Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Navigate forward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

Navigate backward to interact with the calendar and select a date. Press the question mark key to get the keyboard shortcuts for changing dates.

oktober, 2020

september, 2020

august, 2020

Sjømatrådet støtter etableringen av Young Fish i USA

I juli ble Young Fish etablert i USA, og Sjømatrådet hjelper organisasjonen som for første gang får et kontor utenfor norske grenser.

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - Saba sando, knallgod makrellsandwich på japansk vis

Trendy spisesteder med makrell på menyen har dukket opp som paddehatter i Japan. Denne makrellsandwich-varianten fra Tokyo har en touch av karri og smaker rett og slett nydelig. Enkel å lage er den også, og lag den gjerne på grillen eller i stekepannen.
Japan, Makrell

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - Marmitako de Salmón Noruego fra Spania

De fleste av oss må droppe sommerens sydenferie i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i Spania kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Marmitako, eller pannestekt laks med spanske smaker passer perfekt på en sommerdag der grillværet lar vente på seg.
Laks, Spania

Alt klart for makrellinspektører fra Asia til høsten

På grunn av Covid-19 situasjonen har det vært noe usikkerhet om asiatiske inspektører har hatt adgang til å komme til Norge for å inspisere kvaliteten av forestående sesongs høstmakrell.

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - grillet ørret på amerikansk vis

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Med norsk sjømat med internasjonal vri kan du likevel reise jorden rundt på ditt eget kjøkken. Grillet ørret American style gir deg en smak av USA. Retten egner seg også fint til steking.
USA, Ørret

Sjømateksporten tangerte fjorårets rekordjuli – tross en utfordrende situasjon i markedene

Norge har eksportert sjømat for 7,9 milliarder kroner i juli, som er på samme nivå som i juli i fjor. Hittil i år har Norge eksportert sjømat til en verdi av 60,8 milliarder kroner. Eksportverdien har økt med 3 prosent, eller 1,9 milliarder kroner fra samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - fish&chips som bare britene gjør det

Har du vært i England uten å spise fish&chips, har du ikke vært i England. Så erkebritisk er denne retten at det er en del av det du bare må oppleve før du drar hjem igjen. Men fish&chips og smaken av England kan du også fint skape på ditt eget kjøkken i sommer.

juli, 2020

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen: Sør-Afrika – grillet laksekebab med hummus

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes ute i den store verden kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Grillet laksekebab fra Sør-Afrika er enkelt å lage og trenger bare få minutter på grillen.
Laks

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - Toast Skagen fra Sverige

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes i andre land kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. En deilig sommersmak av Sverige får du med Toast Skagen.
Sverige, Reker

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - balik ekmek, tyrkisk streetfood med norsk makrell

Balik ekmek er autentisk tyrkisk streetfood på sitt beste. Fersk nygrillet makrell, en god brødblings etter smak, litt grønt og krydder etter behag og på 1-2-3 har du en superdigg og sunn smak av Tyrkia i sommer.
Tyrkia, Makrell

​Verdensmester skal gi tørrfisken et løft

I 2017 ble Øyvind Bøe Dalelv verdensmester i tapas med en tørrfiskrett. Under arrangementet Tørrfisksommer i Nord frister han med helt nye oppskrifter. Målet er å få enda flere til å oppdage tørrfisken.
Tørrfisk

Sjømatretter som gir deg feriefølelsen - hvitfisk XIAN fra Kina

De fleste av oss må droppe sommerens ferieplaner til utlandet i år. Men en smak av norsk sjømat slik den tilberedes ute i den store verden kan gi deg feriefølelsen hjemme på ditt eget kjøkken. Hvitfisk «XIAN» med duftende ingefær og vårløk gir deg følelsen av både Kina og sommer.
Kina, Hvitfisk

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Head of International PR