The Flying Culinary Circus inntar Alta og får boltre seg i de beste råvarene fra Finnmark. Kokkesjonglørene skal skape begeistring i lokalene til den nye restaurantstjerna Taverna'n midt i hjertet av byen og Finnmarksløpet.

Vi gleder oss veldig til å komme til Alta. Der skal vi bruke de beste nordnorske råvarene som finnes: laks, rein, kongekrabbe og multer. Vi har lagd en meny med inspirasjon fra alle våre turer rundt om i verden, så gled dere, sier kokk Mathias Spieler Bugge i Flying Culinary Circus.

Pop-up-restaurant

Fra 9.-12.mars blir Altas nye spisested Taverna`n en midlertidig pop-up-restaurant med The Flying Culinary Circus i manesjen sammen med Taverna`n sine egne kokker. De prisbelønte kokkene som har lagd mat for kongelige, kjendiser og vanlige folk jorda rundt, og som har opptrådt med sin kreative kokkekunst på de mest spektakulære steder, har designet en seks retters spesialmeny i anledning Finnmarksløpet.

- Vi lover fire fantastiske dager med inspirerende og humoristiske kokker som lager mat for åpen scene på en måte de færreste har vært med på før. Denne seks retters middagen med de beste råvarene fra Finnmark, serveres i kombinasjoner få har sett eller smakt, sier Bjørn Erik Stabell, bransjeansvarlig for laks og ørret i Norges sjømatråd.

Inspirasjon fra 50 land

The Flying Culinary Circus kombinerer ekstraordinære kokkeferdigheter med humor. Inspirasjonen til menyen de presenterer i Alta har de hentet på sine mange reiser og opptredener i utlandet. 

- Det har blitt over 50 land de siste 10 årene, og det setter selvsagt sitt preg på maten vi lager. Jeg tør garantere at dette kommer til å overraske og smake veldig godt. Gled dere, sier Spieler Bugge.

Stolt partner av Finnmarksløpet

- Som stolt partner av Finnmarksløpet ønsker vi å skape gode matopplevelser, og bygge kunnskap og informere om havbruksnæringa som viktig matprodusent i Norge, sier Stabell.

- Vi vil også være med å skape stemning og bidra til at det skjer noe annerledes, og dette blir garantert et annerledes måltid. Så det er bare å begynne å bestille bord, for her blir det rift om plassene, sier kokk Rasmus Skoglund på Taverna`n.

Laks er viktig er laksenæringas kampanje med formål om å formidle kunnskap om laksenæringa som matprodusent og samfunnsbygger. Samt ei næring med stor innovasjonskraft som skaper ringvirkninger både lokalt og nasjonalt.