På grunn av smittesituasjonen og ressurshensyn har Norges sjømatråd bestemt seg for at årskonferansen 5. januar 2022 kun blir gjennomført digitalt.

Planen var opprinnelig at årskonferansen skulle tilbake på en fysisk scene i Oslo, men dette er nå skrinlagt.

Valgte restriktiv linje
- Gitt utviklingen i pandemien syntes vi at det ikke blir riktig å arrangere en fysisk konferanse med flere hundre deltagere til stede. Vi har valgt en restriktiv og ansvarlig linje, og derfor blir årskonferansen 2022 kun gjennomført digitalt, sier direktør for kommunikasjon og bærekraft i Norges sjømatråd, Chris Guldberg.

Meld deg på årskonferansen her!


Han peker også på at det er krevende å planlegge for flere eventualiteter. Dermed valgte Sjømatrådet å ta avgjørelsen allerede nå.

Krevende
- Vi kom til et punkt nå der vi måtte bestemme oss. Vi må forvalte våre ressurser på en effektiv og ansvarlig måte, og da måtte vi ta et valg. En ren digital utgave gjør både planleggingen og gjennomføringen mer forutsigbar, understreker Guldberg.

Det er andre gang at Sjømatrådets årskonferanse kommer i en digital utgave. I januar 2021 fulgte hele 1800 deltagere sendingen, og den hadde totalt over 5 000 visninger.

Ingen kopi
- Erfaringene derfra kommer selvsagt godt med, men vi kommer likevel ikke til å kopiere konseptet fullt ut. Vi tar ned ambisjonsnivået noe og konsentrerer oss mest om å oppsummere sjømatåret 2021, selv om vi også løfter frem flere temaer og ser på hva 2022 vil bringe, sier Guldberg.

En av årsakene til denne nedskaleringen, er at Sjømatrådet planlegger en internasjonal konferanse i løpet av første halvår 2022.

Globalt mandat
- Vi er fortsatt i en tidlig fase, men vi ser på muligheten for å arrangere en engelskspråklig konferanse der vi går enda mer i dybden på aktuelle temaer. Her vil sjømatens bidrag til å nå FNs bærekraftsmål være et naturlig stikkord. For Sjømatrådet er det viktig å levere på vårt globale mandat, og vi tror at tiden er inne for å prøve et slikt konsept, sier Chris Guldberg.

Sjømatrådet håper at konferansen kan gjennomføres i en fysisk utgave, men er innstilt på at den også kan måtte bli heldigital.