Fredag 27. september har Sjømatrådet i samarbeid med Norges ambassade i Roma og Innovasjon Norge gleden av å invitere til et seminar dedikert primært til tørrfisk, men også med noe info om klippfisk og saltfisk i Lugo di Vicenza.

Seminaret vil foregå i Villa Godi Malinverni, en fantastisk Palladiansk villa som er lokalisert i nærheten av Vicenza og Sandrigo. Det vil bli satt opp buss fra Sweet Hotel og Hotel Scaldaferro nær Sandrigo som kjører til og fra seminaret.

Etter seminaret inviteres seminardeltagerne til å delta på en offisiell middag hvor Norges ambassadør til Italia, Margit F. Tveiten vil være tilstede.

Seminarprogrammet vil bli sendt ut om kort tid.  For å registrere deg på seminaret vennligst trykk på linken nederst på denne siden.

Overnatting

Vi kan anbefale følgende to hoteller nær Sandrigo.

Andre aktiviteter

I tillegg til seminaret, vil det også gjennomføres en rekke andre arrangementer i området rundt Vicenza og Sandrigo den samme uken relatert til norsk tørrfisk. Sjømatrådet er arrangør av alle disse utenom tørrfiskfestivalen i Sandrigo, og det vil være mulighet for påmelding og deltakelse via påmeldingsskjemaet til seminaret. Mer informasjon om dette kommer senere.

  • Fokusgrupper om tørrfisk med forbrukere i alderen 30-50 år vil gjennomføres på kveldstid onsdag 25/9 og torsdag 26/9 i Vicenza. Det er veldig interessant å delta som observatør under slike fokusgrupper. Noen av resultatene fra disse fokusgruppene vil bli presentert på seminaret 27/9.
  • Besøk til 2 dagligvarebutikker den 28/9 i nærheten av Vicenza, hvor det vil gjennomføres kokke-demonstrasjoner med tørrfiskambassadør Franco Favaretto, junior tørrfiskambassadør John Mark Nanit og Marco Cappellari. Sjømatrådet vil organisere en buss som plukker opp de som ønsker å være med på Sweet Hotel og Hotel Scaldaferro nær Sandrigo kl. 11.00, og besøkene vil bli etterfulgt av en lunsj.
  • Tørrfiskfestivalen i Sandrigo arrangeres fra 20-30 september. På søndag 29 september vil den offisielle seremonien finne sted, hvor tørrfiskbrorskapet i Sandrigo står for en prosesjon med historiske kostymer for å minnes Pietro Querini og det historiske vennskapet mellom Italia og Norge. Seremonien vil bli etterfulgt av en lunsj med Bacalà alla Vicentina på menyen.
  • mandag 30 september vil det være finale i en kokkekonkurranse med tørrfisk for unge kokker organisert av Sjømåtrådet i samarbeid med kokke-assosiasjonen CHIC (Charming Italian Chefs).  Finalen vil foregå på Cantina Pegoraro i Barbarano Mossano nær Vicenza fra kl 11.00 med flere kokke-skoler tilstede. Tørrfiskambassadør Franco Favaretto vil holde en kort leksjon om tørrfisk på arrangementet.