Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

oktober, 2019

september, 2019

An edible solution to the climate crisis

Eating more seafood can play a large part of the solution to the world’s climate woes, concludes a new report using data from 165 experts and scientists.

Sveriges sjømatkonsum under lupen i ny innsiktsrapport

Svenskenes konsum av sjømat har stabilisert seg etter flere år med nedgang. Allikevel spises det for lite fisk og skalldyr i Nordens mest folkerike land. Ny innsiktsrapport viser at 64 prosent av svenskene spiser sjømat bare en gang i uken eller sjeldnere, langt fra kostholdsrådene fra Livsmedelsverkets anbefalinger om to til tre ganger i uken.

Seien tok seier’n i Årets Kokk

Med en utsøkt rett av seifilet stakk Christian André Pettersen (30) av med seieren i finalen under Årets Kokk tirsdag kveld. Nå er det han som skal representere Norge i EM i 2020 og Bocuse d'Or i Lyon i 2021.
Sei

Prisrekord på norsk fish&chips-fisk

Stor etterspørsel etter norsk torsk til britenes nasjonalrett har skutt prisene i været. Aldri før har britene betalt mer for fryst torskefilet enn nå. Denne uken er finalistene i Storbritannias største fish&chips-konkurranse i Ålesund for å lære mer om torskens opprinnelse.
Eksport, Storbritannia, Hvitfisk

Norsk klippfisk vant pris for syvende år på rad

Portugisere elsker klippfisk, den er deres nasjonalrett. Da er det ekstra gøy at norsk klippfisk blir kåret til den beste - år, etter år, etter år, etter år, etter år, etter år, etter år. 

Norsk klippfisk av sei seirer i Den dominikanske republikk

Flere enn åtte av ti dominikanere mener klippfisken fra Norge er den aller beste, og ingen andre i hele verden spiser like mye norsk klippfisk av sei. Siden 2015 har eksporten økt med nesten 40 prosent.

Sjømatkampanjer gir økonomisk gevinst

Undersøkelser viser at salget av norsk sjømat i utlandet øker når Sjømatrådet setter i gang kampanjer for norsk sjømat. Det samme gjør preferansen for norsk sjømat.

Norsk sjømateksport fortsetter å øke i verdi

Norge har eksportert 182 000 tonn sjømat for totalt 8,6 milliarder kroner i august. Volumet er ned med 4 prosent, mens eksportverdien økte med 678 millioner kroner eller 9 prosent, sammenlignet med august i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe

august, 2019

Makrellen som «helsekjendis» i Kina

Høyt næringsinnhold bør trekkes frem for å få flere kinesere til å spise norsk makrell. Det konkluderer en fersk rapport som har sett på markedsmulighetene for den norske makrellen i Kina. Rapporten ble presentert under Pelagisk Arena i Ålesund 5. september.
Eksport, Pelagisk, Kina, Makrell

Kongekrabben som TV-stjerne i Sør-Korea

Den norske kongekrabben har blitt «kjendis» i Sør-Korea. Med saltomortale på kjøkkenbenken har den gjort sitt innrykk i beste sendetid på sørkoreansk TV. I tillegg har den blitt avbildet og omtalt i over 70 ulike medieoppslag det siste året.
Eksport, Sør-Korea, Kongekrabbe

Med sei på vei til Bocuse d’Or

For første gang får fisk hovedrollen når norske toppkokker skal konkurrere om å bli Norges neste kandidat til Bocuse d’Or. I konkurransen løftes seien frem som den største stjernen.
Sei, Hvitfisk

Tidenes julimåned for norsk sjømateksport

Norge har eksportert 164 000 tonn sjømat til en verdi av 7,8 milliarder kroner i juli. Det er en volumnedgang på 6 prosent og en verdivekst på 11 prosent eller 768 millioner kroner målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell, Reker, Kongekrabbe, Snøkrabbe

Jubler over halvert toll på tørrfiskhoder i Nigeria

Nyheten om at nigerianske myndigheter nå setter ned tollen på tørrfiskhoder fra 20 til 10 prosent er svært godt nytt for norske eksportører.
Eksport, Tørrfisk, Nigeria

juli, 2019

Frykter for sjømateksporten til Storbritannia når britene får ny statsminister

Storbritannias kommende statsminister Boris Johnson har vært en forkjemper for brexit siden avstemningen i 2016, og sannsynligheten for en hard brexit den 31. oktober er svært stor. - En hard brexit er det verst tenkelige alternativet for norsk sjømateksport til Storbritannia, sier Hans Frode Kielland Asmyhr som er Norges sjømatråds fiskeriutsending i Storbritannia.
Eksport, Storbritannia

Sjømatrådet satser videre i Saudi-Arabia

Etter gode tilbakemeldinger fra fjorårets messe og en kraftig eksportøkning til Midtøsten, stiller Sjømatrådet med felles stand på Saudi Horeca for andre år på rad.

Økt laksevekst i Sør-Korea med bismak

Den stadig sterkere posisjonen til norsk laks i Korea møter motstand i form av fake news.
Sør-Korea, Omdømme

Laksepoke skal friste publikum på P4s sommerturné

I år skal de besøkende på P4s sommerturné få muligheten til å smake på en av de lekre rettene til «3 i uka». Det skjer gjennom et samarbeid med radiokanalen.

Nye nettsider til sjømatspiserne ute i markedene

Sjømatrådet har nettsider til forbrukerne av norsk sjømat i 16 markeder utenfor Norges grenser. Sidene får i disse dager en oppfrisking og fornying.

Tidenes beste halvår for norsk sjømateksport

Norge eksporterte 1,3 millioner tonn sjømat til en verdi av 51,2 milliarder kroner i første halvår 2019. Det er en volumnedgang på 13 prosent og en verdivekst på 7 prosent eller 3,1 milliarder kroner målt mot første halvår i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver