For tredje år på rad, etter LAKS og ReLaks, forbereder Norges sjømatråd i år «Norway X Stories». Dette arrangementet skal finne sted i de tre franske gastronomiske hovedstedene; Lyon, Bordeaux og Paris i november og desember - for å gi franskmenn en unik opplevelse av Norge og norsk sjømat. 

Høsten i Frankrike preges i år av Seafood from Norway. I tillegg til stor nasjonal kampanje på TV og digitalt, lanserer Sjømatrådet Norway X Stories som skal by på en helt ny opplevelse av hvorfor det norske opphavet gir den beste sjømaten.

- Franskmenn er svært opptatt av hvor sjømaten de spiser kommer fra. Hele 90% sier dette er en av de viktigste vurderingene de gjør i kjøpsøyeblikket. Dermed er det essensielt å øke kjennskapen til opphavsmerket Seafood from Norway, både i B2B og B2C, forteller fiskeriutsending i Frankrike, Maria Grimstad de Perlinghi.

Norway X Stories vil by på spennende matretter, basert utelukkende på norsk sjømat. I tillegg vil besøkende kunne navigere blant forskjellige tematikker; «dagens fangst», «rorbu», «ved bålet» og «bli norsk». Hvert av stedene vil by på spennende opplevelser for smakssansene, men også visuelt.

Norway X Stories finner sted i følgende byer på datoene :

Åpningstidene for publikum vil være fra kl. 19.00 til midnatt.

Første del av hver åpningskveld vil være eksklusivt for media, før publikum får tilgang. Dette vil være et forum for å møte, og utveksle med, alle våre interessenter – i en norsk atmosfære. Hvert av stedene byr på enten en rooftop eller terrasse hvor vi ønsker å gi alle besøkende en unik opplevelse av Norge, hvor sjømat og opphav står sentralt.

Oppfordring til norske eksportører

- Vi ønsker å oppfordre alle norske eksportører til å benytte seg av disse arrangementene til å møte sine kontakter, kunder eller oss. Det vil bli lagt opp til VIP-pass for alle norske eksportører, som sikrer VIP-tilgang og gratis servering, presiserer Maria Grimstad de Perlinghi.

Hvis du ønsker du å bli satt på listen kan du sende en e-post til Maja Richard (mri@seafood.no), med informasjon om by, dato, klokkeslett (fra kl. 19.00) og antall personer, med navn.

Seminar

Norges sjømatråd inviterer også alle norske eksportører, samt våre franske kontakter, til mini-seminar, «French seafood market: news and trends», onsdag 6. desember i Paris. Seminaret vil finne sted på samme adresse som eventet, fra kl. 15.45 og deltakerne vil bli invitert videre til VIP-åpningen med media fra kl. 18.00.
En egen save the date og invitasjon vil bli sendt ut til alle norske eksportører, og det er også mulig å melde seg på direkte via denne linken.