Månedsstatistikk

Her finner du siste tilgjengelige månedsstatistikk for eksport av sjømat fra Norge.

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Jan Ståle Lauritzen

Systemutvikler

  Relatert innhold

  Jeg blir kjent med verden hver dag

  Jeg var en av de heldige som fikk tilbud om et år som intern i Norges sjømatråd, og jeg angrer absolutt ikke på at jeg satte av et år til dette. Jeg har en bachelor i samfunnsøkonomi, og lurte egentlig litt på hva den kunne brukes til. Med interesse for både mikro- og makroøkonomi , passer det perfekt at jeg kom inn i  avdelingen for konsumentanalyse. Her får jeg virkelig brukt alt jeg har lært, men også en hel del andre ting.
  Markedsinnsikt

  Folk spiser mer sushi – og jeg vet hvorfor

  For de aller fleste høres nok konsumentanalyse tørt ut: tall, analyse, søyler, grafer, Excel, dataark, spørreskjema, korrelasjon, regresjon, konsumutvikling. Med andre ord KJEDELIG!
  Markedsføring, Markedsinnsikt

  Dobbelt så mye laks solgt i Ukraina

  Fersk, norsk laks er ettertraktet i Ukraina. Nylig presenterte Sjømatrådet tallene som viser at Norge i 2012 solgte nesten dobbelt så mye laks til Ukraina sammenlignet med året før.  Sushikjeden i Kiev som nå selger mer enn sju tonn laks i måneden, er et illustrerende eksempel, og viser at den største veksten er i storbyene. Kjøpekraften øker i Ukraina, og det er unge konsumenter med middels til god råd som kjøper mest laks. For å forklare utviklingen legger jeg vekt på seks faktorer:
  Markedsføring, Ukraina, Markedsinnsikt, Statistikk

  Forvent mer av Russland

  Russland ble nylig medlem av verdens handelsorganisasjon (WTO), en god nyhet for sjømatnasjonen Norge, som i løpet av de ti siste årene har fått Russland som et av de største markedene. Hittil i år har det russiske markedet vokst med 18 prosent, drevet av en voksende etterspørsel for laks.
  Eksport, Russland, Markedsinnsikt