Eksportørregister

Her finner du en oversikt over eksportører av norsk sjømat og opplysninger om registrering av nye eksportører. Listen er ikke uttømmende da det er frivillig å registrere seg i Eksportørregisteret. Det er selskapene selv som har registrert opplysningene i registeret. Norges sjømatråd AS gjør ikke noen egen gjennomgang og foretar ikke kontroller av informasjonen som publiseres. Norges sjømatråd AS gir derfor ingen inneståelser eller garantier, verken direkte eller indirekte, vedrørende eksportørene nedenfor og ifht opplysningene som fremkommer i registeret. Norges sjømatråd AS anbefaler på generelt grunnlag alle parter å foreta egne undersøkelser av eksportøren og å få verifisert riktigheten av informasjonen som finnes i registeret.

 

Arter

Legg til arter

Land

Legg til land
NavnArter

Relatert innhold

Tolloversikt til EU 2022

Oversikten viser hvilke tollsatser som gjelder ved eksport fra Norge til EU for fisk og fiskeprodukter, samt hvilke kvoter som er tilgjengelige for norske eksportører.
Eksport, Markedsadgang, EU
EU

Norge: Solskjær og laksens fødeland

«Very clean», sa drosjesjåføren om Norge. Han hadde like før klinket til med en lang monolog om verdens mest kjente nordmann: Ole Gunnar Solskjær. Sjåføren kunne beskrive scoringskongens avgjørende mål i Champions League-finalen i 1999 i detalj. Nå briljerte taxi-onkel, det heter nemlig det i Singapore, med imponerende kunnskap om fjell, fjord og Norwegian salmon. Reklamen for norsk laks i utlandet må ha virket, for sjåføren var sikker på at laksen som kommer fra Norge er verdens beste. Da jeg fortalte at jeg var sendt til Asia for å markedsføre norsk laks, ble han så ivrig at han nesten kjørte oss ut i Singapore River.
Eksport, Indonesia, Markedsinnsikt, Omdømme
Illustrasjon, Taxitur. I taxien prates det om laks.

Hvordan vinne det britiske markedet?

Britene spiser mye panerte hvitfiskprodukter. Likevel vil trolig veksten i det britiske sjømatmarkedet komme innen konsumklare produkter som fersk eller tint torskefilet. Tre tydelige tendenser antyder dette.
Eksport, Markedsføring, Storbritannia, Markedsadgang, Om Norges sjømatråd, Torsk, Omdømme
"Fish & Chips"

Norsk småttisme

Den norske «småttism’en» er kvelende, kjedelig og tar oss ingen vei. Tenk om vi gjorde mindre smått og ryddet rom for store ting? Bjørn Kjos i Norwegian kunne fortsette å fly mellom byer i Norge, men han og hans ansatte ville ikke bli bedre av å gjøre mer av det samme. Norwegian vinner bare kampen om markedsandeler ved å sette seg nye mål og prøve på det de ikke gjør fra før. Istedenfor å riste på hodet over sene fly fra Bangkok bør vi klappe for de som tør satse. Uten folk som Kjos blir det meste som før!
Eksport, Markedsføring, Singapore, Norge, Markedsinnsikt, Merkeordninger, Omdømme
Illustrasjon, Laks med kongekrone.