Pelagisk Arena 2017 arrangeres på Scandic Parken i Ålesund av FHF, Sjømat Norge, Norges Sildesalgslag, Fiskebåt, Sparebank1 og Norges sjømatråd.

 Pelagisk Arena 2017 er møteplassen der du får med deg viktige presentasjoner og gode diskusjoner. Alt under en felles pelagisk paraply.

  • 09:30 Ankomst og registrering
  • 10:00 Velkommen
    v/Renate Larsen,  Norges Sjømatråd  
  • 10:05 Pelagisk hjørne
    Konferansier Thorvald Tande i samtale med Sigurd Teige, Janne-Grethe Strand Aasnæs, Tommy Torvanger og Harald Sperre
  • 10:50 Pause
  • 11:15
    Økt global politisk uro – hva betyr det for Norge?                 
    Elisabeth Holvik, Sparebank1-gruppen
    Datadeling mellom fartøy på feltet – vårt norske fortrinn?                   
    Per Magne Eggesbø, Eros AS   
    Making Norwegian Mackerel even greater                                             
    Gunvar L. Wie, Norges Sjømatråd i Japan og Korea
  • 12:15 Lunsj
  • 13:15
    Prisnedgang for råstoff til fiskemel og fiskeolje i 2017
    Selger Norsildmel som idioter, eller har markedet endret seg?                
    Jon Tarlebø, Nordsildmel
    Mesopelagisk fiskeri i praksis – erfaringer og potensiale.                            
    Arne Birkeland, Birkeland fiskebåtrederi
    Mesopelagisk fisk – ny og verdifull ressurs?
    Sissel Rogne, Havforskningsinstituttet   
  • 13:55 Pause    
  • 14:15      
    UK – Nye pelagiske muligheter?
    Otto Gregussen, Norges Fiskarlag      
    Danske rederi - fremtidige fiskere uten fisk?
    Esben Sverdrup-Jensen, Danmarks pelagiske produsentorganisasjon.
    Marin Student-bootcamp
    Presentasjon av vinnerbidrag    
  • 15:00 Pause        
  • 15:20
    Makrellfiletens verste fiende, målt og kartlagt     
    Wenche Emblem Larsen, Møreforsking
    Pelagiske muligheter i Afrika
    Trond Kostveit, Norges Sjømatråd

  • 16:15 Slutt

  • 19:00
    Chefs dinner - der nord møter øst
    Med entusiasme og kjærlighet til faget, inviterer for anledningen hotellets kjøkken i samarbeid med sjefskokk Christopher W. Davidsen, sølvvinner Bocuse d´Or 2017, og de anerkjente kokkene Chef Kageyama (Sawamura, Tokyo) og Chef Tae Wan Ryu (Ryunique, Seoul) til et enestående måltid basert på det beste vårt pelagiske Norge har å by på.

    Velkommen til en smaksrik aften, akkompagnert av musikalske innslag fra:
    Amanda Tennfjord.


Ved spørsmål, vennligst ta kontakt med:

Norges sjømatråd:
Synne Gulbrandsen: sg@seafood.no eller tlf 992 54 919

FHF:
Lars R. Lovund: lars.lovund@fhf.no eller tlf 906 80 846