Norges sjømatråd, den norske ambassaden i Spania og Innovasjon Norge inviterer til bærekraftskonferanse i Madrid 18. september. 

Sted: Hotel Urban, Madrid
Tid: 09:30 - 14:00, etterfulgt av cocktail fra kl. 14:00 - 16:00. 

Norge er en foregangsnasjon for bærekraftig høsting fra havet innen fiskeri, havbruk og teknologi. I løpet av konferansen vil man få høre både fra spansk og norsk side hvordan bærekraftige løsninger står høyt oppe på agendaen for ulike organisasjoner og selskaper.

Javier Ojeda fra Apromar, en organisasjon for spanske oppdrettere, vil snakke om spanske oppdretteres fokus på å drive bærekraftig i Spania, og Merete Kristiansen fra Nordlaks vil snakke om deres satsning på Havfarmene. 

Program

09.30 Coffee and registration

10.00-12.00 Conference Part 1

Moderator: Grethe Bergsland, Director Innovation Norway Madrid

  • 10.00 Welcome Helge Skaara, Ambassador Royal Embassy of Norway, Madrid.
  • 10.05 Opening remarks, Roy Angelvik, Deputy Minister, the Norwegian Ministry of Fisheries and the Ministry of Trade and Industry.
  • 10.20 Norway The Sustainable Seafood Nation, Bjørn-Erik Stabell, Director of Norwegian Seafood Council in Spain.
  • 10.30 Sustainability in the Spanish aquaculture industry, Javier Ojeda, Managing Director of Apromar.
  • 10.45 Offshore farming: How to achieve sustainable growth in aquaculture using world-class aquaculture and offshore technologies, Merethe Kristiansen, Chief Commercial Officer, Nordlaks.
  • 11:05 Speaker TBC
  • 11.25 How we work with top researchers in Spain to develop cutting-edge imaging technology which can identify fish species from the trawl Helge Hammersland, Managing Director, Scantrol Deep Vision
  • 11.45 Spanish initiatives to promote responsible and sustainable fisheries Javier Garat Perez, General Secretary, CEPESCA

12.00-12.30 Coffee break with snacks

  • 12.30-14.00 Conference Part 2 Moderator: Juan Bergas-Negre, Sub-Director Innovation Norway Madrid
  • 12:30 How does the HORECA Sector focus on Sustainability when it comes to seafood, and why should the consumer care? Mario Sandoval, Owner and Founder of Restaurant Coque- 2 Stars in Guide Michelin
  • 13:00 Sustainable seafood production; Innovative solutions for aquaculture and fisheries Sigridur Thormodsdottir, Head of Biobased Industries, Innovation Norway
  • 13:15 The Ocean Forest Project Anne Hilde Midttveit, Director of Quality and CSR, Lerøy Seafood Group
  • 13.40 Panel discussion with Q&A from audience and Press
  • 14:00 Closing remarks

14:00-16:00 Networking Cocktail Reception (with light food)

For påmelding, ta kontakt med Maria Gonzalaz på mag@seafood.no. 

For mer informasjon om konferansen, ta kontakt med Bjørn-Erik Stabell på bes@seafood.no