Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

mai, 2020

april, 2020

Laksekampanje i Japan ga knallresultater

Økt betalingsvilje, hyppigere kjøp og styrket posisjon for norsk laks. Det er noen av de positive resultatene av Sjømatrådets store laksesatsing i Japan i 2019.
Eksport, Laks, Japan

3iuka falt i smak

Å få unge til å spise mer fisk er ingen enkel oppgave. Men Sjømatrådets 3iuka-kampanje har allikevel økt unges lyst til å spise mer fisk.

Vant pris for makrelltaco

Sjømatrådet vant nylig en gjev reklamepris for norsk sjømat i Japan. Reklamen for makrelltaco var ett av bidragene som falt spesielt godt i smak hos juryen.
Laks, Japan, Makrell

Økt etterspørsel etter fiskeprodukter med lang holdbarhet

Mange vil ha sunn mat som kan lagres lenge i romtemperatur som følge av koronautbruddet. Det gir relativt gode tider for eksporten av en del saltede og tørkede hvitfiskprodukter.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk

Verdivekst i sjømateksporten både i mars og første kvartal

Norge eksporterte 213 000 tonn sjømat for 9,6 milliarder kroner i mars. Det er en økning på 392 millioner kroner, eller 4 prosent, sammenlignet med mars i fjor. I første kvartal er det eksportert 664 000 tonn sjømat til en verdi av 28,6 milliarder kroner. Verdien har økt med 2,9 milliarder kroner, eller 11 prosent, mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Skrei, Laks og ørret, Sild, Makrell, Andre skalldyr

Ny markedsdirektør i Norges sjømatråd

Camilla Beck Sætre blir ny markedsdirektør i Norges sjømatråd.

How Norway is working to supply seafood during corona crisis

The Norwegian seafood industry continues its efforts to provide safe, sustainable and nutritious seafood during the ongoing Corona pandemic.

mars, 2020

Flere er blitt mer skeptiske til sjømatnæringen

Norsk sjømat har et sterkt omdømme, men flere er blitt mer skeptiske til fiskeri- og havbruksnæringen de siste to årene. Det viser Kantars siste omdømmemåling.
Aktuelt

Slik jobber Sjømatrådet under korona-pandemien

Korona-pandemien har ført både det norske og det internasjonale samfunnet ut i en krise som vil bli utfordrende for mange. I denne krevende tiden kjennes det betryggende å vite at mye av løsningen handler om å være solidarisk, stå sammen og ta samfunnsansvar, skriver Renate Larsen, administrerende direktør i Norges sjømatråd, i en melding til den norske sjømatnæringen.

Norwegian industry vows to keep seafood nation running amid Corona-chaos

The Norwegian seafood industry remains committed to providing safe, sustainable and nutritious food during the ongoing Corona pandemic.
Eksport, Norge

Kristin Pettersen blir Sjømatrådets neste fiskeriutsending til Tyskland

​Kristin Pettersen kommer fra stillingen som markedsdirektør i Sjømatrådet og har også tidligere vært fiskeriutsending til Tyskland. Hun avløser nåværende fiskeriutsending Gitte Hannemann Mollan når hun avslutter sin periode til sommeren.

Norsk sjømat på bordet i Jordan

Kongelige besøk bidrar til å åpne dører for næringslivet, deriblant for norsk sjømatnæring. I forbindelse med kong Harald og dronning Sonjas statsbesøk til Jordan denne uken spilte norsk sjømat en av hovedrollene.
Eksport, Laks, Markedsadgang, Aktuelt, Kveite, Kongekrabbe

Seafood Expo North America er utsatt inntil videre

Den nordamerikanske sjømatmessen Seafood Expo North America er utsatt inntil videre. Dette medfører at Sjømatrådets egne arrangementer som skulle funnet sted i forbindelse med messen er også utsatt.
USA

Voldsom vekst i norsk sjømateksport for februar måned

Norge eksporterte 216 000 tonn sjømat for 9,3 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 6 prosent i volum og en økning i verdi på 1,4 milliarder kroner, eller 17 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Makrell

februar, 2020

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Head of International PR