Norges sjømatråd jobber sammen med den norske fiskeri- og havbruksnæringen for å utvikle markeder for norsk sjømat. Gjennom vårt arbeid skal Sjømatrådet øke verdiene av norsk sjømat. Det gjør vi ved å jobbe systematisk med markedsinnsikt, markedsutvikling, markedsberedskap og omdømmebygging i utvalgte markeder over hele verden. I tillegg jobber vi kontinuerlig med å identifisere muligheter for norske sjømatprodukter i nye og eksisterende markeder.

Gjennom våre løsninger samler vi inn opplysninger om våre brukere, det være seg på nettsider og gjennom annen digital programvare. Vi er opptatte av å ivareta våre brukeres personvern.

Denne siden beskriver vår bruk av anonyme data, personopplysninger og informasjonskapsler, hvordan vi bruker disse dataene og hvem vi deler dem med.

1. Personopplysninger

Personopplysninger er opplysninger og vurderinger som kan knyttes til en identifiserbar enkeltperson. Dette kan for eksempel være navn, bosted, telefonnummer, e-postadresse eller IP-adresse.

Behandling av personopplysninger er underlagt Personopplysningsloven, og Norges sjømatråd er behandlingsansvarlig for personopplysninger som behandles i forbindelse med bruk av våre tjenester og produkter, og personopplysninger vi samler inn og bearbeider for de formål som fremgår nedenfor.

Noen selskap behandler data på vegne av oss, disse kalles databehandlere. Når vi benytter en databehandler har vi databehandleravtaler som regulerer hvordan denne kan behandle data som blir gjort tilgjengelig. Disse avtalene regulerer hvilke formål personopplysningene kan brukes til på vegne av Norges sjømatråd.

2. Hvilke opplysninger samler vi inn?

Vi samler inn opplysninger som du gir til oss og om hvordan tjenestene våre brukes. I enkelte tilfeller mottar vi også opplysninger fra tredjeparter.

2.1. Opplysninger du selv gir til oss

Når du registrerer deg som bruker hos oss (avgir personopplysninger i skjema eller i epost) oppgir du en del data som vi lagrer hos oss. Disse opplysningene lagres i vår database for å yte eller sikre leveranse av den tjenesten du har bestilt, samt for å forbedre tjenestene våre og for å forebygge svindel. Vi lagrer også opplysninger når du kontakter oss, eksempelvis ved å sende oss en e-post service eller mail, slik at vi kan svare på dine spørsmål.

2.2. Opplysninger som samles inn gjennom bruk av tjenestene våre

Når du bruker våre tjenester registrerer vi informasjon om hvilke tjenester du bruker og hvordan du bruker dem. Vi gjør dette for å forbedre tjenestene og for å tilpasse innhold til deg. Vi samler for eksempel inn informasjon om hvordan du besøker våre nettsteder og hvilke andre nettsteder du benytter. Hvis du er bruker av sjømatrådet innsikt lagrer vi også data om hvilke rapporter du bruker.

Informasjonen vi samler inn kan deles inn i følgende typer:

2.2.1. Informasjon om din enhet og nettverk
Vi registrerer informasjon som brukernes enheter avgir og enhetenes tilkobling til våre tjenester. Eksempler på slik informasjon er type enhet, operativsystem, nettleserinformasjon, IP-adresse, informasjonskapsler (cookies) og unike identifikasjonsfiler.

Vi tilpasser visningen av våre tjenester til den enheten du bruker. Når du kommer til oss via en mobiltelefon gir vi deg de tjenestene vi har som kan vises på denne typen enhet.

2.2.2. Informasjon om bruk av tjenestene
Når du besøker en nettside som Norges sjømatråd eier registreres din aktivitet automatisk i våre måleverktøy. Vi bruker denne informasjonen blant annet til å forbedre tjenestene våre, og for å gi deg innhold og markedskommunikasjon som er tilpasset ditt bruksmønster.

Vi samler inn historikk for å se hvilke av våre sider som blir mest lest og hvilke søk etter sider som ikke gir tilgang til godt innhold. Ut fra denne historikken kan vi presentere bedre og mer tilpasset innhold til deg.

2.2.3. Informasjonskapsler, lagring lokalt
Når du bruker Norges sjømatråds tjenester lagres informasjonskapsler og annen data lokalt på din enhet. Disse informasjonskapslene lagres i nettleseren du bruker – dette er tekstfiler som våre systemer leser.

