Sjømatrådet i Spania jobber for at det norske opphavet skal bli mer synlig i fiskediskene, også utenfor skreisesongen. 

Det blir tema for et rundebordsmøte som arrangeres 3 oktober, under sjømatkonferansen Conxemar i Vigo, Spania. Her vil et panel bestående av 7 representanter fra norsk og spansk sjømatnæring, supermarked og grossister diskutere hvordan man skal jobbe fremover for å løfte norsk opphav i spanske fiskedisker.

- Vi er så heldige å ha fått med oss representanter fra både Lerøy, Norfra og Nordic Group, samt Eroski, Pescanova, Ender og Fedepesca til å sitte i panelet. I tillegg har vi en sal full av viktige aktører fra spansk og norsk næring, så det ligger an til en spennende og innholdsrik debatt, sier Hildegunn Fure Osmundsvåg, fiskeriutsending i Spania.

En av verdens største sjømatmesser

Conxemar, eller «The International Frozen Seafood Exhibition», er en av verdens største sjømatmesser og er et viktig møtepunkt for hele verdikjeden. Her møtes importører, eksportører, grossister, produsenter, distributører og leverandører fra hele verden.

I fjor hadde messen mer enn 30 000 besøkende fra over 100 land. Til sammen var det nesten 600 utstillere tilstede på det to dager lange arrangementet.

Sjømatrådet følger opp suksessen fra fjorårets arrangement og stiller på messen i stand sammen med Innovasjon Norge. Flere norske sjømatbedrifter vil også være tilstede som holdes i Vigo den 3. og 4. oktober.

- I fjor var første gang vi hadde en norsk paviljong på messen, og i år utvider vi med mer plass og flere stander. I den norske paviljongen vil 13 norske sjømatbredrifter fra både laks- og hvitfisknæringen være representert, forteller Fure Osmundsvåg.

For mer informasjon og påmelding, vennligst kontakt Hildegunn Fure Osmundsvåg på hfo@seafood.no