Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

november, 2018

Koble deg på 3iuka-kampanjen!

Bestill 3iuka-klistremerker til å ha på produktene dine ute i butikk!

Sjømatrådet og BBC sammen om sjømatundersøkelse

BBC og Norges Sjømatråd har startet et samarbeid for å finne ut mer om den britiske fiskespiseren. Formålet er å få britene til å etterspørre «Seafood from Norway», melder Norges Sjømatråd.

​Enighet om utkast til Brexit-avtale: Gledelige nyheter for norsk sjømatnæring

- Det er svært positivt at Storbritannia og EU nå synes å ha kommet frem til et utkast til en Brexit-avtale selv om det gjenstår en del detaljer.
Storbritannia

Gjør gratis PR for norsk tørrfisk

Den tørrfiskbaserte retten Bacalà alla Vicentina er kåret til en av Italias fem nasjonalretter, og i 2016 fikk den sitt eget frimerke. Italia er det viktigste tørrfiskmarkedet for Norge, og bidrar med inntekter på rundt 420 millioner kroner årlig.

Et sug i markedet etter norsk laks

Italiensk økonomi har stoppet opp, men eksporten av norsk laks har økt 23 prosent så langt i år. Marine Harvest er stor i pastaens og pizzaens hjemland.

Norsk sjømat selger også i media

K-Pop, K-Beauty, K-Fish - Sør-Korea er kjent verden over for sine distinkte stil-arter, særegne moter og trender, og velutviklet markedsføring av nasjonal produksjon. Men mindre kjent er at norsk sjømat slår rekorder år etter år i dette annerledeslandet.

Ny kampanje: Fisk før og nå

«Fisk før og nå» er navnet på den nye kampanjen som Sjømatrådet lanserer fredag 9. november. Kampanjen er en del av vår strategi for å øke sjømatkonsumet, særlig hos unge voksne. Kampanjen er derfor rettet mot målgruppen under 40 år.

Seafex Dubai: Fristende sjømat fra Norge tiltrakk seg mange besøkende

13 norske eksportører deltok på Sjømatrådets fellesstand under Seafex-messen i Dubai forrige uke. En fristende fiskedisk med norsk laks, torsk, kveite, reker, skjell, kongekrabbe og kaviar sørget for at den norske standen ble lagt godt merke til og hyppig besøkt. Det kan bety ytterligere vekst i eksporten til Midtøsten.

Tidenes eksportmåned for norsk sjømat

Norge eksporterte 251 000 tonn sjømat for 9,9 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 12 prosent, mens verdien økte med 10 prosent eller 884 millioner kroner fra oktober i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,2 millioner tonn sjømat til en verdi av 80,7 milliarder kroner. Volumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,2 milliarder kroner fra samme periode i fjor.
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

oktober, 2018

Ny forbrukeranalytiker i Sjømatrådet

Lars Moksness (40) er ansatt som forbrukeranalytiker i Sjømatrådet, og dermed er teamet på innsiktsavdelingen komplett.

Norske eksportører med Sjømatrådet til Nigeria

I forrige uke tok Sjømatrådet med seg 10 norske eksportører til millionbyen Lagos i Nigeria. Tørrfisk har en sterk profil i det nigerianske markedet, men det er også økt etterspørsel etter laks og andre sjømatprodukter fra Norge.
Tørrfisk, Nigeria

Ny rapport: Store muligheter for å øke sjømatkonsumet

Nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder sjømatkonsum, men konsumet er på vei nedover, særlig hos de unge. For de under 34 år har sjømatkonsumet falt med hele 46 prosent siden 2012. Denne tendensen kan få alvorlige konsekvenser både for folkehelsen og næringen. En ny rapport fra Norges sjømatråd viser imidlertid at mange gjerne vil spise mer fisk, og at potensialet for å øke konsumet er stort.

Sjømateksporten har passert 71.000.000.000 kr

Norge har eksportert 2 millioner tonn sjømat til en verdi av 71 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 174 000 tonn eller 8 prosent, og en verdiøkning på 2,3 milliarder kroner eller 3 prosent målt mot samme periode i fjor. Betyr dette at Norge passerer 100 milliarder i sjømateksport innen årsskiftet?
Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe, Hvitfisk

Stor interesse for nye sjømatmarkeder i Midtøsten

Denne høsten arrangerer Norges Sjømatråd fellesstand på sjømatmesser både i Dubai og i Saudi-Arabia. Arrangementene er en del av satsingen på nye markeder og skal tilrettelegge for en B2B arena for de norske eksportørene. Så mange norske eksportører har meldt sin interesse at arrangementene nå er fulltallige.

Hva med de neste tusen år, Italia?

Forrige uke var nesten hele tørrfisk-Norge samlet i tørrfiskens vugge, Napoli. Til tross for at det fortsatt eksporteres tørrfisk for flere hundre millioner per år og flere hundre år med tradisjon, er det likevel noen skjær i sjøen ifølge Sjømatrådets fiskeriutsending, Trym Eidem Gundersen.
Italia, Tørrfisk

Seien mer populær enn forventet i Spania

Norsk sei ble i september presentert for spanske forbrukere. Responsen har vært enorm.

september, 2018

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver