Tour of Norway for kids skal i sommer besøke 60 steder over hele Norge. Aldri før har dette barnerittet vært større.

12. mai gikk startskuddet for den 13. sesongen av Norges desidert største sykkelritt for barn. Frem til 16. august skal Tour of Norway for kids være på veien for å engasjere barn og unge i hele Norge til lek og moro på sykkelen.

- Vi har store forventninger og gleder oss veldig til gjennomføringen av årets sesong. Vi har utvidet og er i år større enn noen gang, sier prosjektleder Tommy Berglind i Tour of Norway for kids.

Sykkelritt i Lillestrøm

Med på laget er også «Laks er viktig for Norge». Bak dette slagordet står hele den norske laksenæringen som ønsker å gi sitt bidrag til barneidretten i Norges Cykleforbund. En egen laksevogn vil være med på turneen til Tour of Norway for kids. På vognen er det blant annet et stort bilde av det unge sykkeltalentet Kristoffer «Doffen» Halvorsen, som er regjerende U23-verdensmester. Her kan barna ta bilde av seg selv, det vil være sykkelaktiviteter og utlodning av fine premier, slik som den populære laksetrøyen. I tillegg vil det være servering av smakfulle retter med laks. 

Laksenæringen bidrar

- Tour of Norway for kids handler om å etablere gode holdninger blant de unge. Hos oss er alle vinnere, og den eneste regelen er at barna bruker hjelm. Derfor er det veldig flott å ha en sponsor som er opptatt av sunnhet og helse, og ikke minst har fokus på at man bør spise mer laks, sier Tommy Berglind.

Det er Norges sjømatråd som administrerer sponsoratet til «Laks er viktig for Norge». Administrerende direktør Renate Larsen er ekstra glad for å kunne gi et bidrag til de aller yngste denne sesongen.

- Gjennom våre sponsorater innen sykkel er det flott at vi kan støtte opp om de yngste barna, og ikke bare de profesjonelle. Tour of Norway for kids er barnas eget sykkelløp som både gir stor glede, gode idrettsopplevelser og setter fokus på et sunt kosthold, alt innenfor trygge og profesjonelle rammer. Sykling er også en flott måte å vise hva landet vårt har å by på. Laksenæringen står for stor aktivitet og verdiskapning langs hele kysten, og syklingen vil foregå tett på steder hvor tusenvis av mennesker både i og med tilknytning til næringen jobber, sier Renate Larsen. 

Vil at flere unge spiser fisk

Sjømatrådet ønsker å få flere unge til å få opp øynene for sjømat som en viktig kilde til ernæring. En landsomfattende kostholdsundersøkelse blant 4. og 8. klasse viser at norske barn spiser mer godteri enn fisk. Det bekymrer kostholdsekspertene.

- Barn og unge spiser generelt mindre sjømat enn anbefalt og går dermed glipp av viktige næringsstoffer. Gjennom vårt samarbeid med Tour of Norway for kids ønsker vi å bidra til at barn og foreldre spiser mer sjømat, sier Larsen.

Lørdag 20. mai var Tour of Norway for kids i Lillestrøm. En time etter at syklistene i Tour of Norway startet turen mot Sarpsborg, sto 502 ivrige barn på startstreken. Alle fikk premie, og etter målgang ble det gjennomført trekning av sykkel og sykkeltrøyer. Denne gang var det Benjamin Braseth Ekstang som vant laksetrøyen.