Verdens tøffeste sykkelryttere skal snart kjempe om å være med på lakselaget. Vi teller ned til årets vakreste eventyr.

Årets Tour de France går mot slutten. Det har vært en folkefest med millioner av tilskuere langs løypene i vakker fransk natur. Også i Norge har hundretusener fulgt med på sendingene til TV2. Når syklistene sykler opp Camps Elysees den 24. juli er vorspielet for sykkelfesten i Norge over.

Folkefest i vest og nord

I august kommer sykkelsirkuset «hjem» og inviterer til folkefest i Nord Norge og på Vestlandet gjennom Arctic Race of Norway og Tour de Fjords. En viktig og stolt samarbeidspartner for å gjøre disse arrangementene mulig er den norske laksenæringen. Vi ønsker å være gode partnere og deltar gjennom en rekke arrangementer i forbindelse med løpene. Også syklistene vil sloss for å være med på lakselaget ved at de skal konkurrerer om å vinne laksetrøyen i begge rittene.

Unike verdier presenteres

Hvorfor har laksenæringen engasjert seg så sterkt i sykkelsporten? Først og fremst gjør vi dette fordi vi ønsker å synliggjøre at laks har blitt viktig for Norge. Det er svært positivt for oss at sykkelsporten kanskje er den idretten som viser frem landet vårt best. Den foregår ikke på et stadion eller i et lite geografisk begrenset område, men i spektakulær norsk natur. Sykkelsporten er etter vårt syn en unik måte å vise frem den naturen som vi i sjømatnæringen lever av og for hver eneste dag, og syklingen foregår der hvor det bor og jobber tusenvis av mennesker både i og i tilknytning til næringen.

Fostrer verdensstjerner

På samme måte som sykkelsporten har fostret opp norske verdensstjerner har vi i havbruksnæringen fostret opp enere i små fjordarmer eller på den ytterste øy. Og på samme måte jobber vi for fellesskapet, at det blir lagt igjen verdier lokalt, regionalt og nasjonalt. Vi kaller det ringvirkninger. Både sykkelrytterne og selskapene havbruksnæringen jobber hver dag for å gjøre hverandre gode, for å løse utfordringer. Kanskje er det nettopp dette som gjør at både idrettsstjernene og sjømaten vår er internasjonalt etterspurt. Det er også naturlig for havbruksnæringen å samarbeide med Norges Sykkelforbund fordi det å være best krever hard trening, sunt kosthold, styrke og utholdenhet. Det krever et kontinuerlig arbeid med detaljer – og ikke minst et klart og tydelig fokus på sikkerhet. Alt dette er ting vi kjenner oss igjen i. Vi vil være med å støtte en idrett som har disse verdiene, og nettopp derfor vil syklistene være gode og riktige ambassadører for oss.

Halvt tonn laks i premie

Nå gleder vi oss til å se hvem som vinner laksetrøyen. Vi gleder oss til å være med på å gi de ulike vinnerne et halvt tonn laks, opplevelsesferie på Helgeland og hjemmebesøk av en av de flinkeste sushikokkene i Norge. Vi gleder oss til å finne på sprell langs løypene sammen med publikum og kokkene i Flying Culinary Circus. Vi gleder oss til å bidra til å vise frem den flotte kysten vår til resten av Norge og verden. Vi gleder oss rett og slett til å være med på å skape folkefest i og rundt løypene sammen med flere 100 000 andre nordmenn.

SKREVET AV: Bjørn-Erik Stabell