april, 2018
Kompetent trio klar for Sjømatrådet
Elisabeth Øvreberg, Stian Søderbom og Tom Meland tilfører Sjømatrådet kompetanse på nye områder innen kommunikasjon, grafisk design og risikohåndtering.

Statsministeren laget fredagstaco med norsk sjømat i Mexico
Norsk klippfisk er en viktig del av mexicansk matkultur, noe statsminister Erna Solberg fikk oppleve under næringslivsmottakelsen i Mexico City i går kveld.

Sjømatrådet vant japansk markedsføringspris
Sjømatrådets globale markedsføringskampanje har vunnet prisen for beste kreative uttrykk i en av de største reklameprisutdelingene i Japan.

Frister unge med Fish Burger, Gumle-Wrap og Poke Bowl
12. mars markerte vi starten på «3 i uka», som er et felles konsept for å løfte sjømatkonsumet blant unge. Tusen takk til alle som deltok på arrangementet på Salt i Oslo, og takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger vi har fått i forbindelse med lanseringen. Det er viktig for oss å vite hva dere mener!

Fokus på norsk sjømat og bærekraftige hav i Mexico
I forbindelse med statsminister Erna Solbergs besøk i Mexico neste uke reiser administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, sammen med norske eksportører, til Mexico City for å delta på en næringslivsmottakelse i regi av den norske ambassaden. Fokuset vil være på Norge som havnasjon og den blå økonomien, hvor sjømaten spiller en viktig rolle.

Tidenes beste kvartal for torskeeksporten
Norge eksporterte 676 000 tonn sjømat til en verdi av 23,7 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 8 prosent og en verdinedgang på 2 prosent eller 488 millioner kroner målt mot første kvartal i fjor.

mars, 2018
12.3: Fra i dag gjelder «3 i uka»
Vi spiser langt mindre sjømat enn bare for få år siden og konsumet hos yngre stuper. Skal vi snu den negative trenden må vi begynne å spise sjømat av lyst, ikke av plikt. En ny kampanje skal få sjømaten høyere opp i bevisstheten hos de unge konsumentene. «3 i uka» er rettet særlig mot dem mellom 18 og 40 år.

Hvorfor velger Japans største butikker norsk makrell?
Hvordan tenker Japans største dagligvarekjede når de kjøper sjømat til sitt sortiment? Det er bare ett av svarene norske aktører har mulighet til å få under Sjømatrådets makrellseminar i Tokyo den 11. april.

Sterk måned for torsken til tross, nedgang for norsk sjømateksport
Norge eksporterte 176 935 tonn sjømat for totalt 7 milliarder kroner i februar. Det er en volumnedgang på 66 500 tonn eller 27 prosent og en verdireduksjon på 631 millioner kroner eller 8 prosent sammenlignet med februar i fjor.

februar, 2018
Årets viktigste dag for sjømat i Singapore
Den 9. mars er en av årets mest begivenhetsrike dager for sjømatentusiaster og -aktører i Sørøst-Asia. På Sjømatrådets lunsjseminar presenteres den nyeste markedsinnsikten for det sørøstasiatiske markedet, samt spennende innlegg fra aktører som satser i regionen.

Gjerp Solstad, Neumann og Grøner Krogstad til Sjømatrådet
Silje Gjerp Solstad, Christina Neumann og Anja Grøner Krogstad tar steget inn i sjømatnæringen og starter i Sjømatrådet.

Sjømatkampen tilspisses i Japan
Kampen om hva som sitter i klypa i enden av spisepinnene skjerpes i et av våre viktigste sjømatmarkeder. Fallende konsum og tøff konkurranse fra andre nasjoner og arter gjør at norsk sjømat i større grad må kjempe om plassen i Japan.

Sjømatrådet har avviklet pressestipendordningen
Norges sjømatråd har siden 2003 stilt midler til disposisjon for årlige pressestipend. Stipendet har vært rettet mot journalister eller personer innenfor media som arbeider med eller har interesse for norsk fiskeri- og havbruksnæring, norsk sjømateksport og internasjonal handel med sjømat.

Statsministeren serverte norsk makrell i Seoul
Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av hvordan norsk sjømat har vunnet folks hjerter i Sør-Korea. Da hun besøkte den norske standen på KTLivesite i sentrum av Seoul i går fikk hun se med egne øyne den posisjonen norsk makrell har i dette markedet, og benyttet anledningen til å dele ut gratisprøver til de mange fremmøtte.

Statsministeren feirer norsk sjømateventyr under OL
Sjømat fra Norge har allerede vunnet gull i Korea, og under lekene i Pyeongchang vil norsk sjømat stå i fokus under flere arrangement i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.

Satser på det franske hvitfiskmarkedet
Norsk hvitfisk sto i fokus da Sjømatrådet inviterte til Masterclass på den velrenommerte kokkeskolen til Alain Ducasse i Paris denne uken. Tilstede var ikke bare mesterkokken Alan Geaam, men også ti av de viktigste fiskehandlerne i regionen.

Kjempestart på sjømatåret 2018
Norge eksporterte 198 000 tonn sjømat for 7,7 milliarder kroner i januar. Det er en volumøkning på 23 000 tonn eller 13 prosent og 143 millioner kroner eller 2 prosent sammenlignet med januar i fjor.

Skreien lokket toppkokker til Tromsø
Denne helgen har 13 toppkokker fra Storbritannia med til sammen 10 Michelin-stjerner i bagasjen, vært i Nord-Norge for å bli bedre kjent med skrei.

januar, 2018
«3 i uka» skal minne unge på å spise sjømat
Unge spiser mindre sjømat enn ønskelig. Nordmenns sjømatkonsum er redusert med 15 prosent siste året og med 26 prosent de siste fem årene. En gjennomsnittlig åttendeklassing spiser mer godteri enn fisk og nær fire ganger så mye rødt kjøtt som sjømat.

Innspill til kandidater i markedsgruppene
Sjømatrådet ber om innspill til potensielle kandidater til markedsgruppene.

1 av 17 sider