Nigeria er et spennende marked med lange norske handelstradisjoner. Nå inviterer Sjømatrådet eksportører med til landet for å utforske og skape nye muligheter for eksport av tørrfisk, pelagisk og laks.

Besøket vil forgå fra 26. til 29. mars 2017. Programmet for turen legges til Lagos, som er Nigerias, og Afrikas, største by. Her vil det bli arrangert et møte med opptil 100 nigerianske importører og en sjømatmiddag med mulighet for å etablere nye kontakter. Vi planlegger også besøk til markedene som selger tørrfisk og pelagisk fisk, samt eget møte med potensielle kunder av laks – både hoteller, restauranter og butikker. Politisk ledelse fra Nærings- og fiskeridepartementet vil delta på turen til Nigeria.

Nigeria er et av Norges aller største marked for tørrfisk, hvor både tørkede hoder og resten av fisken er en viktig del at nigeriansk mattradisjon. Et svært folkerikt land og en raskt voksende middelklasse med internasjonale matvaner skaper også spennende eksportmuligheter for norske aktører.

Sjømatrådet har identifisert Nigeria, sammen med resten av Sentral- og Vest Afrika, som et av sine satsningsområder for nye markeder. Vårt arbeid med å åpne og utvikle nye markeder er et langsiktig arbeid som omfatter blant annet kartlegging av markedet, markedsinnsikt, bedring av markedsadgang samt å skape møteplasser for norske eksportører og importører i landet. Sjømatrådet skal ta fellesinvesteringer og redusere risiko for enkeltaktører og norsk sjømat i sin helhet og være en døråpner for næringen.

Som vanlig vil eksportørene selv dekke sine reisekostnader og hotell under oppholdet.  Sjømatrådet vil dekke kostnader for transport mellom flyplassen og hotellet, samt middag to av dagene. Sikkerheten rundt besøket vil bli ivaretatt i tett samarbeid med den Norske Ambassade i Nigeria.

Vi kommer tilbake med flere detaljer rundt besøket i løpet av kort tid, men ber de som er interessert i å delta om å holde av datoene 26.-29. mars 2017, og om å melde sin interesse til Trond Kostveit på epost tk@seafood.no innen torsdag 23.februar.