Når vi lagrer disse dataene er det for at vi ønsker å forenkle bruken av våre tjenester og for lettere kunne gi deg relevant informasjon når du besøker oss. Informasjonskapsler og annen lokal lagring brukes for å huske innstillinger og tilpasninger du har gjort. Informasjonskapsler brukes også for å måle trafikken til våre nettsteder. Se oversikt over informasjonskapsler og andre lokalt lagrede data her.

2.2.4. Informasjon om din brukerkonto og kundeforhold
Vi lagrer informasjon om brukerkontoen din, dine preferanser og registrering i vårt eksportørregister dersom du er registrert bruker. Dette er opplysninger som vi lagrer for å kunne administrere forholdet mellom deg og oss. Noen av disse dataene er vi pålagt å lagre gjennom Lov om regulering av eksporten av fisk og fiskevarer [fiskeeksportloven] dette gjelder også historiske data.

3. Hva bruker vi opplysningene til?

Vi arbeider hele tiden med å gi deg den best mulige tjenesten og få en god opplevelse i møte med oss. Vi vil kun bruke opplysningene dine for å:

3.1. Levere avtalte tjenester til deg

Personopplysninger brukes sammen med andre data for å levere tjenester vi har avtalt med deg. Vi bruker disse dataene for å sikre brukeropplevelsen gjennom tilpassede visninger basert på tidligere besøk og typen utstyr du besøker oss med.

3.2. Generere statistikk

Vi utarbeider statistikk og kartlegger trender for å videreutvikle og forbedre våre nettsteder.

3.3. Utarbeide personaliserte tjenester

For å kunne gi deg skreddersydd innhold og tilpasninger til tjenesten bruker vi data om hvordan du bruker våre tjenester til å tilpasse visningene ved senere besøk, og kan gi deg anbefalinger om andre tjenester eller innhold basert på dette.

3.4. Måle og målrette effekten av annonser

Når vi annonserer ønsker vi å gi deg mest mulig relevante for deg og måle hor effektive disse er. Vi kan videre styre hvor mange ganger du skal se en annonse basert på våre opplysninger.

3.5. Begrense tilgang til våre systemer

Vi bruker opplysninger vi har om våre brukere for å begrense tilgangen til våre systemer og for å sjekke om disse er blitt misbrukt. Falske profiler, spamming og forsøk på å logge seg inn på andres konto hos oss.

4. Hvem deler vi opplysningene med?

Opplysningene vi har om deg vil kunne deles med andre der det er relevant for formålene som er beskrevet i denne erklæringen. Vi vil ikke selge eller formidle personopplysninger på noen annen måte enn som her beskrevet, med mindre det er særskilt avtalt med deg.

I noen tilfeller kan vi dele upersonlige data (brukerdata) med samarbeidende annonsører for å formidle målrettet innhold. Direkte identifiserte data (navn, telefonnummer, osv) vil vi ikke dele uten ditt eksplisitte samtykke.

4.1. Offentlige myndigheter

Siden vi er pålagt ved lov å opprettholde et register over eksportører av norsk sjømat deler vi disse persondataene med Nærings- og fiskeridepartementet, Mattilsynet, Tolldirektoratet og Statistisk Sentralbyrå.

Ut over dette deler vi kun det som er pålagt oss om det er mistanke om lovbrudd i forbindelse med bruk av våre tjenester, vil vi kunne utlevere disse til offentlig myndighet.

5. Hvordan se, rette eller slette opplysningene vi har om deg?

Vi ønsker mest mulig oppdaterte opplysninger om deg.

Vi vil ikke lagre dine persondata lenger enn det er nødvendig for å oppfylle formålet med behandlingen og våre lovpålagte forpliktelser.

Hvis du finner feil eller mener vi sitter på opplysninger om deg som er feil kan du få disse endret eller endre dem selv slik:

5.1. Registreringer i eksportørregisteret

Finner du at våre opplysninger ikke stemmer kan de fleste av disse endres ved innlogging til «Min Side» på seafood.no – noen av disse opplysningene kan kun endres av oss og hvis du oppdager feil i disse ber vi deg kontakte oss på service@seafood.no for å få disse endret.

5.2. Administrasjon og sletting av informasjonskapsler (coockies)

Vi har laget en egen sak om informasjonskapsler. Der beskriver vi hvordan du selv kan administrere disse.

6. Endringer

Vi vil oppdatere denne personvernerklæringen for å gjenspeile endringer på våre nettsteder eller vår policy. Vi vil informere om de tjenestene som berøres særskilt.

Denne personvernerklæringen er oppdatert sist:  April 2018

Hvis du ønsker å komme i kontakt med oss om denne erklæringen eller om personvernopplysninger vi måtte ha, ta kontakt med oss på service@seafood.no.