Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

juli, 2020

juni, 2020

Makrell på boks bestselger i Japan

I Japan er boksmakrellen langt mer populær enn tunfisk på boks. Koronasituasjonen har økt preferansen for makrellen ytterligere. Makrell er også den fisken flest japanere ønsker å spise mer av.
Japan, Makrell

Fiskesprell får 10,5 millioner kroner

Kostholdsprogrammet Fiskesprell, som skal få barn og unge til å spise mer fisk, får til sammen 10,5 millioner kroner fra fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen.

​Koronavirusets konsekvenser for norsk sjømateksport

Koronapandemien fører til økt usikkerhet i verdenshandelen og vi ser endringer i forbrukeradferd og transportmønster som påvirker flere markeder. Spesielt utsatt er restaurantsegmentet (Horeca), mens det rapporteres om en økning i dagligvare og matleveringstjenester til hjemmet som følge av utstrakt hjemmekarantene i flere berørte markeder. En svekket norsk krone bidrar til å dempe noe av effekten knyttet til lavere etterspørsel.
Laks, Japan, USA, Tyskland, Frankrike, Portugal, Italia, Spania, Kina, Sverige, Storbritannia, Sør-Korea, Taiwan, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Skrei, Europa

Disse skal representere norsk klippfisk i Portugal

Influenser Joana Barrios og kjøkkensjef Nuno Bergonse ble nylig utnevnt til ambassadører for norsk klippfisk i Portugal.
Portugal, Klippfisk, Torsk, Hvitfisk

Angående Covid-19-funn på matmarked i Beijing

Torsdag 11. juni ble det påvist tilfeller av Covid-19 som knyttes til Beijings største ferskvaremarked. All mat og alle mennesker som har vært innom er nå gjenstand for tiltak, noe som også rammer norsk laks.

Historisk høy rekeeksport til Kina

Økt netthandel og hjemmekonsum er noe av forklaringene på de historiske eksporttallene for norske reker til Kina i mai.
Reker og skalldyr

Omdømmeløft for norsk laks i Frankrike

Den norske laksens gode navn og rykte i Frankrike fikk seg en knekk etter en TV-dokumentar i 2013. Flere år med målrettet markedsarbeid har nå bidratt til å snu trenden. Franskmennene har igjen tatt norsk laks inn i varmen.

Skalldyrkonferansen 2020

Vi har gleden av å ønske norsk skalldyrnæring velkommen til et skalldyrwebinar der vi deler vår markedsinnsikt og betraktninger om nåværende utviklinger, både her hjemme i Norge og internasjonalt. 
Logg inn
for å se innhold

Nytt verdifall for sjømateksporten

Sjømateksporten opplever et verdifall for andre måned på rad. I mai eksporterte Norge sjømat for 7,8 milliarder kroner. Det er en reduksjon på 764 millioner kroner, eller 9 prosent, sammenlignet med mai i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Makrell, Andre skalldyr

Her liker alle norsk klippfisk- men ingen vet hvor den kommer fra

Ingen i hele verden spiser mer norsk klippfisk av sei per person enn folk fra Jamaica. Likevel er det nesten ingen som vet at den er norsk. Det vil Sjømatrådets fiskeriutsending i Karibia gjøre noe med.

Årets møteplass for skalldyr går digitalt

Årets Skalldyrkonferanse 2020 var planlagt å arrangeres 10. juni i Oslo. På grunn av koronasituasjonen har vi valgt å gjennomføre det som et digitalt arrangement.
Reker og skalldyr, Aktuelt

mai, 2020

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Head of International PR