Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

juni, 2017

Ønsker frihandelsavtale med Japan

En frihandelsavtale for norsk sjømat i Japan ville alene utgjøre over 200millioner kroner i årlige tollbesparelser. Sjømatrådet mener det er svært positivt at myndighetene nå åpner for samtaler om frihandelsavtale med Japan

Laksepionerer i hvert sitt land

Da den tyske importøren Friedrichs importerte sin første laks fra Norge for snart 50 år siden, ante de neppe at det skulle bli starten på et gedigent lakseeventyr.
Laks, Tyskland

Sykkelpresidenten lovpriser «laksetraileren»

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen tror «laksetraileren» kan bli en hit under sykkel-VM i Bergen.
Laks, Norge

Norsk laks er helt fri for antibiotika

I fjor ble det hver dag servert 13 millioner måltider med norsk laks rundt omkring i verden. Ingen av dem inneholdt antibiotika. Likevel tror mange norske forbrukere at det er antibiotika i norsk laks.
Laks

Utforsker sjømatmuligheter i Ghana og Elfenbenskysten

Norges sjømatråd inviterer norske sjømataktører med på en spennende og lærerik delegasjonsreise til Ghana og Elfenbenskysten i slutten av august.

Promoterer norsk opphav i Spania

Etter skreisesongen slutter spanske butikker å markedsføre det norske opphavet. Det vil Norges sjømatråd og eksportøren Nergård ha slutt på. I sommer får 900 spanske butikker markedsføringsmateriell som skal løfte fersk norsk torsk.

Ønsker større vilje til problemløsning

Innbyggere, hyttefolk, fiskere, næringsliv og offentlige etater. Mange har meninger når et nytt oppdrettsanlegg skal plasseres. - Jeg ønsker mer dialog og større vilje til å finne løsninger, sier lakseoppdretter Eva Kristoffersen i Vesterålen. 

Barnas egen sykkelfest er større enn noen gang

Tour of Norway for kids skal i sommer besøke 60 steder over hele Norge. Aldri før har dette barnerittet vært større.

Det norske sjømateventyret i Korea

Koreanere spiser mer sjømat enn noen andre i hele verden, og norsk sjømat står for en stadig større del av dietten.

Her er Norges nye sjømatmestre

Når barn får lage god mat selv, spiser de den med glede. Oppskriften til 6. trinn på Berg skole i Halden var så god at den ga en førsteplass i oppskriftskonkurransen Kokkesprell.

​Sjømateksporten økte med 13 prosent i mai

Norge eksporterte 163 000 tonn sjømat for totalt 7,6 milliarder kroner i mai. Volumet var på samme nivå, mens eksportverdien økte med 888 millioner kroner eller 13 prosent, sammenlignet med mai i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 1,1 millioner tonn sjømat til en verdi av 39 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med 3 prosent, mens verdiveksten er på 3,2 milliarder kroner eller 9 prosent.
Eksport, Laks, Saltfisk, Klippfisk, Sild, Makrell, Reker

mai, 2017

Fiskeriministeren til Japan i juni

I slutten av juni reiser fiskeriminister Per Sandberg til Japan for å lære mer om den strategiske posisjonen norsk sjømat har i dette kvalitetsbevisste sjømatmarkedet. Det er over 30 år siden den første sjømatdelegasjonen reiste til Japan og norsk sjømat har hatt økende status i Japan siden den gang.
Laks, Japan, Makrell

Sushimarkedet flater ut

Etter flere år med vekst har totalmarkedet for sushi i Norge flatet ut. I 2016 ble det omsatt sushi for 849 millioner kroner, det er en nedgang på to prosent fra året før. Nedgangen skyldes i all hovedsak redusert salg av sushi i butikk- og kioskmarkedet. Det viser tall som Sissel Flesland Markedsinformasjoner har utarbeidet for Norges sjømatråd.

​Norsk sjømatnæring tar ny sats i Kina

Denne uken besøkte Norges største sjømatdelegasjon Beijing. Det sier noe det enorme potensialet over 100 norske aktører ser i det kinesiske markedet. Norske produsenter og eksportører møtte rundt 300 kjøpelystne kinesere, noe som bekrefter etterspørselen etter norsk sjømat i Kina.
Eksport, Kina

Norske sjømateksportører på plass i Iran

Denne uken er Sjømatrådet sammen med en gruppe norske eksportører på sjømatmesse og seminar i den iranske hovedstaden Teheran. Sjømatrådet mener markedet har stort potensiale for norsk sjømat.
Eksport, Laks

Slår alarm om norsk sjømatkonsum

Nordmenn spiser stadig mindre fisk og sjømat. I årets første måneder har hjemmekonsumet av fersk fisk gått ned med over 19 prosent fra i fjor. Norges sjømatråd frykter at dette kan bli et stort folkehelseproblem.
Norge, Aktuelt

Robin (26) sykler 4.500 kilometer for kreftsaken

Robin Halsebakk (26) får en travel sommer. Da skal han sykle fra Grimstad til Kirkenes for å promotere sykkel-VM og samtidig støtte kreftsaken.
Laks, Norge

Spanske konsumenter vil ha naturlig superfood

Sjømatrådets årlige sjømatseminar i Madrid fokuserte på hvordan man skal vinne spanske konsumenter med naturlig og lettvint sjømat.

Sjømatnæringen med på felles kostholdsløft

Myndighetene vil at nordmenn skal spise mer sjømat, frukt og bær, grønnsaker og grove kornprodukter. Tirsdag startet et samarbeid som skal gjøre det enklere å ta sunne valg.

Hele laksenæringen trår til for sykkelsporten

Når sykkelsesongen nå for alvor rulles i gang, har arrangører over hele Norge en hel laksenæring i ryggen.
Laks
1 av 11 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver