I år skal de besøkende på P4s sommerturné få muligheten til å smake på en av de lekre rettene til «3 i uka». Det skjer gjennom et samarbeid med radiokanalen.

I løpet av den tre uker lange turneen vil om lag 60.000 publikummere i 17 byer på Sørvest-, Sør- og Østlandet få smake laksepoke og være med i en konkurranse der førstepremien er en tur til Lofoten for å fiske skrei.

Det er laksepoke som er valgt som årets sommerrett på P4-turneen. Den kommer opprinnelig fra Hawaii, er næringsrik og enkel å lage og er noe av det hippeste i matverdenen. Poken til «3 i uka» består av laks, mango, edamamebønner, gulrot, quinoa og soyadressing.

-          Samarbeidet med P4s sommerturné er en del av vår nasjonale satsing for å øke sjømatkonsumet, spesielt i den yngre delen av befolkningen. «3 i uka» har egen stand på denne turneen, så vi kommer til være godt synlig for både lokalbefolkningen og feriegjestene på de stedene vi besøker. Målet er å vise hvor store variasjonsmuligheter sjømat gir og hvor enkel den er å tilberede, sier prosjektleder for «3 i uka» i Norges sjømatråd, Matias Hana.

Norges sjømatråd er avsender av «3 i uka», hvis mål er å øke unge konsumenters lyst til å spise mer sjømat. Sjømatkonsumet er nemlig fallende i fiskerinasjonen Norge. Særlig er det de under 40 år som stadig spiser mindre fisk. En ny undersøkelse som Ipsos har gjort for Norges sjømatråd, viser at bare 18 prosent av barn og unge mellom åtte og 19 år spiser fisk rundt tre ganger i uken slik helsemyndighetene anbefaler.

Frem til 19. juli skal «3 i uka» servere laksepoke på P4s sommerturné. Her ser vi prosjektleder i Norges sjømatråd, Solrun V. Liljedal (i midten), sammen med artist Jorun Stiansen og P4s programleder Michael Andreassen.

Hvis vi skal dømme etter responsen i de første byene, har både laksepoken og Lofotfiske-konkurransen fristet mange av publikum på P4s sommerturne. I Stavanger, Flekkefjord og Farsund har det totalt vært rundt 8 000 besøkende, og svært mange av dem har vært innom «3 i uka»-standen.

-          Bare på de tre første dagene av turneen delte vi ut rundt 1 500 smaksprøver, og vi får svært gode og hyggelige tilbakemeldinger fra folk. Vi opplever at både unge og voksne er opptatt av sjømat og at de mer enn gjerne spiser fisk for helsens skyld. Nå er målet å få dem til å gå fra plikt til lyst når de tenker på sjømat, sier prosjektleder Solrun V. Liljedal i Norges sjømatråd.

P4s sommerturné avsluttes i Tønsberg 19. juli.