Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

april, 2017

mars, 2017

Endringer i Norges sjømatråd

Endringsfokus skal bidra til et taktskifte i Norges sjømatråd.

​Suksess for norsk sjømatseminar i Nigeria

Denne uken har Norges sjømatråd arrangert et sjømatseminar for norske og nigerianske eksportører og importører i Afrikas største by, Lagos. Omlag 80 representanter for sjømatbedrifter i Norge og Nigeria har gjennom seminaret hatt mulighet for å knytte kontakter og å lære mer om markedssituasjonen i Nigeria.
Eksport, Tørrfisk, Sild, Brosme, Nigeria

Norsk sjømat er i vinden i Sør-Korea

Interessen var stor da Sjømatrådet og arbeidsgruppen for makrell inviterte til et åpent makrellforum i Seoul forrige uke. Koreanernes favorittfisk er makrell og hele 85 deltagere fra koreansk verdikjede fikk presentert status for makrell i Korea og det arbeidet som gjøres for å fremme norsk makrell i markedet. 
Eksport, Sør-Korea, Makrell

Disse London-studentene elsker norsk fisk

I hjertet av London ligger Storbritannias eldste college. Her er det høytid blant studentene når den norske sjømaten kommer på menyen. 

Stor interesse for norsk fiskeeksport til Vest-Afrika

Sjømatrådets satsning på nye markeder opplever at det er stor interesse blant den norske fiskerinæringa for eksport til land i Vest-Afrika, og i hovedsak Nigeria, Angola, DRC (Kongo Kinshasa) og Kongo-Brazzaville.
Eksport, Tørrfisk, Nigeria

Søker ny fiskeriutsending til Storbritannia

Norges sjømatråd har lyst ut stillingen som fiskeriutsending til Storbritannia. Søknadsfristen til et av Norges viktigste hvitfiskmarkeder går ut 27. mars 2017. 
Storbritannia, Torsk, Skrei, Kveite, Hyse, Andre hvitfisk

God kvalitet på skreien i Spania

Skrei er et helt unikt sesongprodukt fra Norge. Kvalitetsmerket skrei lover toppkokker og kresne konsumenter over hele Europa det beste av det beste av fersk fisk. Slikt kan man ikke gamble med.
Eksport, Skrei

Roger går LIVE med Boston

Fra merdekanten på Nyvoll utenfor Alta skal Roger Karlsen la seg intervjue på direkten fra Sjømatmessa i Boston.
Laks, USA

Tørrfiskens reise fra Lofoten til Nigeria blir dokumentarfilm

Denne uken har Sjømatrådet vært i Lofoten sammen med Nigeriansk TV for å fortelle historien om den norske tørrfiskens reise fra det kalde nord og helt ned til Afrikas vestkyst.

​Sjømatrådet lanserer nye nettsider

I dag lanserte Sjømatrådet nye seafood.no. Målgruppen er norske sjømateksportører og de vil nå enklere finne relevante tjenester på et felles digitalt nettsted, alt i Sjømatrådets nye selskapsprofil. Betaversjonen av nettstedet har allerede vært ute en tid.

Kokkesirkus til Finnmarksløpet

The Flying Culinary Circus inntar Alta og får boltre seg i de beste råvarene fra Finnmark. Kokkesjonglørene skal skape begeistring i lokalene til den nye restaurantstjerna Taverna'n midt i hjertet av byen og Finnmarksløpet.

Norsk sjømat i beste sendetid

Gikk du glipp av "Rå fisk og sylskarpe knivar"? Nå har du muligheten til å se hele programmet. 

​Sjømateksporten økte med seks prosent i februar

Norge eksporterte 196 000 tonn sjømat for totalt 7,5 milliarder kroner i februar. Det er en volumnedgang på 19 prosent og en verdiøkning på 448 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
Eksport

Norske skalldyr i hovedrollen på Noma

Da den verdenskjente danske restauranten Noma hadde avskjedsfest lørdag kveld, var gjestelisten eksklusiv. På menyen sto blant annet norsk sjømat.
Skalldyr

Presenterte supermaskin for statsråden

Med ny teknologi håper den tyske matindustrileverandøren Baader Group å styrke sin posisjon i Norge. Sist uke inviterte de fiskeriminister Per Sandberg på en omvisning i sitt lokale i Lübeck.

februar, 2017

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver