Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

oktober, 2017

Ny film for norske skalldyr

I 2017 har Norges sjømatråd hatt et samarbeid med Munchies, verdens ledende digitale matkanal. 

Lanserer globalt konsept på Koreas største sjømatmesse

Den 8.november går en av Asias desidert største sjømatmesser av stabelen i havnebyen Busan i Sør-Korea. Sjømatrådet er på plass for å lansere det nye globale markedsføringskonseptet for «Seafood from Norway» og for å bygge tettere nettverk i den lokale verdikjeden.
Eksport, Laks, Sør-Korea, Makrell

Barbera d’Asti vin + norsk torsk = Barbera Fish Festival

I helgen ble Barbera Fish Festival arrangert i Italia. Feiringen av Barbera d’Asti vin og norsk torsk ble gjennomført for tredje gang i Agliano Terme.
Eksport, Klippfisk, Tørrfisk

- Kvalitet er et kjempeproblem

Skal fremtiden for norsk hvitfisknæring se lys ut må man ha høyere kvalitetsfokus. Det mener daglig leder Terje Kjølsøy i Ålesundfisk. 
Hvitfisk

Status eksport til Kina oktober 2017

Tirsdag 10. oktober hadde Mattilsynet, NFD og ambassaden et møte med CNCA i Beijing.
Markedsadgang

Norsk deltakelse på Conxemar for andre gang

Sammen med ti norske fiskeribedrifter har Sjømatrådet denne uken vært tilstede under den spanske Conxemar-konferansen i Vigo.
Eksport

Sjømatnasjonen Norge settes på kartet i nytt globalt konsept

Sjømatrådet ruller i disse dager ut et nytt globalt markedsføringskonsept. Om det er i Frankrike, UK, Brasil eller andre markeder hvor Sjømatrådet gjennomfører kampanjer vil markedsføringen fra nå av fremstå som lik på tvers av markedene. Dette er et av flere tiltak for å skape synergier og for å effektivisere bruk av midlene Sjømatrådet forvalter på vegne av næringen.

​Nedgang i skalldyreksporten

Norge har eksportert 38 000 tonn skalldyr til en verdi av 1,3 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumnedgang på 5 prosent og en verdinedgang på 11 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Eksport, Japan, USA, Kina, Sør-Korea, Reker, Andre skalldyr, Kongekrabbe, Snøkrabbe

​Pelagisk eksport for 4,3 milliarder kroner

Norge har eksportert 180 000 tonn sild og 135 000 tonn makrell til en verdi av 3,6 milliarder kroner hittil i år. I samme periode har Norge eksportert pelagisk fisk for totalt 4,3 milliarder kroner. Det er en volumøkning på 21 prosent og en verdinedgang på 3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.
Eksport, Pelagisk, Japan, Tyskland, Kina, Polen, Sør-Korea, Tyrkia, Sild, Makrell

​Hvitfiskeksport for rekordhøye 11,3 milliarder

Til tross for en svak september, når hvitfiskeksporten nye høyder. Veksten skyldes først og fremst økte volumer og økt verdi av fryst hel hvitfisk og klippfisk.
Eksport, Brasil, Portugal, Kina, Saltfisk, Klippfisk, Tørrfisk, Torsk, Sei, Nigeria, Hvitfisk

​Lakseeksporten har økt med 10 prosent

Norge har eksportert 710 000 tonn laks for 47,7 milliarder kroner hittil i år. Det er volummessig på samme nivå som fjoråret, mens verdiøkningen har vært på 10 prosent, eller 4,2 milliarder kroner. Eksportverdien for laks har aldri vært høyere for samme periode.
Eksport, Laks, Ørret

Sjømateksport for 69 milliarder kroner

Til tross for en nedgang i sjømateksporten i september har Norge eksportert 1,8 millioner tonn sjømat til en verdi av 69 milliarder kroner hittil i år. Det er en volumøkning på 3 prosent, og en verdiøkning på 6 prosent eller 3,7 milliarder kroner målt mot samme periode i fjor.
Eksport, Laks, Ørret, Saltfisk, Klippfisk, Torsk, Sild, Makrell, Sei, Kongekrabbe

september, 2017

Store sjømatmuligheter i Kina

Kineserne søker mer importert sjømat for å dekke landets etterspørsel. Nå inviterer Sjømatrådet norske sjømateksportører til Kina.
Eksport, Laks, Kina, Torsk, Makrell

​Sjømatrådet effektiviserer organisasjonen

Sjømatrådet skal effektivisere organisasjonen som følge av kutt i markedsavgiften. Reduserte inntekter, og effektiviseringen skal sikre at man får mest mulig ut av ressursene, til det beste for sjømatnæringen.

UKs topp ti fish & chip-eiere i Norge

Disse ni på bildet er de beste i hele Storbritannia til å lage fish & chips. Denne uken har de vært i Ålesund for å lære mer om råvaren de elsker.
Storbritannia, Torsk, Hyse

Appetitt for norsk sjømat i Dubai

Sammen med 15 norske næringsaktører deltar Sjømatrådet denne uken på den største sjømatmessen i Midtøsten, Seafex Dubai.

Skal få tyrkere til å spise mer sjømat

I går kveld arrangerte Norges sjømatråd et kunnskapsseminar for ernæringsspesialister og media i Istanbul, Tyrkia. Målet er å få flere tyrkere til å velge sunn, norsk sjømat.

Velger nye byrå for større global gjennomslagskraft

Norges sjømatråd velger et globalt byråoppsett, og går fra flere lokale byrå til kun fire byråer fra 2018

Verdenspremiere for norske skalldyr

Delikat, søtere og mørere enn skalldyr fra Sør-Europa. Slik beskriver europeiske matkritikere smaken av norske skalldyr. Og nå retter verdens største matkanal kameralinsa mot den norske havbunnen.
Andre skalldyr

Barnehagebarnas sjømatlunsj imponerte thailandsk media

Thailandske journalister lot seg imponere av de norske barnas interesse for sjømat og matlaging da de besøkte en barnehage på Sotra denne uken.

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver