Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

desember, 2023

november, 2023

Et veldig interessant marked for fersk norsk laks

Et veldig interessant marked for fersk norsk laks Slik konkluderer den nye lakserapporten som Sjømatrådet har fått utført i Vietnam.
Eksport, Laks, Vietnam
Et veldig interessant marked for fersk norsk laks

Slik blir den nye skreikampanjen denne vinteren

En helt fersk skreikampanje er klar for vintersesongen, så nå skal det ikke være noen tvil om at skreien er norsk!
Skrei
Slik blir den nye skreikampanjen denne vinteren

Fusionkonge med laks i hjertet og kniver i bagen

Jimmy Chok, eller Chef Jimmy som han også kalles, er norsk sjømatambassadør i Sørøst-Asia. Han er kjent for sine innovative retter der han blander asiatiske og vestlige ingredienser, oppskrifter og tilberedningsmetoder. Derfor kalles han også «fusionkongen».
Laks, Sørøst-Asia
Fusionkonge med laks i hjertet og kniver i bagen

Slik blir neste års Ombordfrystkonferanse

Slik blir neste års Ombordfrystkonferanse

- Fullt mulig å få flere svensker til å kjøpe mer fisk

- Fullt mulig å få flere svensker til å kjøpe mer fisk

Haaland-feber og sushibølge i Vietnam

Eksport, Laks, Vietnam, Makrell, Kongekrabbe
Haaland-feber og sushibølge i Vietnam

"Momskutt" på fisk utløste salgsbonanza

Da Kiwi innførte "momskutt" på fisk denne høsten, kastet Rema 1000 og Coop Extra seg med. Resultatet? Nordmenn valgte fisk til middag. Salget gikk opp med 25 prosent i volum hos lavpriskjedene totalt, sammenlignet med fjoråret. Laks var en soleklar favoritt, med en volumøkning på hele 43 prosent. Også bearbeidede fiskeprodukter fikk en solid økning.
Laks, Norge
"Momskutt" på fisk utløste salgsbonanza

Norsk torsk, skrei og hyse har igjen blitt MSC-sertifisert

Torsk, Skrei
Norsk torsk, skrei og hyse har igjen blitt MSC-sertifisert

Nye muligheter for tradisjonelle fiskeprodukter i Italia

Italia er et marked der gamle tradisjoner møter nye, og nå gjelder det å henge med i svingene for norske sjømateksportører. Norsk tørrfisk, klippfisk og saltfisk er svært tradisjonsrik mat i Italia. Men nye matvaner byr både på utfordringer og muligheter.
Italia, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk
Nye muligheter for tradisjonelle fiskeprodukter i Italia

Sjømateksport for 18,4 milliarder kroner i oktober

Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe
Sjømateksport for 18,4 milliarder kroner i oktober

oktober, 2023

Rekordpåmelding til Torskefiskkonferansen

Norge, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Sei
Rekordpåmelding til Torskefiskkonferansen

Norsk sjømat på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

Når Europas beste kokker i dag får tilsendt råvarelisten til Bocuse d’Or Europe 2024 i Trondheim, finner de både skrei, tørrfisk og kamskjell.
Tørrfisk, Skrei, Kamskjell
Norsk sjømat på menyen under Bocuse d’Or Europe 2024

Slik kan fisken vinne middagskampen

Folk spiser fortsatt på fisk som hverdagsmat, helst kombinert med kokte poteter og et glass vann. Fisketirsdag er kjent for folk, og de spiser gjerne fisk pga det er sunt. Godfisk.no vil løfte fiskens status, fra pliktmåltid til lystmåltid. Sushi er pop, også i helgene, men spises mest i Oslo.
Laks, Torsk
Slik kan fisken vinne middagskampen

Startskudd for stor torskekampanje i Sverige

Aldri tidligere har Sjømatrådet satset mer på torskekampanjer i Sverige. Nå serveres den norske torsken på TV, kino, og nett, og i butikker over hel landet.
Sverige, Torsk
Startskudd for stor torskekampanje i Sverige

Andreas Thorud forlater Sjømatrådets operasjoner i Kina

Kina
Andreas Thorud forlater Sjømatrådets operasjoner i Kina

Årets lutefiskelsker 2023:

Mangeårig redaktør i Mat fra Norge er kåret til Årets lutefiskelsker 2023
Norge, Tørrfisk, Torsk, Skrei
Årets lutefiskelsker 2023:

På inspirasjonskurs med Godfisk for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn spiser for lite sjømat. Nå har Godfisk dratt i gang inspirasjonskurs for butikk- og kantineansatte. For få kan inspirere folk til å spise mer mat fra havet enn de som treffer kundene hver dag.
Markedsføring
På inspirasjonskurs med Godfisk for å øke sjømatkonsumet

Laksenæringen imponerte toneangivende kokker og influensere fra USA

Laks, USA
Laksenæringen imponerte toneangivende kokker og influensere fra USA

Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper

Laks, Ørret, Andre skalldyr
Nye medlemmer i Sjømatrådets markedsgrupper