Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

april, 2017

Tidenes største sjømatdelegasjon til Beijing

Det er ventet bred deltakelse fra den norske sjømatnæringen når Sjømatrådet inviterer til delegasjonsreise i mai måned. Det blir tidenes største sjømatdelegasjon til Kina, ifølge fiskeriutsending Sigmund Bjørgo.
Kina

Nytt opphavsmerke for norsk sjømat

Sjømatrådet lanserer i dag et nytt opphavsmerke for norsk sjømat, «Seafood from Norway». Det nye merket garanterer norsk opphav og skal bidra til å forsterke norsk sjømats posisjon globalt.
Eksport, Laks, Norge, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

Inviterer til lansering av koreansk sjømatstudie

Sjømatrådet inviterer den norske næringen til lansering av den store sjømatstudien i Sør-Korea og til å få unik innsikt i sjømatkonsum i ett av våre raskest voksende sjømatmarkeder.
Eksport, Sør-Korea, Makrell

Døråpner i nye marked

I april 2016 startet Sjømatrådet to av sine viktigste strategiske prosjekter for nye marked, i India og Sentral- og Vest-Afrika. Ett år etter oppstart er det god vind i seilene for begge prosjektene.
Laks, Tørrfisk, Torsk, India, Nigeria

Kinesisk journalist roser norsk sjømatnæring

Etter en uke i Norge er den kinesiske journalisten Jiang Zheng full av lovord om norsk sjømatnæring.
Laks, Hvitfisk

Tørrfisk i front for Årets Kokk

Tørrfisken sto i fokus da startskuddet gikk for oppkjøringen til kokkekonkurransen Årets Kokk i Lofoten denne uken. 
Tørrfisk

Vil ha flere kjøledisker i tyske butikker

Kan slike kjøledisker få flere tyskere til å velge fisk istedenfor pølser når de handler? Gitte Hannemann Mollan i Norges sjømatråd tror svaret er ja.
Tyskland

Ny landansvarlig for Norge

Line Kjelstrup overtar som landansvarlig for det norske markedet fra sommeren 2017. Kjelstrup er i dag fiskeriutsending i Sverige og vil fortsatt ha ansvar også for det det svenske markedet fram til sommeren 2018.
Norge, Om Norges sjømatråd

​Sjømateksporten økte med 2,7 milliarder kroner i første kvartal

Norge eksporterte 636 000 tonn sjømat til en verdi av 24,1 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 7 prosent og en verdiøkning på 13 prosent eller 2,7 milliarder kroner målt mot første kvartal i fjor.

​Sterk verdiøkning for lakseeksporten

Norge eksporterte 233 000 tonn laks for 16,1 milliarder kroner i årets første kvartal. Det er en volumøkning på 3 prosent og en verdiøkning på 21 prosent, eller 2,8 milliarder kroner fra første kvartal i fjor.

Hvitfiskeksport for 4,2 milliarder i første kvartal

Norge eksporterte 129 000 tonn torsk, sei, hyse og annen hvitfisk for 4,2 milliarder kroner i første kvartal. Det er en økning på fem prosent målt i volum og seks prosent målt i verdi fra samme periode i fjor. Størst økning er det for fryste produkter, særlig fyrst hel fisk. Men det er også en vesentlig økning i eksporten av hel klippfisk.
Eksport, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Hyse, Sei, Hvitfisk

​Pelagisk eksport for 2,1 milliarder i første kvartal

Norge eksportert 78 000 tonn sild og 68 000 tonn makrell til en verdi av 1,7 milliarder kroner i første kvartal. I samme periode eksporterte Norge pelagisk fisk for totalt 2,1 milliarder kroner. Mens volumet falt med 6 prosent økte verdien med 7 prosent målt i verdi mot første kvartal i fjor.

​Janne Log ny direktør i Norges sjømatråd

Norges sjømatråd styrker laget med Janne Log som ny direktør for globale operasjoner, samfunn og kommunikasjon.

mars, 2017

Endringer i Norges sjømatråd

Endringsfokus skal bidra til et taktskifte i Norges sjømatråd.

​Suksess for norsk sjømatseminar i Nigeria

Denne uken har Norges sjømatråd arrangert et sjømatseminar for norske og nigerianske eksportører og importører i Afrikas største by, Lagos. Omlag 80 representanter for sjømatbedrifter i Norge og Nigeria har gjennom seminaret hatt mulighet for å knytte kontakter og å lære mer om markedssituasjonen i Nigeria.
Eksport, Tørrfisk, Sild, Brosme, Nigeria

Norsk sjømat er i vinden i Sør-Korea

Interessen var stor da Sjømatrådet og arbeidsgruppen for makrell inviterte til et åpent makrellforum i Seoul forrige uke. Koreanernes favorittfisk er makrell og hele 85 deltagere fra koreansk verdikjede fikk presentert status for makrell i Korea og det arbeidet som gjøres for å fremme norsk makrell i markedet. 
Eksport, Sør-Korea, Makrell

Disse London-studentene elsker norsk fisk

I hjertet av London ligger Storbritannias eldste college. Her er det høytid blant studentene når den norske sjømaten kommer på menyen. 

Stor interesse for norsk fiskeeksport til Vest-Afrika

Sjømatrådets satsning på nye markeder opplever at det er stor interesse blant den norske fiskerinæringa for eksport til land i Vest-Afrika, og i hovedsak Nigeria, Angola, DRC (Kongo Kinshasa) og Kongo-Brazzaville.
Eksport, Tørrfisk, Nigeria

Søker ny fiskeriutsending til Storbritannia

Norges sjømatråd har lyst ut stillingen som fiskeriutsending til Storbritannia. Søknadsfristen til et av Norges viktigste hvitfiskmarkeder går ut 27. mars 2017. 
Storbritannia, Torsk, Skrei, Kveite, Hyse, Andre hvitfisk

God kvalitet på skreien i Spania

Skrei er et helt unikt sesongprodukt fra Norge. Kvalitetsmerket skrei lover toppkokker og kresne konsumenter over hele Europa det beste av det beste av fersk fisk. Slikt kan man ikke gamble med.
Eksport, Skrei
1 av 10 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver