Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

januar, 2020

desember, 2019

november, 2019

Vil selge mer laks til Japan

Denne høsten får flere titalls millioner japanere servert norsk laks på skjermer på tog, metro, TV og kino – hver dag. Japan er et av Norges viktigste laksemarkeder, men salget har flatet ut. Nå skal en storstilt laksekampanje igjen få oppsving på salget av laks fra Norge.
Eksport, Laks, Japan

Femdobling for torsken i Kina

I 2014 startet hvitfisknæringen og Sjømatrådet markedsarbeid for norsk torsk i Kina. Siden den gang har kinesernes torskekonsum økt med 500 prosent, viser en ny studie. Studien viser også at det er gode muligheter for å øke konsumet ytterligere.

Tørrfiskseminar om mattrygghet nådde ut til flere millioner nigerianere

Nigeria er et av de viktigste tørrfiskmarkedene for Norge, men de har sine utfordringer når det kommer til mattrygghet. Derfor arrangerte Norges sjømatråd et stort tørrfiskseminar i Lagos, og budskapet ble spredt til flere titalls millioner nigerianere.

More seafood is the answer to future food security – but we are not eating enough

Managed responsibly, the oceans can provide over six times more food than it does today, a new report shows.

Oppdaterte retningslinjer for «Seafood from Norway»

Verdien av norsk sjømateksport fortsetter å øke – eksporterte for nesten 11 milliarder i oktober

Norge eksporterte 291 000 tonn sjømat for 10,9 milliarder kroner i oktober.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

Unge tyskere spiser mer laks

Tyskerne er mest kjent for sitt kjøttkonsum, men en fersk sjømatstudie utført av Sjømatrådet viser at konsumet av fersk laks i Tyskland har mer enn fordoblet seg på fem år. En av tre i aldersgruppen 20-34 år opplyser at de spiser mer laks nå enn for ett år siden.
Eksport, Laks, Tyskland

Norsk opphav selger sjømat i Sør-Korea

I Sør-Korea er mattrygghet helt avgjørende for folks valg av sjømat. Samtidig vet vi at mattryggheten forbindes med hvor maten kommer fra. Da er det kanskje ikke så rart at bruken av opphavsmerket «Seafood from Norway» er populær i dette sjømatelskende landet.

oktober, 2019

Sjømatrådet vil ha dine forslag til medlemmer i markedsgruppene

Norges sjømatråd ber om at alle bransjer innen sjømatnæringen kommer med innspill på framtidig sammensetning av våre markedsgrupper. Dette innebærer konkrete forslag til kandidater. Frist for innspill er satt den 15. november 2019  

Vil gjøre norsk sei til favoritt i Tyskland

Fra september til november blir det lansert ny seikampanjen i det tyske markedet. Den skal få kjøttetende tyskere til å spise norsk sei.

Ba næringen løfte frem bærekraftshistoriene

Foran rekordmange tilhørere på Torskefiskkonferansen oppfordret Cilia Holmes Indahl i Nordic Impact sjømatnæringen til å bli enda flinkere til å kommunisere de gode historiene om bærekraft.

Titusener av italienere feirer tørrfisk fra Norge

Ny prisrekord på norsk tørrfisk stopper ikke italienerne. På verdens største tørrfiskfestival strømmer rundt 60000 italienere til byen Sandrigo for å nyte og hedre tørrfisken.
Eksport, Italia, Tørrfisk, Skrei

Ekstra viktig med laksekampanje i Japan

Første oktober gikk startskuddet for Sjømatrådets store laksekampanje i Japan. Fiskeriutsending Gunvar L. Wie mener kampanjen er viktigere enn noensinne.
Laks, Japan

2019 blir trolig det første året hvor eksporten av norsk sjømat passerer 100 milliarder

Norge har eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 76,2 milliarder kroner hittil i år. Det er en nedgang i volum på 7 prosent, og en verdiøkning på 8 prosent eller 5,5 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver