Nyheter

RSS

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

april, 2018

mars, 2018

februar, 2018

Årets viktigste dag for sjømat i Singapore

Den 9. mars er en av årets mest begivenhetsrike dager for sjømatentusiaster og -aktører i Sørøst-Asia. På Sjømatrådets lunsjseminar presenteres den nyeste markedsinnsikten for det sørøstasiatiske markedet, samt spennende innlegg fra aktører som satser i regionen.
Eksport, Laks, Singapore

Gjerp Solstad, Neumann og Grøner Krogstad til Sjømatrådet

Silje Gjerp Solstad, Christina Neumann og Anja Grøner Krogstad tar steget inn i sjømatnæringen og starter i Sjømatrådet.

Sjømatkampen tilspisses i Japan

Kampen om hva som sitter i klypa i enden av spisepinnene skjerpes i et av våre viktigste sjømatmarkeder. Fallende konsum og tøff konkurranse fra andre nasjoner og arter gjør at norsk sjømat i større grad må kjempe om plassen i Japan.
Eksport, Laks, Japan

Sjømatrådet har avviklet pressestipendordningen

Norges sjømatråd  har siden 2003 stilt midler til disposisjon for årlige pressestipend. Stipendet har vært rettet mot journalister eller personer innenfor media som arbeider med eller har interesse for norsk fiskeri- og havbruksnæring, norsk sjømateksport og internasjonal handel med sjømat.

Statsministeren serverte norsk makrell i Seoul

Statsminister Erna Solberg lot seg imponere av hvordan norsk sjømat har vunnet folks hjerter i Sør-Korea. Da hun besøkte den norske standen på KTLivesite i sentrum av Seoul i går fikk hun se med egne øyne den posisjonen norsk makrell har i dette markedet, og benyttet anledningen til å dele ut gratisprøver til de mange fremmøtte.
Eksport, Makrell

Statsministeren feirer norsk sjømateventyr under OL

Sjømat fra Norge har allerede vunnet gull i Korea, og under lekene i Pyeongchang vil norsk sjømat stå i fokus under flere arrangement i den sørkoreanske hovedstaden Seoul.
Eksport, Makrell

Satser på det franske hvitfiskmarkedet

Norsk hvitfisk sto i fokus da Sjømatrådet inviterte til Masterclass på den velrenommerte kokkeskolen til Alain Ducasse i Paris denne uken. Tilstede var ikke bare mesterkokken Alan Geaam, men også ti av de viktigste fiskehandlerne i regionen.
Eksport, Torsk, Skrei, Hvitfisk

Kjempestart på sjømatåret 2018

Norge eksporterte 198 000 tonn sjømat for 7,7 milliarder kroner i januar. Det er en volumøkning på 23 000 tonn eller 13 prosent og 143 millioner kroner eller 2 prosent sammenlignet med januar i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Sild, Makrell

Skreien lokket toppkokker til Tromsø

Denne helgen har 13 toppkokker fra Storbritannia med til sammen 10 Michelin-stjerner i bagasjen, vært i Nord-Norge for å bli bedre kjent med skrei.
Eksport

januar, 2018

«3 i uka» skal minne unge på å spise sjømat

Unge spiser mindre sjømat enn ønskelig. Nordmenns sjømatkonsum er redusert med 15 prosent siste året og med 26 prosent de siste fem årene. En gjennomsnittlig åttendeklassing spiser mer godteri enn fisk og nær fire ganger så mye rødt kjøtt som sjømat. 

Innspill til kandidater i markedsgruppene

Sjømatrådet ber om innspill til potensielle kandidater til markedsgruppene.

Fremtiden for norsk sjømat i Storbritannia

- Hvordan kan norsk sjømatnæring best rustes for Brexit? – Og hva må sjømatprodusenter gjøre for å tilpasse seg en ny generasjon sjømatspisere? Det er noen av temaene på plakaten under Sjømatrådets seminar i London 24.januar.
Eksport

Tørrfisk blir TV-stjerne i italiensk MasterChef

En av Italias mest populære TV-konkurranser vier et helt program til den norske tørrfisken. Denne uken viser MasterChef Italia episoden fra Lofoten.
Eksport, Tørrfisk

​Sjømatrådet fikk innsiktspris

Norges sjømatråd ble onsdag tildelt Sponsor Insights Innsiktspris for 2017. Det er første gang denne prisen deles ut.

Status verdiskapning produktive hav 2050

Sjømatnasjonen Norge kan nå de overordnede prognosene for marin verdiskaping i Norge for 2050 for de etablerte næringene, men vi ligger langt bak skjema på de nye næringene. Fiskeriene har allerede nådd verdimålet for 2030. 
Norge, Generell

Markedsadgang blir viktigere

En global prismodell viser at med mindre Russland åpnes for eksport av laks, vil trolig lakseprisen falle i 2018. 
Markedsadgang

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver