Det var torsdag 13. februar 2020. Jeg hadde akkurat søkt meg inn på «bachelor i fiskeri- og havbruksvitenskap». Til tross for at jeg ikke hadde startet å studere enda, var jeg meldt på studentkonferansen Håp i Havet. Dette ble mitt første møte med Norges sjømatråd.

I det store auditoriet på teorifagsbygget satt jeg og hørte på daværende administrerende direktør, Renate Larsen, fortelle om hvordan Sjømatrådet jobber med å øke verdien av norsk sjømat ute i verden. Jeg ble sittende igjen med stjerner i øynene.

Nå er det fire år siden jeg startet på Fiskerihøgskolen. Og ganske tidlig i studieløpet ble drømmen tydelig – jeg vil bli trainee i Norges sjømatråd. Fire år senere er det nettopp det jeg er.

Engasjement blir lagt merke til

Det tok ikke lang tid etter at jeg startet på studiet før jeg ville engasjere meg i Håp i Havet. Jeg hadde hørt at det er viktig å engasjere seg i studiehverdagen sin.

Året etter bestemte jeg meg for å prøve meg som redaktør for studentmagasinet Fiskerikandidaten, som du leser i nå.

På jobbintervjuet hos Sjømatrådet fikk jeg oppleve at de erfaringene som ble vektlagt mest, var nettopp vervene jeg hadde påtatt meg.

Nå kommer det derfor en klar beskjed til deg som vurderer om du skal engasjere deg i studiehverdagen: 
 
Gjør det! Det er verdifull erfaring, og den teller!

Ingen dager er like

Nå er jeg halvveis i året som trainee, og jeg har fått mye erfaring på kort tid. Hverdagen er hektisk og består blant annet av å publisere på sosiale medier, sende ut nyhetsbrev fra markedene våre, planlegge konferanser og skrive nyhetssaker. Jeg har aldri hatt en kjedelig dag på jobb, og ingen dager er like.

Fra drøm til Venezia

Hvis du spør en ansatt i Norges sjømatråd hva som er unikt med arbeidsplassen, får du trolig følgende svar: Det å jobbe internasjonalt fra Tromsø, med et meningsfylt oppdrag for sjømatnasjonen Norge, er ganske unikt.

Jobben gir oss også muligheten til å reise ut i verden for å se hvor den norske sjømaten spises. I oktober gjennomførte jeg min aller første jobbereise. Den gikk til italienske Venezia i forbindelse med et stort konvesjonellseminar som Sjømatrådet arrangerte der.  

I en taxibåt på vei tilbake fra en middag på den vakre øyen Murano satt jeg sammen med sjefen min, Christian Chramer.

- Ka e’ drømmejobben?, spør han.

Jeg smiler.

- Drømmejobben vil nok alltid ligge foran meg et sted, men akkurat nå har jeg drømmejobben min.

Her kan du søke jobb som trainee 24/25

Dette innlegget ble først publisert i Fiskerikandidaten 2024, 23. årgang, februar 2024.