For en måned siden hadde vi premiere på de nye filmene fra Godfisk, der kokken Tom Victor Gausdal lager pastalaks og Havets skattkiste.

I disse filmene har vi valgt å utfordre en myte som gjentatte undersøkelser har vist oss er til hinder for at det står mer sjømat på middagsbordet hos norske barnefamilier: Barna liker ikke fisk. Ikke bare utfordrer vi myten ved hjelp av nye oppskrifter og spennende smaker, vi setter også ord på den direkte.

Det har gitt oss mange tilbakemeldinger fra foreldre som sier at filmene våre treffer rett inn i deres hverdag. Besøkstallene på Godfisk.no tyder også på at kampanjen treffer. Den forrige besøksrekorden vår er 41 000 treff på ei uke, og de to siste ukene har vi hatt 50 000 besøk.

http://www.youtube.com/watch?v=uX2virB1Mnc

Vi har også fått noen tilbakemeldinger fra engasjerte sjømattilhengere som mener filmene problematiserer for mye, som i dette innlegget i bloggen «Hverdag – mer eller mindre…». Hensikten med filmene er at vi voksne skal utfordre oss selv på hvilke holdninger vi egentlig styrer etter når vi velger middagsmenyen. Vi ønsker å øke bevisstheten på myter, som om at barn ikke liker fisk, og vise hva vi kan gjøre for å overvinne disse og komme oss videre.

http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Fiskegrateng-med-laks
Fiskegrateng med laks. Klikk på bildet for å komme til opppskriften.

Jeg utfordrer deg til å prøve noen avoppskriftene vi har laget til denne kampanjen, sju gode oppskrifter anbefalt av barn i alle aldre. Forhåpentligvis er det alt som skal til for at du også overkommer oppfatningen om at barn ikke liker fisk – og da er det ingenting som hindrer deg fra å sette sjømaten oftere på familiens middagsbord, er det vel? Kanskje tenker du at det er vanskelig, eller tar for lang tid også? I så fall kan vi snakkes i januar. Da går vi løs på disse og lignende barrierer for økt sjømatkonsum.

Det er spennende å være myteknuser, og det hele blir enda mer interessant når vi også får reaksjoner på jobben vi gjør!

Hva synes du om filmene?

SKREVET AV: Marit Stagrum Ottem