På vegne av de norske lakseaktørene har Norges sjømatråd produsert filmen «Origin matters», som forteller hva som gjør laks med norsk opphav helt unik. Sjømatrådet ønsker å dele filmen med hele den norske laksenæringen.

Filmen om laksen fra Norge finnes med og uten tekst og tale, slik at du finner en variant som passer til din bedrifts bruksområde, det være seg på messer, konferanser, møter, presentasjoner, arrangementer eller på din bedrifts hjemmeside og andre digitale plattformer. Norges sjømatråd og alle norske lakseselskaper og organisasjoner har rettigheter til bruk av filmen. Filmen kan ikke brukes i betalte medier.

For at filmen skal ha høyest mulig relevans for din bedrifts viktigste markeder finnes den med tre ulike tilberedningstyper som sluttsekvens du kan velge mellom. Disse er varmebehandlet, røykt og rå.

Hovedfilmencaret

TALE OG TEKST. Anbefales. Denne varianten har både tale og tekst og er dem mest anvendelige filmen. Den egner seg svært godt å vise på web, konferanser, messer eller i presentasjoner hvor du har seerens fulle oppmerksomhet. 

TALE: Denne varianten har tale men ikke tekst. Den egner seg godt til visning på messer hvor du har mulighet til å spille av lyd, men ikke holde på oppmerksomheten til forbigående besøkende. 

Kortversjoncaret

Denne er et nedklipp av filmen på 1 minutt hvor noe av de rent tekniske og industrielle bildene er tatt bort. Filmen fokuserer på opphavet og produktet og egner seg svært godt i kortere møter eller presentasjoner hvor du ønsker å kommunisere betydningen av det norske opphavet til publikum.

Bransjeversjoncaret

Denne er et nedklipp av filmen på 1 minutt som fokuserer på bransjen og produktet. Filmen kommuniserer fortsatt hvorfor den beste laksen kommer fra Norge, men noen emosjonelle elementer er tatt bort.  

Mastret versjoncaret

Dette er en masterversjon uten tale eller tekst. Den mastrede versjonen gjør det mulig å legge inn egen logoplakat på slutten av filmen. Den kommer med lydspor, men uten tekst og tale slik at det også er mulig å tilpasse den til flere språk.