Tirsdag og onsdag neste uke skal noen av Norges beste kystkokker møtes i Bergen for blant annet å inspireres til økt bruk av pelagiske arter og skalldyr.

Interessen rundt Smak av kystens kompetanse- og inspirasjonssamling har aldri vært større.

- Det er stor oppslutning om arrangementet. Samlingen har blitt gjennomført i ti år og har aldri tidligere hatt så mange påmeldte. Flere nye bedrifter er meldt inn i nettverket og totalt kommer det 45 personer på kompetanseprogramme, et program som alle nye bedrifter må delta på. På inspirasjonssamlingen ligger det an til å bli totalt 70 deltagere, bredt representert fra næringen, altså produsenter, fiskehandlere, grossister, hoteller og restauranter. Vi har også invitert med lærlinger til en motiverende seanse med Bocuse D´Or-kokken Christopher Davidsen, sier daglig leder i Smak av kysten, Alexandra Krage Angel.

Norges sjømatråd støtter arrangementet og ønsker å sette fokus både på skalldyr og pelagiske arter.

- Norske skalldyr er verdsatt og ettertraktet i det øvre restaurantsjiktet verden over, og norske kokker og distributører kan i enda større grad bidra til å gjøre Norge til et utstillingsvindu for disse produktene, sier Synne Guldbrandsen, ansvarlig for markedsføring av pelagiske arter i Sjømatrådet.

Smak av kysten er et kulinarisk nettverk som består av nærmere 70 bedrifter fra hele landet som representerer hele verdikjeden for sjømat: Fiskemottak, produsenter, grossister, restauranter og fiskehandlere. Gjennom kompetansehevende kurs, samlinger og prosjekter samarbeider bedriftene målrettet med å utvikle mangfold og kvalitet på norske restauranter.

- Også de pelagiske artene er fantastisk restaurantmat, og under denne samlingen skal kokkene inspireres til å sette flere arter på deres egne menyer. Sjømatrådet ønsker i samarbeid med norske pelagiske aktører for å heve status og skape økt interesse for sild og makrell. Dette gjør vi for å utvide det norske markedspotensialet, sier Guldbrandsen.

Pressen er velkommen til å delta på arrangementet tirsdag 14. februar fra klokken 10.00-18.00 (kompetanseprogram), samt onsdag 15.feb fra klokken 10.30-16.45 (inspirasjonssamling). Alle deltakere og foredragsholdere er tilgjengelige for kommentarer. Les mer om arrangementet på Smak av kystens hjemmeside.

Kontaktpersoner:

Synne Guldbrandsen, Norges sjømatråd, mob 992 54 919

Alexandra Krage Angell, Smak av kysten, mob 909 77 447