Den 18. til 21. oktober arrangerer Sjømatrådet en reise til Lagos, Nigeria, for norske eksportører. Vi inviterer representanter for eksportselskap til å delta på dette spennende arrangementet.

Nigeria er det største og viktigste markedet for norsk sjømat i Afrika. Norge har eksportert tørrfisk dit siden 1890-årene. Betydelige menger pelagisk fisk har også blitt eksportert og det er en voksende etterspørsel etter laks. Landet har om lag 200 millioner innbyggere og det er forventet at befolkningen vil vokse til 440 millioner i 2050. 

Nigeria er et spennende marked med lange norske handelstradisjoner og reisen vil ha fokus på å utforske og skape nye muligheter for eksport av tørrfisk, pelagiske arter og laks.
 
Vi har et innholdsrikt program med Sjømatfestival, seminar og lokal nettverksbygging, sjømatmiddag samt besøk til markedet hvor norsk tørrfisk selges.

Programmet ser slik ut:
 
Onsdag 17/10: Ankomst til Lagos. Vi foreslår å reise med KLM til Lagos, med ankomst klokken 19:35. 
 
Torsdag 18/10:  Internmøte med tilreisende eksportører – Besøk til lokal fiskeribedrift. Middag på kveldstid med ambassadør.
 
Fredag 19/10:  Sjømatfestival på Landmark som varer hele dagen. Middag på Shiro kl 19:00.
 
Lørdag 20/10: Sjømatseminar på Wheatbaker Hotell med eksportører og en stor gruppe lokale importører, hoteller og restauranter på formiddagen. Nettverksbygging og presentasjoner. Besøk til fiskemarkedene på ettermiddagen. Sjømatmiddag på The George Hotel om kvelden.
 
Søndag 21/10: Retur til flyplass på søndag ettermiddag. 
 
De beste flyforbindelsene til Lagos er fra Amsterdam, Frankfurt eller fra London. Vi setter opp transport fra og til flyplass.
 
Vi har holdt av rom til deltakerne på The George Hotel 
http://www.thegeorgelagos.com.
Både torsdagens internmøte, og sjømatmiddagen på lørdag vil finne sted på dette hotellet.

Sjømatrådet vil dekke kostnader for transport mellom flyplassen og hotellet, samt middag en av dagene. Sikkerheten rundt besøket vil bli ivaretatt i tett samarbeid med den Norske Ambassade i Nigeria.
 
Den norske ambassaden i Nigeria vil bistå med Invitasjonsbrev for visum.
 
Ønsker du mer informasjom om eksportørturen til Nigeria, kontakt med meg, Trond Kostveit på epost tk@seafood.no