Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

mai, 2018

april, 2018

​#havetfrittforplast

Over halvparten av nordmenn sier de bruker mindre plast enn før, viser en spørreundersøkelse gjort på oppdrag fra sjømatnæringen.

Høster fruktene av langsiktig arbeid i Japan

Under makrellseminaret i Tokyo tidligere i april fikk over 100 deltagere høre om flere viktige fremskritt knyttet til markedsføringen av norsk makrell i soloppgangens land.
Japan, Makrell

Sjømatpartner for kåringen av verdens 50 beste restauranter

Når verdens gastronomiske elite samles i Bilbao for å kåre verdens 50 beste restauranter, får de servert og presentert norske skalldyr i toppklasse. Som offisiell sjømatpartner for det prestisjetunge arrangementet skal Seafood from Norway og Sjømatrådet løfte flere norske sjømatprodukter inn på verdens stjernerestauranter.
Eksport, Andre skalldyr

Eksklusiv norsk sjømat i Thailand

Gjennom sjømatkampanjen «The incredible flavours of Norway» har det beste av norsk sjømat inntatt eksklusive shoppingsentre i Thailand.
Eksport, Laks, Thailand, Ørret

Kompetent trio klar for Sjømatrådet

Elisabeth Øvreberg, Stian Søderbom og Tom Meland tilfører Sjømatrådet kompetanse på nye områder innen kommunikasjon, grafisk design og risikohåndtering.

Statsministeren laget fredagstaco med norsk sjømat i Mexico

Norsk klippfisk er en viktig del av mexicansk matkultur, noe statsminister Erna Solberg fikk oppleve under næringslivsmottakelsen i Mexico City i går kveld.
Eksport, Klippfisk, Mexico

Sjømatrådet vant japansk markedsføringspris

Sjømatrådets globale markedsføringskampanje har vunnet prisen for beste kreative uttrykk i en av de største reklameprisutdelingene i Japan.
Eksport

Frister unge med Fish Burger, Gumle-Wrap og Poke Bowl

12. mars markerte vi starten på «3 i uka», som er et felles konsept for å løfte sjømatkonsumet blant unge. Tusen takk til alle som deltok på arrangementet på Salt i Oslo, og takk for alle kommentarer og tilbakemeldinger vi har fått i forbindelse med lanseringen. Det er viktig for oss å vite hva dere mener!
Merkeordninger, Kampanje

Fokus på norsk sjømat og bærekraftige hav i Mexico

I forbindelse med statsminister Erna Solbergs besøk i Mexico neste uke reiser administrerende direktør i Sjømatrådet, Renate Larsen, sammen med norske eksportører, til Mexico City for å delta på en næringslivsmottakelse i regi av den norske ambassaden. Fokuset vil være på Norge som havnasjon og den blå økonomien, hvor sjømaten spiller en viktig rolle.
Eksport, Klippfisk, Mexico

Tidenes beste kvartal for torskeeksporten

Norge eksporterte 676 000 tonn sjømat til en verdi av 23,7 milliarder kroner i første kvartal. Det er en volumnedgang på 8 prosent og en verdinedgang på 2 prosent eller 488 millioner kroner målt mot første kvartal i fjor.
Eksport, Laks, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell, Andre skalldyr

mars, 2018

februar, 2018

Årets viktigste dag for sjømat i Singapore

Den 9. mars er en av årets mest begivenhetsrike dager for sjømatentusiaster og -aktører i Sørøst-Asia. På Sjømatrådets lunsjseminar presenteres den nyeste markedsinnsikten for det sørøstasiatiske markedet, samt spennende innlegg fra aktører som satser i regionen.
Eksport, Laks, Singapore

Gjerp Solstad, Neumann og Grøner Krogstad til Sjømatrådet

Silje Gjerp Solstad, Christina Neumann og Anja Grøner Krogstad tar steget inn i sjømatnæringen og starter i Sjømatrådet.

Sjømatkampen tilspisses i Japan

Kampen om hva som sitter i klypa i enden av spisepinnene skjerpes i et av våre viktigste sjømatmarkeder. Fallende konsum og tøff konkurranse fra andre nasjoner og arter gjør at norsk sjømat i større grad må kjempe om plassen i Japan.
Eksport, Laks, Japan

Sjømatrådet har avviklet pressestipendordningen

Norges sjømatråd  har siden 2003 stilt midler til disposisjon for årlige pressestipend. Stipendet har vært rettet mot journalister eller personer innenfor media som arbeider med eller har interesse for norsk fiskeri- og havbruksnæring, norsk sjømateksport og internasjonal handel med sjømat.

Statsministeren serverte norsk makrell i Seoul

Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av hvordan norsk sjømat har vunnet folks hjerter i Sør-Korea. Da hun besøkte den norske standen på KTLivesite i sentrum av Seoul i går fikk hun se med egne øyne den posisjonen norsk makrell har i dette markedet, og benyttet anledningen til å dele ut gratisprøver til de mange fremmøtte.
Eksport, Makrell

Statsministeren feirer norsk sjømateventyr under OL

Sjømat fra Norge har allerede vunnet gull i Korea, og under lekene i Pyeongchang vil norsk sjømat stå i fokus under flere arrangement i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.
Eksport, Makrell

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver