disse kanalene.

Videre vil det holdes innlegg med fokus på tilførsel og varestrømmer for konvensjonelle produkter til Italia, makrotrender og informasjon om markedsføringstiltakene i Italia.

Seminaret etterfølges av den tradisjonelle fellesmiddagen, som finner sted på øya Murano. Vi organiserer båttransport etter seminaret til Murano for seminarets deltagere. På grunn av kapasitets- og logistikkhensyn er middag og båttransport kun reservert for seminardeltakere.

Detaljert program

14:30 – 15:00  Registrering og velkomstkaffe

15:00 – 15:15  Velkommen og introduksjon

 • Åpning av Christian Chramer – Adm. Dir., Norges sjømatråd
 • Hilsen fra Johan Vibe – Kongelig Norsk Ambassade i Roma
 • Seminaret modereres av Tarsia Trevisan – Ansvarlig redaktør, Class Life

15:15 – 16:15  Del 1

 • Supply, trade flows and outlook for cured seafood products
  Foredragsholder: Eivind Hestvik Brækkan – Sjømatanalytiker, Norges sjømatråd
 • What’s happening in retail, and how is this affecting seafood, stockfish and baccalà sales?
  Foredragsholder: Andrea Succi – Salgs- og markedsanalyseleder, Nielsen IQ 
 • Latest development in foodservice: how is cured seafood performing, and are consumers ready for new products?
  Foredragsholde: Matteo Figura – Matservicedirektør, Circana

16:15 – 16:45  Coffee break   

16:45 – 17:45  Second session

 • Category development in Italian retail
  Foredragsholder: Emanuele de Roberto – Kategorisjef fersk sjømat, Metro Italia
 • Category management and trends in Italy
  Foredragsholder: Marina Bassi – Ansvarlig redaktør, MarkUp & GDO Week
 • Results from past campaigns and plans going forward 
  Foredragsholder: Tom-Jørgen Gangsø – Sjømatutsending Italia, Norges sjømatråd

17:45 – 19:00  Aperitivo, etterfulgt av transport til Murano for middag

Påmelding


Meld deg på konvensjonellseminaret her.

Hotell og transport

Seminaret holdes på NH Venezia Laguna Palace Hotel i Mestre. Dette hotellet kan derfor være et godt valg på grunn av sin nærhet til togstasjonen, som kun ligger 15 minutter fra flyplassen.

Det er flere gode hoteller i nærheten av seminaret. Hvis du ønsker å bo i Venezia, er det bare er en kort togtur eller taxibåt unna.

Les mer om hotell og transport.

Querini-operaen i Arsenale di Venezia (27.-29. oktober)

Querini-operaen spilles i Arsenale di Venezia fra fredag 27. oktober til søndag 29. oktober og arrangeres av Røst kommune. 

Operaen er inspirert av den sanne historien om Pietro Querini, en italiensk oppdager som strandet på Røst i Lofoten i år 1432. Historien om Querini er ofte ansett som en bidragsyter til den kommersielle utviklingen av norsk tørrfisk i Italia.

Mer informasjon om operaen finner du her

Billetter til operaen

Sjømatrådet har sikret billetter til seminardeltakerne. Hvert selskap som blir med på seminaret kan kjøpe inntil 2 rabatterte billetter til operaen (per selskap) via følgende lenke: https://www.ticketone.it/en/artist/querini-opera

Nedenfor er utfyllende instruksjon for kjøp av disse billettene:  

1. Opprett din egen bruker på Ticketone.it. Husk å velge individuell konto (ikke firma) og legge inn EE1 i feltet Fiscal Code. Velg riktig land når du oppretter brukerkontoen. 

2. Gå til arrangementssiden for Querini Opera og velg ønsket dato. Velg "Norwegian Seafood Council" fra drop ned-listen under "select your promotion". Fyll inn "bc0aly" i feltet "Promotion code" og trykk "Show Promotion".

3. Legg billettene i "handlekurven" og sørg for å dobbeltsjekke antall billetter og dato før du går videre. Ta stilling til om du ønsker forsikring, velg Delivery method "Stampa@casa" og din billett vil være tilgjengelig i "Dine billetter" på Ticketone.it når kjøpet er fullført. Dette er den eneste kostnadsfrie leveransen av billetter.

4. Fortsett til betalingssiden og følg instruksjonene for å fullføre kjøpet. Etter at betalingen er gjennomført, vil du motta en kjøpsbekreftelse på e-post. Husk å sjekke spam-/søppelpost-mappen, da den kan havne der.

Det er "først-til-mølla"-prinsippet som gjelder, og vi ber dere respektere at denne koden kun er for seminardeltakerne.   

Flere billetter til ikke-seminardeltakere, forretningspartnere, familie og venner kan kjøpes her: https://www.ticketone.it/en/artist/querini-opera 

Arena Querini - Arsenale di Venezia

Arena Querini vil arrangere andre aktiviteter i Arsenale Nord før operaforestillingene begynner de ulike dagene.

Hver dag har ulike tema, og sjømaten vil spille en sentral rolle i flere av disse aktivitetene. Programmet finner du her, og mer informasjon kan du finne her.

Vi gleder oss til høstens program. Ta gjerne kontakt ved spørsmål knyttet til programmet eller øvrige aktiviteter i markedet.