Kategorier
Publiseringsdato
Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.
desember, 2023
november, 2023
Et veldig interessant marked for fersk norsk laks
Et veldig interessant marked for fersk norsk laks
Slik konkluderer den nye lakserapporten som Sjømatrådet har fått utført i Vietnam.
Slik blir den nye skreikampanjen denne vinteren
En helt fersk skreikampanje er klar for vintersesongen, så nå skal det ikke være noen tvil om at skreien er norsk!
Fusionkonge med laks i hjertet og kniver i bagen
Jimmy Chok, eller Chef Jimmy som han også kalles, er norsk sjømatambassadør i Sørøst-Asia. Han er kjent for sine innovative retter der han blander asiatiske og vestlige ingredienser, oppskrifter og tilberedningsmetoder. Derfor kalles han også «fusionkongen».
Slik blir neste års Ombordfrystkonferanse
- Fullt mulig å få flere svensker til å kjøpe mer fisk
Haaland-feber og sushibølge i Vietnam
"Momskutt" på fisk utløste salgsbonanza
Da Kiwi innførte "momskutt" på fisk denne høsten, kastet Rema 1000 og Coop Extra seg med. Resultatet? Nordmenn valgte fisk til middag. Salget gikk opp med 25 prosent i volum hos lavpriskjedene totalt, sammenlignet med fjoråret. Laks var en soleklar favoritt, med en volumøkning på hele 43 prosent.
Også bearbeidede fiskeprodukter fikk en solid økning.
Norsk torsk, skrei og hyse har igjen blitt MSC-sertifisert
Nye muligheter for tradisjonelle fiskeprodukter i Italia
Italia er et marked der gamle tradisjoner møter nye, og nå gjelder det å henge med i svingene for norske sjømateksportører. Norsk tørrfisk, klippfisk og saltfisk er svært tradisjonsrik mat i Italia. Men nye matvaner byr både på utfordringer og muligheter.
Sjømateksport for 18,4 milliarder kroner i oktober
oktober, 2023
Rekordpåmelding til Torskefiskkonferansen
Norsk sjømat på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024
Når Europas beste kokker i dag får tilsendt råvarelisten til Bocuse d’Or Europe 2024 i Trondheim, finner de både skrei, tørrfisk og kamskjell.
Slik kan fisken vinne middagskampen
Folk spiser fortsatt på fisk som hverdagsmat, helst kombinert med kokte poteter og et glass vann. Fisketirsdag er kjent for folk, og de spiser gjerne fisk pga det er sunt. Godfisk.no vil løfte fiskens status, fra pliktmåltid til lystmåltid. Sushi er pop, også i helgene, men spises mest i Oslo.
Startskudd for stor torskekampanje i Sverige
Aldri tidligere har Sjømatrådet satset mer på torskekampanjer i Sverige. Nå serveres den norske torsken på TV, kino, og nett, og i butikker over hel landet.
Andreas Thorud forlater Sjømatrådets operasjoner i Kina
Årets lutefiskelsker 2023:
Mangeårig redaktør i Mat fra Norge er kåret til Årets lutefiskelsker 2023
På inspirasjonskurs med Godfisk for å øke sjømatkonsumet
Nordmenn spiser for lite sjømat. Nå har Godfisk dratt i gang inspirasjonskurs for butikk- og kantineansatte. For få kan inspirere folk til å spise mer mat fra havet enn de som treffer kundene hver dag.