Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

mars, 2019

Jenter strømmer til «blå» utdanning

Celina og Andrea stortrives med studievalget sitt, og nå får de selskap av flere jenter. Ferske søkertall fra Utdanningsdirektoratet viser at sjømatnæringen har gjort en god rekrutteringsjobb.

Ønsker seg enda flere kvinnelige kokker

Heidi Bjerkan, Dominique Crenn og Kyle Kwong er toppkokker i verdensklasse. Her forteller de om sine erfaringer i et mannsdominert miljø og hvorfor de ønsker seg enda flere kvinner inn i yrket.

Digitalisering av bedriftsinitiativ

Sjømatrådet har nylig gjennomført en omlegging til digitale søknad- og rapporteringsskjema for Bedriftsinitiativ. Programmet har også blitt omdøpt på engelsk, og heter nå NSC’s Joint Marketing Program.

Norsk skalldyrfest for verdenskjente kokker

De kvinnelige superkokkene var fulle av lovord om den norske skalldyrfesten under Parabare Forum i Oslo mandag kveld.

Knallstart for sjømateksporten i 2019

Norge eksporterte 198 700 tonn sjømat for 7,8 milliarder kroner i februar. Det er en reduksjon på 57 000 tonn eller 22 prosent i volum og en økning 670 millioner kroner eller 9 prosent i verdi sammenlignet med februar i fjor.
Eksport, Laks, Brasil, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell

Trine Horne blir ny fiskeriutsending i Frankrike

Norges sjømatråd har ansatt Trine Horne (37) som ny fiskeriutsending i Frankrike fra høsten. Horne er i dag bosatt i Brussel, og har lang erfaring fra den norske sjømatnæringen fra både Lofotprodukt og Findus.

februar, 2019

Michelinstjernedryss med norske skalldyr som hovedingrediens

Hele 64 restauranter fikk fordelt totalt 80 høythengende stjerner i Michelinguidens nordiske seremoni i Århus mandag kveld. Men hva har disse restaurantene til felles, bortsett fra stjerner i den verdenskjente restaurantguiden?
Andre skalldyr, Kongekrabbe, Kamskjell, Sjøkreps

Lagde digital lunsj med fiskeriministeren

I dag stilte fiskeriminister Harald Tom Nesvik og 12 skoleelever fra Kroken ungdomsskole opp på Kystens Hus i Tromsø for å skape oppmerksomhet om den nasjonale konkurransen lagdinegenlunsj.no.

Tett samarbeid viktig for vellykket laksekampanje i Japan

Et godt samarbeid med næringsaktørene er en viktig suksessfaktor for å lykkes med kampanjen. Det mener Sjømatrådets fiskeriutsending i Japan, Gunvar L. Wie. Han ønsker seg derfor flest mulig innspill på hvordan den planlagte kampanjen kan gjennomføres og utnyttes på best mulig måte.
Laks, Japan

Klippfiskseminar 07.02.19 – Grande seminário em Portugal

I går gjennomførte vi for sjuende gang vårt årlige klippfiskseminar i Lisboa med stor suksess!
Eksport, Portugal, Saltfisk, Klippfisk

Fiskesprell: Sjømatglede for barn og unge

At barn og unge får gode erfaringer med fisk er viktig for god vekst og utvikling, og for folkehelsa på sikt. Derfor er Sjømatrådet og fiskesalgslagene sterkt engasjert i kostholdsprogrammet Fiskesprell, som har som mål å bidra til økt sjømatkonsum blant barn og unge i barnehage og skole.

Ny rekord: Sjømateksport for 8,6 milliarder kroner i januar

Norge eksporterte 200 600 tonn sjømat for 8,6 milliarder kroner i januar. Det er en reduksjon på 7 700 tonn eller 4 prosent i volum og en økning på 992 millioner kroner eller 13 prosent i verdi sammenlignet med januar i fjor.
Eksport, Laks, Pelagisk, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Skrei, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

​Chris Guldberg blir ny kommunikasjonsdirektør i Sjømatrådet

Sjømatrådet har ansatt Chris Guldberg (45) som ny kommunikasjonsdirektør. Guldberg er i dag Kommunikasjonssjef i SINTEF hvor han har vært de siste fire årene. Han vil inngå i Sjømatrådets ledergruppe og starter opp i mai.

januar, 2019

​Asbjørn Warvik Rørtveit blir Sjømatrådets nye utsending til Sørøst-Asia

Asbjørn Warvik Rørtveit blir Sjømatrådet neste utsending til Sørøst-Asia. Han avløser nåværende fiskeriutsending Jon Erik Steenslid når han avslutter sin periode til sommeren. Samtidig flytter Sjømatrådet kontorsted fra Singapore til Bangkok.

Bør være forberedt på hard brexit

Norske eksportører bør være forberedt på en hard brexit og endringer i britisk varehandel. Det var hovedbudskapene under «UK-Norwegian Seafood Summit» i London denne uken.
Storbritannia

Sjømatseminar i London: om brexit-kaos og markedsendringer

Hva skjer dersom Storbritannia trekker seg ut av EU uten en avtale? Hva skjer med handelsavtaler og tollsatser, og hvilke konsekvenser har brexit-kaoset for sjømathandelen?
Storbritannia, Markedsadgang

Sjømatrådet inviterer til pelagisk satsing i Kina

Norges sjømatråd vil i 2019 ha en satsing på pelagiske arter i det kinesiske markedet. Satsingen vil organiseres som et prosjekt med fokus på økt markedsinnsikt samt tilrettelegging for nettverksbygging for norsk pelagisk næring i Kina. 

Nei til brexit-avtale: uheldig for sjømatnæringen

Det britiske parlamentets nei til brexit-avtalen skaper usikkerhet for norsk sjømatnæring.
Storbritannia

Langsiktig posisjoneringsarbeid for norske skalldyr og Seafood from Norway

Norske skalldyr skal i henhold til Sjømatrådets overordnede strategi være en spydspiss for sjømat fra Norge, og bidra til å posisjonere Norge som verdens beste sjømatnasjon. 

Sjømateksport for 99 milliarder i 2018

Norge har eksportert 2,7 millioner tonn sjømat for rekordhøye 99 milliarder kroner i 2018. Det er en volumøkning på 4 prosent og en verdiøkning på 5 prosent, eller 4,6 milliarder kroner mer enn i 2017. Dette tilsvarer 37 millioner måltider sjømat hver dag hele året, eller 25 700 måltider per minutt.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Konvensjonell, Sild, Makrell, Hyse, Sei, Reker, Kongekrabbe

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver