Vi har gleden av å invitere til vårt årlige sjømatseminar i Milano, som i år vil ha fokus på norsk laks. Seminaret vil ha fokus på matrygghet og markedsinnsikt for laks. 

Norwegian salmon seminar 2018
Norsk laks: Markedsinnsikt og mattrygghet

Velkommen til Sjømatrådets årlige sjømatseminar i Milano. Årets seminar fokuserer på utfordringer og trender for norsk laks i det italienske markedet, med særlig fokus på mattrygghet. For påmelding, gå nederst på siden. 

Etter seminaret vil det bli servert smaksprøver med norsk sjømat og apertiff. Dette vil ta sted i den vakre hagen Villa Necchi Campiglio, og vil være en god arena for nettverksbygging.  

Tentativt program:

  • 15:00 - 15:30 Registrering og velkomstkaffe
  • 15:30 – 15:45 Velkommen og introduksjon
    • Velkommen av Trym Eidem Gundersen - Fiskeriutsending i Italia, Norges sjømatråd
    • Seminaret er moderert av Valentina Tepedino, direktør, Eurofishmarket

  • 15:45 - 17:00 Seminar – Første del: Innsikt for norsk laks
    • Market update: Spot and contract prices 2018
      Foredragsholder: Søren Martens – Managing Director, Fishpool, Bergen
    • Norwegian salmon in the Italian market
      Foredragsholder: Trym Eidem Gundersen - Fiskeriutsending i Italia, Norges sjømatråd
    • How do Italians consider Norwegian salmon
      Foredragsholder: Ingrid Kristine Pettersen – Analytiker, Norges sjømatråd, Tromsø
    • The out of home market for Norwegian salmon 
      Foredragsholder: Matteo Figura – Food Service Director, The NPD Group, Milano
    • Innovation trends in Norwegian aquaculture
      Foredragsholder: Björgólfur Hávarðsson, Innovation manager, The Seafood Innovation Cluster, Bergen
  • 17:00 – 17:30 Kaffepause
  • 17:30 – 18:45 Seminar – Andre del

    • Do we need to freeze salmon before it is eaten raw?
      Foredragsholder:  Luigi Lanni – Istituto Zooprofilattico Sperimentale of Lazio and Tuscany
    • Facts about salmon feed today and on-going innovation
      Foredragsholder: Skretting
    • The use of insects in aquaculture: practical advantages and consumer perception
      Foredragsholder: Giuliana Parisi – Dipartimento di Scienze Produzioni Agroalimentari e dell'Ambiente (DISPAA), University of Florence
    • Is anisakis in farmed salmon a risk?
      Foredragsholder: Andrea Gustinelli – Dept. Veterinary Medical Sciences, Alma Mater Studiorum, University of Bologna
  • 18:45 Aperitivo with Norwegian seafood tasting, and networking, in the garden of Villa Necchi

Frist for påmelding: 25. mai