Nyheter

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

mai, 2017

Fiskeriministeren til Japan i juni

I slutten av juni reiser fiskeriminister Per Sandberg til Japan for å lære mer om den strategiske posisjonen norsk sjømat har i dette kvalitetsbevisste sjømatmarkedet. Det er over 30 år siden den første sjømatdelegasjonen reiste til Japan og norsk sjømat har hatt økende status i Japan siden den gang.
Laks, Japan, Makrell

Sushimarkedet flater ut

Etter flere år med vekst har totalmarkedet for sushi i Norge flatet ut. I 2016 ble det omsatt sushi for 849 millioner kroner, det er en nedgang på to prosent fra året før. Nedgangen skyldes i all hovedsak redusert salg av sushi i butikk- og kioskmarkedet. Det viser tall som Sissel Flesland Markedsinformasjoner har utarbeidet for Norges sjømatråd.

​Norsk sjømatnæring tar ny sats i Kina

Denne uken besøkte Norges største sjømatdelegasjon Beijing. Det sier noe det enorme potensialet over 100 norske aktører ser i det kinesiske markedet. Norske produsenter og eksportører møtte rundt 300 kjøpelystne kinesere, noe som bekrefter etterspørselen etter norsk sjømat i Kina.
Eksport, Kina

Norske sjømateksportører på plass i Iran

Denne uken er Sjømatrådet sammen med en gruppe norske eksportører på sjømatmesse og seminar i den iranske hovedstaden Teheran. Sjømatrådet mener markedet har stort potensiale for norsk sjømat.
Eksport, Laks

Slår alarm om norsk sjømatkonsum

Nordmenn spiser stadig mindre fisk og sjømat. I årets første måneder har hjemmekonsumet av fersk fisk gått ned med over 19 prosent fra i fjor. Norges sjømatråd frykter at dette kan bli et stort folkehelseproblem.
Norge, Aktuelt

Robin (26) sykler 4.500 kilometer for kreftsaken

Robin Halsebakk (26) får en travel sommer. Da skal han sykle fra Grimstad til Kirkenes for å promotere sykkel-VM og samtidig støtte kreftsaken.
Laks, Norge

Spanske konsumenter vil ha naturlig superfood

Sjømatrådets årlige sjømatseminar i Madrid fokuserte på hvordan man skal vinne spanske konsumenter med naturlig og lettvint sjømat.

Sjømatnæringen med på felles kostholdsløft

Myndighetene vil at nordmenn skal spise mer sjømat, frukt og bær, grønnsaker og grove kornprodukter. Tirsdag startet et samarbeid som skal gjøre det enklere å ta sunne valg.

Hele laksenæringen trår til for sykkelsporten

Når sykkelsesongen nå for alvor rulles i gang, har arrangører over hele Norge en hel laksenæring i ryggen.
Laks

Nedgang i sjømateksporten i april, verdivekst hittil i år

Norge eksporterte 151 000 tonn sjømat for 6,8 milliarder kroner i april. Det er en volumnedgang på 23 prosent og en verdinedgang på 7 prosent eller 529 millioner kroner fra april i fjor. Hittil i år har Norge eksportert 886 000 tonn sjømat til en verdi av 31 milliarder kroner. Eksportert volum er på samme nivå som i fjor, mens verdien har økt med 2,3 milliarder kroner eller 8 prosent.
Eksport, Laks, Ørret, Klippfisk, Torsk, Skrei, Makrell

april, 2017

Produktinnovasjon i fokus på spansk sjømatseminar

Innovasjon og produktforpakning i dagligvare står på programmet når Sjømatrådet arrangerer sjømatseminar i Madrid 11.mai.

Norsk makrell tar av i Sør-Korea

Norsk sjømat går fra den ene suksessen til den andre i Sør-Korea. Sjømatrådets utsending opplever at norsk makrell er på alles lepper både i media og på middagsfatene i landet for tiden. 
Sør-Korea

Tidenes største sjømatdelegasjon til Beijing

Det er ventet bred deltakelse fra den norske sjømatnæringen når Sjømatrådet inviterer til delegasjonsreise i mai måned. Det blir tidenes største sjømatdelegasjon til Kina, ifølge fiskeriutsending Sigmund Bjørgo.
Kina

Nytt opphavsmerke for norsk sjømat

Sjømatrådet lanserer i dag et nytt opphavsmerke for norsk sjømat, «Seafood from Norway». Det nye merket garanterer norsk opphav og skal bidra til å forsterke norsk sjømats posisjon globalt.
Eksport, Laks, Norge, Ørret, Klippfisk, Tørrfisk, Makrell

Inviterer til lansering av koreansk sjømatstudie

Sjømatrådet inviterer den norske næringen til lansering av den store sjømatstudien i Sør-Korea og til å få unik innsikt i sjømatkonsum i ett av våre raskest voksende sjømatmarkeder.
Eksport, Sør-Korea, Makrell

Døråpner i nye marked

I april 2016 startet Sjømatrådet to av sine viktigste strategiske prosjekter for nye marked, i India og Sentral- og Vest-Afrika. Ett år etter oppstart er det god vind i seilene for begge prosjektene.
Laks, Tørrfisk, Torsk, India, Nigeria

Kinesisk journalist roser norsk sjømatnæring

Etter en uke i Norge er den kinesiske journalisten Jiang Zheng full av lovord om norsk sjømatnæring.
Laks, Hvitfisk

Tørrfisk i front for Årets Kokk

Tørrfisken sto i fokus da startskuddet gikk for oppkjøringen til kokkekonkurransen Årets Kokk i Lofoten denne uken. 
Tørrfisk

Vil ha flere kjøledisker i tyske butikker

Kan slike kjøledisker få flere tyskere til å velge fisk istedenfor pølser når de handler? Gitte Hannemann Mollan i Norges sjømatråd tror svaret er ja.
Tyskland

Ny landansvarlig for Norge

Line Kjelstrup overtar som landansvarlig for det norske markedet fra sommeren 2017. Kjelstrup er i dag fiskeriutsending i Sverige og vil fortsatt ha ansvar også for det det svenske markedet fram til sommeren 2018.
Norge, Om Norges sjømatråd

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Anette Grøttland Zimowski

Kommunikasjonsrådgiver