Med slagordet «gå for wrap, ikke crap» og en sunn og god lakselunsj, har niende klasse ved Kjenn skole i Lørenskogstukket av med seieren i digital skolelunsjkonkurranse.

Med slagordet «gå for wrap, ikke crap» og en sunn og god lakselunsj, har niende klasse ved Kjenn skole i Lørenskog stukket av med seieren i skolelunsjkonkurranse. Elevene har laget sin egen opplysningsreklame for sunn lunsj som kan spises på skolen.

Til sammen har over 34 000 ungdomsskoleelever fra hele landet deltatt i konkurransen «Lag din egen lunsj(reklame)». I den digitale konkurransen har ungdommene fått boltre seg i hundrevis av sunne og fristende matvarer som laks, fiskenuggets og reker, i tillegg til grove kornprodukter, magert kjøtt, magre meieriprodukter, frukt, grønt og bær. Målet har vært å sette sammen en sunn lunsj med fullverdig næring, for så å lage en digital reklameplakat av hele måltidet.

Elevene ved Kjenn skole vant med sin «Sunne og gode laksewrap».

Premien er å lage reklamefilm med videobloggerne og ungdomsidolene Randulle, Stina Talling og Murdrocs.

De tre bloggerne har ledet hver sine lag i kampen om seieren.

Stor jubel da idol ringte

Overraskelsen var stor da Stina Talling ringte vinnerne midt i skoletiden. Talling følges av tusenvis av ungdommer på Youtube og er et stort idol for mange ungdomsskoleelever.

Her kan du se hvordan 9C på Kjenn skole reagerte

Nå blir det reklamefilminnspilling med videobloggerne, og den skal selvfølgelig handle om sunn skolelunsj med laksewrapen som et godt eksempel.

Gjennom konkurransen har deltakerne blitt mer bevisst sine egne matvaner i skolehverdagen og fått inspirasjon til å spise sunnere. Nå skal reklamefilmen forhåpentligvis inspirere enda flere ungdommer til å gjøre det samme.

Filmen spilles inn i slutten av mai.

Kreative fristelser

Bak skolelunsjkampanjen står opplysningskontorene i landbruket og Norges sjømatråd.

For juryen har viktige kriterier vært sammensetning av næringsstoffer, i tillegg til å vise forståelse for viktigheten av sunn skolemat.

Det har ikke vært en enkel jobb for juryen å kåre en vinner blant tusenvis av fargerike, velsmakende lunsjretter struttende av vitaminer. Men til slutt var det laksewrapen som falt best i smak hos juryen. Ifølge juryen; «leverer laksewrapen sterkt over hele linja. Elevene har forstått verdien av å spise sunt og variert, samtidig som de har klart å omstille kunnskapen sin til et lettfattelig budskap».

For elevene har ikke sluppet unna med bare en kul reklameplakat. Gjennom prosessen har de også måttet lære seg om kostholdsrådene.

Gledelig med sjømatlunsj

-Det er fantastisk morsomt at vinnerbidraget inneholder sjømat, sier Kristin Pettersen som er direktør for markedsføring og PR i Norges sjømatråd.

Hun peker på at sjømatkonsumet hos unge er på vei nedover. Nesten 70 prosent av norske ungdomsskoleelever sier de spiser mindre sjømat enn det som er anbefalt av helsemyndighetene. Dette til tross for at mange vet at fisk inneholder viktige næringsstoffer som proteiner, omega 3, D- vitamin og jod.

Pettersen håper at flere unge gjennom konkurransen nå lar seg friste til å inkludere sjømat til lunsj.

-Sjømat smaker kjempegodt i både wrap, salater, poke bowl og på brødskiva!