Velkommen til den internasjonale reke- og skalldyrkonferanse som arrangeres i samarbeid med North Atlantic Seafood Forum og International Cold Water Prawn Forum. Konferansen avholdes torsdag 9. mars på Bryggens Museum i Bergen fra klokken 09.00-15.30.

Konferansen vil ha fokus skalldyrs markedsposisjon og forretningsmessige potensiale i den globale sjømatnæringen. Hva er de nye trendene og hvordan kan skalldyr møte markedet i en volatil verden? Artene som er i fokus i år er snøkrabbe, kongekrabbe, kamskjell og kaldtvannsreker.

  • 09:00 Velkommen - Renate Larsen, administrerende direktør, Norges sjømatråd

  • 09:10 Agenda for dagen - Jens Henrik Møller, GEMBA Seafood Consulting, Danmark 

Session 1:   Globale trender for skalldyr

  • 09:15 Trender i globalt konsum av skalldyr - hvor er markedene for skalldyr? - Kristin Lien, Norges sjømatråd 

  • 09:35 Nyheter i dagligvarehandelen: Hvordan kan vi servere den beste menyen - Sushi er økende - hvordan kan skalldyr få en større andel? - Lise Lotte Callesøe, Administrerende direktør, Flying Seafood Group Foods, Danmark
    Q&A

  • 10:00 Etterspørsel og utfordringer for skalldyr i sjømatmarkedet - Et britisk perspektiv - TBA

  • 10:20 Hvordan skal vi konkurrere mot varmtvannsreker i det britiske markedet - TBA

  • 10:40 Krabbers posisjon i det franske markedet - TBA
    Q&A

  • 11:10 Kaffepause - Nettverksbygging og forretningsmuligheter

Session 2:     Produkt- og markedsutvikling i skalldyrbransjen 

  • 11:40 Hemmelighetene bak kongekrabbe og snøkrabbe i Asia - Gøril Voldnes, Nofima, Norge og Erlend Johansen, salgssjef i CapeFish, Norge

  • 12:10 Hvordan kan kamskjell vinne markedsandeler i Europa? - TBA

  • 12:30 Merkevarebygging for skalldyr - en del av Lerøys merkevare - Morten Hyldborg Jensen, Lerøy Shellfish, Norge
    Q&A 

Session 3:     Økt konsum av skalldyr
Casestudier av skalldyr 

  • 14:00 Nye muligheter for skalldyr i et high-end gourmetmarked, TBA

  • 14:20 Betydningen av å bygge en merkevare - Jan Hillesland, BigBlue & Company, Norge 

  •  14:45 High-end markedet for skalldyr i Asia - Utvikling og trender, Daughin Montgomery Chen, Scandinavian Group, Kina  

  • 15:10 Paneldebatt: Erfaringer - Hva kan vi ta med oss videre - og hva gjør vi i dag?

  • 15:30 Avslutning - Renate Larsen,  Norges sjømatråd, Norge 

 Etter konferansen arrangeres en workshop for norske eksportører og fiskere fra klokken 16.30-18.30. Her vil vi ta opp aktuelle temaer som ikke er belyst på den internasjonale delen. Alle norske eksportører og fiskere inviteres også til å delta på middag fra klokken 19:00.

Deltakeravgift for norske eksportører og fiskere 500,- (inkl. mva). 

* Denne prisen gjelder kun for norske eksportører og fiskere. Øvrige deltakere betaler en normalpris på 4 375,- (inkl. mva). Påmelding kan gjøres ved å sende en e-post til North Atlantic Seafood Forum: nasf@ccnorway.no 

Ved spørsmål, ta kontakt med Ingrid Hansen, ih@seafood.no