Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

februar, 2020

​Michelin-kokker lovpriser norske skalldyr

Det ble stjernedryss og mange lovord da de nordiske restaurantene fikk tildelt sine Michelin-stjerner under en høytidelig seremoni i Trondheim mandag kveld. Felles for mange av dem er at de har norske skalldyr på menyen.
Andre skalldyr, Kongekrabbe, Kamskjell, Sjøkreps, Kråkebolle

Coronavirus-utbruddet i Kina får konsekvenser for norsk sjømateksport

Som følge av utbruddet av Coronaviruset (covid-19) ser hverdagen for kineserne ganske annerledes ut. Dette vises også i eksportstatistikken med en markant nedgang for fersk laks til Kina på 31 prosent så langt i år.

"Speaking up for seafood"

Sjømatnasjonenes potensiale for å fylle verdens proteinunderskudd på en bærekraftig måte var et stadig tilbakevendende tema denne uken under konferansen «Nomura Global Food and Agri Forum 2020» i Japan. Stor interesse for å øke samarbeidet mellom norske og japanske aktører relatert til teknologiutvikling og ressursforvaltning.

Klart for skreikampanje i Europa

I takt med den beste torsken, ruller i disse dager årets skreikampanje også ut i europeiske markeder.

Tidenes start på sjømatåret – eksporten av norsk sjømat økte med 15 prosent

​Norge har eksportert 207 000 tonn sjømat for 9,8 milliarder kroner i januar. Volumet var på samme nivå som samme måned i fjor, mens verdien økte med 1,2 milliarder kroner, eller 15 prosent, sammenlignet med januar i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Skrei, Makrell

​Anne-Kristine Øen blir Sjømatrådets nye fiskeriutsending til USA

- Vi ønsker Anne-Kristine Øen velkommen til Sjømatrådet. Vi er veldig glade for å få en så erfaren og engasjert leder med på laget.

januar, 2020

Bærekraft bidro til torskerekord i Storbritannia

Aldri tidligere har Norge eksportert mer hel, fryst torsk til Storbritannia enn i 2019. Økningen var på 64 prosent sammenliknet med året før. Bærekraftig norsk torsk er en viktig årsak til rekorden, mener Sjømatrådets utsending i UK, Hans Frode Kielland Asmyhr. 22. januar var det duket for konferansen Norwegian-UK Seafood Summit i London der blant annet bærekraftstrenden og brexit stod på menyen.
Eksport, Storbritannia

Slik kan Norge selge sjømat for 200 milliarder innen 2030

Før jul passerte norsk sjømateksport den magiske grensen på 100 milliarder kroner i verdi. Ved utgangen av året kunne vi plusse på 7,3 milliarder ekstra. Det er en verdidobling på åtte år. Sjømatrådets beregninger viser at bærekraft er nøkkelen til å doble verdien ytterligere innen 2030.
Omdømme, Kampanje

Hva ble vektlagt i de ulike sjømatmarkedene?

I løpet av 2019 har Sjømatrådet gjennomført  flere forbruker-  og markedsundersøkelser, deriblant i Tyrkia, Sverige, Thailand, Tyskland, Sør-Korea, Kina og Brasil. Ifølge våre undersøkelser er mattrygghet, helse, opphav og bærekraft er blant de viktigste grunnene for valg av sjømat.
Markedsinnsikt, Statistikk, Om Norges sjømatråd, Aktuelt

Ny sammensetning i Sjømatrådets markedsgrupper

Ifølge Sjømatrådets retningslinjer skal markedsgruppene oppdateres innen første januar annet hvert år, og vi har derfor oppnevnt nye medlemmer til markedsgruppene.

Formidabel vekst for fjordørreten i 2019

Norge eksporterte 60 000 tonn ørret for 3,7 milliarder kroner i 2019. Dette er en volumøkning på 29 prosent fra året før, mens verdiøkningen er 24 prosent, eller 707 millioner kroner. Siden 2010 har den norske ørreteksporten økt med 130 prosent. Eksportverdien øker mest til markeder i Asia og Øst-Europa.
Thailand, Malaysia, Ørret

Derfor har verdien av norsk sjømateksport doblet seg på 8 år

Det har vært en enorm verdivekst i både fiskeri- og havbrukssektoren de siste årene, fra 52,1 milliarder kroner i 2012 til rekordhøye 107,3 milliarder kroner i 2019. Tom-Jørgen Gangsø, direktør for markedsinnsikt og markedsadgang i Sjømatrådet, forklarer denne doblingen slik.
Eksport, Laks, Reker og skalldyr, Pelagisk, Laks og ørret, Konvensjonell, Hvitfisk

Sjømateksport for 107,3 milliarder kroner i 2019

Norge eksporterte 2,7 millioner tonn sjømat for 107,3 milliarder kroner i 2019. Det er en volumnedgang på 3 prosent og en verdiøkning på 8 prosent, eller 8,3 milliarder kroner mer enn i rekordåret 2018. Dette tilsvarer 36 millioner måltider hver dag hele året, eller 25 000 måltider per minutt.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Sild, Makrell, Sei

desember, 2019

november, 2019

1 av 24 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver