Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

august, 2017

Europeiske foodies ser mot Norge

Verdens ledende digitale matkanal, Munchies, har gjennom fem programmer rettet fokus mot norsk matkultur, der skalldyr har en fremtredende rolle. Nå kommer Europas ledende foodies til Oslo for å overvære premieren.

Samarbeidsavtale for å bedre markedsadgang for sjømat

Norges sjømatråd og Mattilsynet signerer i dag en avtale som skal sikre ytterligere samarbeid for å styrke norsk sjømats markedsadgang rundt om i verden.
Eksport

Japansk sjømatkonsum under lupen

Seks år med markedsinnsikt og konsumanalyser resulterer i en rapport som er et realt dypdykk i det japanske sjømatmarkedet. I september inviterer Sjømatrådet norske næringsaktører til lanseringen av resultatene av den japanske sjømatstudien, og seminar der veien fremover for norsk sjømat i Japan er tema. 

Eisel vant 500 kilo laks i Arctic Race

Bernhard Eisel var den sterkeste klatreren i Arctic Race of Norway og sikret seg dermed 500 kilo laks. – Jeg er overlykkelig, sier østerrikeren.

Setter omdømme på dagsorden på AquaNor

- Hvis folk ikke har tillit til at havbruksnæringen jobber med å løse de problemene som våre omgivelser er opptatt av, har vi et dårlig utgangspunkt for å formidle kunnskap om næringen, sier kommunikasjonsrådgiver Lars Fredrik Martinussen i Nordlaks. 
Beredskap, Aktuelt

Sjømateksport for 6,7 milliarder i juli

​Norge eksporterte 138 000 tonn sjømat for 6,7 milliarder kroner i juli. Volumet var 4 prosent lavere, mens eksportverdien økte med 2 prosent eller 115 millioner kroner fra juli i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sild, Makrell, Reker, Kongekrabbe

Oppsummering av en stabil og god skreisesong

I løpet av årets skreisesong ble det eksportert om lag 5 000 tonn hel kvalitetsmerket skrei fra Norge. Årets sesong var dermed stabil både når det gjelder pris og volum. Sammenlignet med annen fersk helfiskeksport av torsk ligger skreiandelen på rundt 12 prosent, i likhet med de tre siste årene.
Skrei

juli, 2017

Nå skal svenskene lære av norsk eksportsuksess

Sverige har merket seg eksportsuksessen Norge opplever i sjømatsektoren. Nå ønsker de å lære av nordmennene.
Sverige

Sjømatrådet har ansatt ny utsending i Storbritannia

​Hans Frode Kielland Asmyhr er ansatt som Norges sjømatråds nye utsending i Storbritannia og tiltrer stillingen i London 1. september.

Hvitfiskeksport for rekordhøye 8,1 milliarder første halvår

Hvitfiskeksporten har aldri tidligere hatt større verdi i årets første halvår. Veksten skyldes i hovedsak økning på konvensjonelle produkter, samt fersk og fryst hel hvitfisk.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk

Lakseeksport for 31,5 milliarder i første halvår

Verdien av norsk lakseeksport når stadig nye høyder. I første halvår har eksportverdien for laks aldri vært høyere enn i år. Rekordhøye laksepriser og vekst i USA og Asia er hovedårsakene.
Eksport, Laks, Ørret

Pelagisk eksport for 3,3 milliarder i første halvår

Utfordringer med markedsadgang og store sildefangster gir utslag i sildeeksporten for første halvår, mens makrellprisen har ligget høyere enn fjoråret trass større kvoter.
Eksport, Sild, Makrell

Lavere eksport av skalldyr i første halvår

Norge eksporterte 23 000 tonn skalldyr til en verdi av 766 millioner kroner i første halvår 2017. Det er en nedgang i volum på 22 prosent og en verdinedgang på 17 prosent mot samme periode i fjor.
Eksport, Skalldyr

Rekordsterkt første halvår for sjømateksporten

Aldri før har Norge eksportert sjømat for større verdier enn i første halvår av 2017. Økningen skyldes i hovedsak rekordhøye laksepriser, men også kraftig volumvekst i eksporten til USA og asiatiske markeder.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

juni, 2017

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver