Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen tror «laksetraileren» kan bli en hit under sykkel-VM i Bergen.

I år er laksenæringens samarbeidsprosjekt «Laks er viktig for Norge» til stede med en egen «laksetrailer» på alle eliterittene i Norge. Her vil det bli arrangert seminarer, pressetreff, konkurranser og servert lekre lakseretter. Traileren startet sin ferd Norge rundt under Tour of Norway i Asker 17. mai og skal ikke parkeres før sykkel-VM i Bergen er over 24. september. Da har den kjørt fra Sandnes i sør til Tromsø i nord.

«Laksetraileren» er til stede på samtlige eliteritt denne sesongen. Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

-  Laksenæringen har lenge bevist at de virkelig vil samarbeide med oss. Med «laksetraileren» ser vi at «Laks er viktig for Norge» både vil synes og bidra til at vi får et vellykket VM i Bergen, sier president i Norges Cykleforbund, Harald Tiedemann Hansen.

Under sykkel-VM i Bergen kommer «laksetraileren» til å få en sentral plassering på Torgalmenningen. Det kommer bergenserne til å like, tror sykkelpresidenten.

- Vi ser allerede at det har vært mange publikummere rundt traileren, noe som gir økt forbruk av sjømat. Med sine fantastiske flotte farger har traileren i tillegg et særpreg som skaffer positiv oppmerksomhet rundt laks og sykkel, sier sykkelpresidenten.

Denne uken er «laksetraileren» på plass under sykkel-NM på Stjørdal, i Levanger og i Trondheim. Torsdag benyttet Norges Cykleforbund anledningen til å invitere til et miniseminar med sportssjef Hans Falk, kommunikasjonsrådgiver Marit Rein i Norges sjømatråd og Harald Tiedemann Hansen i «laksetraileren». Her fikk de inviterte gjestene servert sushi og lære mer om både norsk laksenæring og sykkeltaktikk.

- «Laks er viktig for Norge» er en viktig bidragsyter for oss. Laksenæringen er en stor aktør i Bergen og er en bransje vi ønsker å assosiere oss med, som vi kan stå bak og er stolte av. Nå opplever vi en ytterligere stolthet for sykkel-VM, sier Hansen.

Sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen fortalte hvor komplisert det er å arrangere et sykkel-VM. Foto: Dag Sørli, Norges sjømatråd

Under seminaret på Heimdal fortalte han en spent forsamling om status for sykkel-VM i Bergen. Han presenterte løypene og ga et innblikk om hvor krevende arbeidet med et VM er. Hans Falk på sin side lærte tilhørerne om hvorfor sykkel er en lagidrett og hvorfor de beste rytterne aldri går i brudd, mens Marit Rein forklarte hvorfor sykkel og laksenæringen samarbeider.

- Vi ønsker å ta en aktiv rolle som partner fordi store sykkelritt som NM her i Trøndelag og VM i Bergen gir oss en mulighet til å bygge stolthet i havbruksnæringen. Norsk sykkelsport og norsk havbruksnæring er sterke og anerkjente internasjonale merkevarer. Begge er i vekst, og begge foregår der det bor og jobber tusenvis av mennesker både i og i tilknytning til norsk sjømatnæring. Når så sterke merkevarer spiller på lag, blir det gull, sier Marit Rein.