Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

januar, 2018

desember, 2017

Beste dag for eksport av fersk laks noensinne

Fredag 15. desember ble det satt en ny rekord i sjømateksporten. Aldri før har det vært eksportert mer fersk norsk laks enn akkurat den dagen. Hele 6.500 tonn laks ble denne dagen sendt fra Norge og ut i verden.
Eksport, Laks

Mer optimisme i Angola

Sjømatrådet prosjektleder for Sentral- og Vest-Afrika, Trond Kostveit, besøkte nylig Angola og merker mer optimisme etter presidentvalget i høst. 

Vinner unge med sild i Tyskland

I samarbeid med næringsaktører jobber Sjømatrådet for å vinne nye sildespisere i Tyskland. Gjennom moderne produkter rettet mot yngre forbrukere får den tradisjonsrike fisken et nytt liv.
Eksport, Tyskland, Sild

Norsk sjømateventyr for franske ganer

Ulltepper, stearinlys, snø og sjømat får i disse dager franskmenn ut og opp på takterrassene selv om sesongen for utepils for lengst er over. Pop-up-konseptet Norway X Stories har vært arrangert i gastronomihovedstedene Lyon, Bordeaux og Paris med stor suksess.
Eksport, Laks

Kina senker tollsatser for sjømat

Kina signaliserer at de ønsker mer importert sjømat og halverer tollsatsene for flere arter, inkludert fryst atlantisk laks. Nå ventes det at eksporten vil øke kraftig fremover.
Eksport, Laks, Kina

Oppdatering av produsenter til Brasil

Etter å ha mottatt en forespørsel fra ansvarlig myndighet i Brasil, DIPOA, har Mattilsynet vedtatt å endre prosedyren for oversending av produsentlister til Brasil.
Eksport, Land, Brasil, Markedsadgang

Sjømateksporten for 2017 passerer 2016 med god margin

Norge eksporterte 286 000 tonn sjømat for 9 milliarder kroner i november. Volumet økte med 25 prosent, mens eksportverdien er på samme nivå som november i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 2,4 millioner tonn sjømat til en verdi av 86,5 milliarder kroner. Eksportvolumet har økt med 6 prosent, og verdien har økt med 4 prosent eller 3,3 milliarder kroner fra samme periode i fjor.

november, 2017

Norsk klippfisk er brudegave i Gabon

Nylig var Sjømatrådet i det lille afrikanske landet Gabon for å undersøke muligheter for norsk sjømateksport til landet. Konklusjonen er at norsk fisk spiller en viktig rolle, ikke bare som middagsmat.

Norsk tørrfisk i beste sendetid i Nigeria

Lørdag 25. november er det duket for en halvtime med norsk tørrfisk på Nigerias største TV-kanal.

Eisel må rydde plass i fryseren til 500 kilo laks

Fredag fikk vinneren av laksetrøya under årets Arctic Race of Norway, Bernhard Eisel, overlevert premien på 500 kilo laks under et arrangement i Sør-Afrika. Nå skal han hjem til Østerrike og rydde plass i fryseren.
Eksport, Laks

Oppdatering angående implementering av USAs nye overvåkningsprogram for sjømat

Fra 1. januar 2018 implementeres USAs nye overvåkningsprogram for import av sjømat (Seafood Import Monitoring Program, SIMP) med nye rapporteringskrav til sjømatimportører.
Markedsadgang

Nye fiskeriutsendinger klare for Spania og Brasil

Sjømatrådet er klare med to nye sjømatutsendinger, denne gangen for Spania og Brasil. Tidligere bransjeansvarlig for laks, Bjørn-Erik Stabell(45), tar over spakene i Spania, og sjømatanalytiker Øystein Valanes(43) får ansvaret for Brasil.
Eksport, Laks, Brasil, Spania, Klippfisk

Sjømatrådet styrkes med prosjektleder i vekstmarkedet Sør-Korea

Melissa Gotliebsen (30) er ansatt som prosjektleder for sjømatmarkedet som har sett eventyrlig vekst de siste årene.
Eksport, Laks, Sør-Korea, Makrell

Hva betyr endringene i Sjømatrådet for sjømatnæringen?

Sjømatnæringen er en næring i utvikling, endring og vekst. Endringene skjer på flere områder, blant annet i rammevilkår, eierstruktur, produktutvikling, markedstrender og markedsadgang. Dette danner viktige premisser for Sjømatrådets arbeid. 

​Bodøværing vant VM i tapas i Spania

Et jafs tørrfisk fra Nord-Norge kreert av Øyvind Bøe Dalelv ga toppscore hos den kresne spanske juryen i årets internasjonale tapaskonkurranse i Spania.

Nasjonal lansering av Seafood from Norway i Frankrike

For tredje år på rad, etter LAKS og ReLaks, forbereder Norges sjømatråd i år «Norway X Stories». Dette arrangementet skal finne sted i de tre franske gastronomiske hovedstedene; Lyon, Bordeaux og Paris i november og desember - for å gi franskmenn en unik opplevelse av Norge og norsk sjømat. 
Frankrike

Oppdatert liste over godkjente produsenter til Kina

Kinesiske myndigheter har oppdatert listen over godkjente norske produsenter.
Land, Kina, Markedsadgang

Sjømateksport for 9,1 milliarder i oktober

​Norge eksporterte 275 000 tonn sjømat for 9,1 milliarder kroner i oktober. Volumet falt med 5 prosent, mens eksportverdien falt med 3 prosent eller 281 millioner kroner fra oktober i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe

Sjømatrådet omorganiserer markedsarbeidet i India

Det er satt i gang en prosess for å redusere markedsinvesteringene for 2018. En konsekvens er at markedsarbeidet for India vil nedjusteres og ivaretas fra hovedkontoret fra våren 2018.

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver