Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

oktober, 2019

Vil gjøre norsk sei til favoritt i Tyskland

Fra september til november blir det lansert ny seikampanjen i det tyske markedet. Den skal få kjøttetende tyskere til å spise norsk sei.

Ba næringen løfte frem bærekraftshistoriene

Foran rekordmange tilhørere på Torskefiskkonferansen oppfordret Cilia Holmes Indahl i Nordic Impact sjømatnæringen til å bli enda flinkere til å kommunisere de gode historiene om bærekraft.

Titusener av italienere feirer tørrfisk fra Norge

Ny prisrekord på norsk tørrfisk stopper ikke italienerne. På verdens største tørrfiskfestival strømmer rundt 60000 italienere til byen Sandrigo for å nyte og hedre tørrfisken.
Eksport, Italia, Tørrfisk, Skrei

Ekstra viktig med laksekampanje i Japan

Første oktober gikk startskuddet for Sjømatrådets store laksekampanje i Japan. Fiskeriutsending Gunvar L. Wie mener kampanjen er viktigere enn noensinne.
Laks, Japan

2019 blir trolig det første året hvor eksporten av norsk sjømat passerer 100 milliarder

Norge har eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 76,2 milliarder kroner hittil i år. Det er en nedgang i volum på 7 prosent, og en verdiøkning på 8 prosent eller 5,5 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe

​Norsk torsk er bærekraftig - Spis mer, ikke mindre!

Men det finnes mindre enkeltbestander som det ikke står så bra til med. Heldigvis har vi en av verdens beste havforskningsmiljø, noe som gjør at vi kan skille de ulike bestander fra hverandre.
Torsk

Stor interesse for Hvitfisk2019

To dager med hvitfisk faller tydeligvis i smak hos næringsaktørene. En knapp uke før Hvitfisk2019 sparkes i gang strømmer påmeldingene inn. Hvitfisk2019 er forlengelsen av den tradisjonelle Torskefiskkonferansen. Mens dette tidligere har vært en dagskonferanse, blir det i år to fulle dager med spennende program på hotell Clarion The Edge i Tromsø.
Torsk

Norsk sjømat skaper overskrifter verden over

Det skrives mer og mer om norsk sjømat i internasjonale medier. I august alene ble det registrert 800 nyhetsartikler om norsk sjømat i våre internasjonale marked.

september, 2019

An edible solution to the climate crisis

Eating more seafood can play a large part of the solution to the world’s climate woes, concludes a new report using data from 165 experts and scientists.

Sveriges sjømatkonsum under lupen i ny innsiktsrapport

Svenskenes konsum av sjømat har stabilisert seg etter flere år med nedgang. Allikevel spises det for lite fisk og skalldyr i Nordens mest folkerike land. Ny innsiktsrapport viser at 64 prosent av svenskene spiser sjømat bare en gang i uken eller sjeldnere, langt fra kostholdsrådene fra Livsmedelsverkets anbefalinger om to til tre ganger i uken.

Seien tok seier’n i Årets Kokk

Med en utsøkt rett av seifilet stakk Christian André Pettersen (30) av med seieren i finalen under Årets Kokk tirsdag kveld. Nå er det han som skal representere Norge i EM i 2020 og Bocuse d'Or i Lyon i 2021.
Sei

Prisrekord på norsk fish&chips-fisk

Stor etterspørsel etter norsk torsk til britenes nasjonalrett har skutt prisene i været. Aldri før har britene betalt mer for fryst torskefilet enn nå. Denne uken er finalistene i Storbritannias største fish&chips-konkurranse i Ålesund for å lære mer om torskens opprinnelse.
Eksport, Storbritannia, Hvitfisk

Norsk klippfisk vant pris for syvende år på rad

Portugisere elsker klippfisk, den er deres nasjonalrett. Da er det ekstra gøy at norsk klippfisk blir kåret til den beste - år, etter år, etter år, etter år, etter år, etter år, etter år. 

Norsk klippfisk av sei seirer i Den dominikanske republikk

Flere enn åtte av ti dominikanere mener klippfisken fra Norge er den aller beste, og ingen andre i hele verden spiser like mye norsk klippfisk av sei. Siden 2015 har eksporten økt med nesten 40 prosent.

Sjømatkampanjer gir økonomisk gevinst

Undersøkelser viser at salget av norsk sjømat i utlandet øker når Sjømatrådet setter i gang kampanjer for norsk sjømat. Det samme gjør preferansen for norsk sjømat.

Norsk sjømateksport fortsetter å øke i verdi

Norge har eksportert 182 000 tonn sjømat for totalt 8,6 milliarder kroner i august. Volumet er ned med 4 prosent, mens eksportverdien økte med 678 millioner kroner eller 9 prosent, sammenlignet med august i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe

august, 2019

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver