Pelagisk Arena 2017 arrangeres på Scandic Parken i Ålesund av FHF, Sjømat Norge, Norges Sildesalgslag, Fiskebåt, Sparebank1 og Norges sjømatråd.
Pelagisk Arena 2017 er møteplassen der du får med deg viktige presentasjoner og gode diskusjoner. Alt under en felles pelagisk paraply.
PROGRAM:
09:30 Ankomst og registrering
10:00 Velkommen
v/Renate Larsen, Norges Sjømatråd
10:05 Pelagisk hjørne
Konferansier Thorvald Tande i samtale med Sigurd Teige, Janne-Grethe Strand Aasnæs, Tommy Torvanger og Geir Sperre
10:50 Pause
11:15
Økt global politisk uro – hva betyr det for Norge?
Elisabeth Holvik, Sparebank1-gruppen
Datadeling mellom fartøy på feltet – vårt norske fortrinn?
Per Magne Eggesbø, Eros AS
Making Norwegian Mackerel even greater
Gunvar L. Wie, Norges Sjømatråd i Japan og Korea
12:15 Lunsj
13:15
Prisnedgang for råstoff til fiskemel og fiskeolje i 2017
Selger Norsildmel som idioter, eller har markedet endret seg?
Jon Tarlebø, Nordsildmel
Mesopelagisk fiskeri i praksis – erfaringer og potensiale.
Arne Birkeland, Birkeland fiskebåtrederi
Mesopelagisk fisk – ny og verdifull ressurs?
Sissel Rogne, Havforskningsinstituttet
13:55-14:15 Pause
14:15
UK – Nye pelagiske muligheter?
Otto Gregussen, Norges Fiskarlag
Danske rederi - fremtidige fiskere uten fisk ?
Esben Sverdrup-Jensen, Danmarks pelagiske produsentorganisasjon.
Marin Student-bootcamp
Presentasjon av vinnerbidrag
15:00 Pause
15:20
Makrellfiletens verste fiende, målt og kartlagt
Wenche Emblem Larsen, Møreforsking
Pelagiske muligheter i Afrika
Trond Kostveit, Norges Sjømatråd
16:15 Slutt
19:00 Chefs dinner - der nord møter øst
Med entusiasme og kjærlighet til faget, inviterer for anledningen hotellets kjøkken i samarbeid med sjefskokk Christopher W. Davidsen, sølvvinner Bocuse d´Or 2017, og de anerkjente kokkene Chef Kageyama (Sawamura, Tokyo) og Chef Tae Wan Ryu (Ryunique, Seoul) til et enestående måltid basert på det beste vårt pelagiske Norge har å by på.
Velkommen til en smaksrik aften, akkompagnert av musikalske innslag fra:
Amanda Tennfjord.
Det er ikke lenger mulig å melde seg på dette arrangementet.
Ved spørsmål, vennligst ta kontakt med:
Norges sjømatråd:
Synne Gulbrandsen: sg@seafood.no eller tlf 992 54 919
FHF:
Lars R. Lovund: lars.lovund@fhf.no eller tlf 906 80 846