Sjømatnasjonenes potensiale for å fylle verdens proteinunderskudd på en bærekraftig måte var et stadig tilbakevendende tema denne uken under konferansen «Nomura Global Food and Agri Forum 2020» i Japan. Stor interesse for å øke samarbeidet mellom norske og japanske aktører relatert til teknologiutvikling og ressursforvaltning.

Fokuset på bærekraftig utvikling øker i takt med nedtellingen mot OL i Tokyo. Under disse dagers «Nomura Global Food and Agri Forum 2020» i Japan var dette tydelig med nær 400 representanter fra næringslivet, myndighetsorgan og akademia til stede. Sjømatens potensiale for å fylle verdens proteinunderskudd på en bærekraftig måte var et stadig tilbakevendende tema under konferansen og det var stor interesse for samarbeid mellom norske og japanske aktører relatert til teknologiutvikling og ressursforvaltning.

nsc

Gunvar L. Wie, fiskeriutsending til Japan, i dialog med japanske næringsaktører under Nomura Global Food and Agri Forum 2020.

Foto: Norges sjømatråd

Sjømatnasjonene har et ansvar

- Norge og Japan er stolte sjømatnasjoner. Faktisk viser vår sjømatundersøkelse at Norge og Japan er nasjonene som de fleste konsumenter assosierer med sjømat. Å være i en slik posisjon forplikter og gir oss et ekstra ansvar til å bidra til å forvalte ressursene fra havet på en bærekraftig måte, forteller Sjømatrådets fiskeriutsending til Japan og Korea, Gunvar L. Wie, som også var key-note speaker på forumets åpningsdag.

NSC

Wie på forumets åpningsdag.

Foto: Norges sjømatråd

Bærekraft tar stor plass i debatten i Japan som ønsker å vise frem flere miljøvennlige løsninger under årets OL. Dette har en positiv konsekvens for handelen, som øker sin innsats på kommunikasjon til sluttbruker.

- Det er positivt å se at japanske konsumenter i større grad enn tidligere etterspør informasjon om sjømat og bærekraft, noe som også preget forumets paneldebatt med de store handelshusene og akademia, avslutter Wie.

NSC

Foto: Norges sjømatråd