Velkommen til våre nye nettsider. Dersom du savner noe så si gjerne i fra i skjemaet nede til høyre.

Nyheter

Presserom

Kategorier

Legg til kategori

Publiseringsdato

Fra
Til

mars, 2017

Disse London-studentene elsker norsk fisk

I hjertet av London ligger Storbritannias eldste collage. Her er det høytid blant studentene når den norske sjømaten kommer på menyen. 

Stor interesse for norsk fiskeeksport til Vest-Afrika

Sjømatrådets satsning på nye markeder opplever at det er stor interesse blant den norske fiskerinæringa for eksport til land i Vest-Afrika, og i hovedsak Nigeria, Angola, DRC (Kongo Kinshasa) og Kongo-Brazzaville.
Eksport, Tørrfisk, Nigeria

Søker ny fiskeriutsending til Storbritannia

Norges sjømatråd har lyst ut stillingen som fiskeriutsending til Storbritannia. Søknadsfristen til et av Norges viktigste hvitfiskmarkeder går ut 27. mars 2017. 
Storbritannia, Torsk, Skrei, Kveite, Hyse, Andre hvitfisk

God kvalitet på skreien i Spania

Skrei er et helt unikt sesongprodukt fra Norge. Kvalitetsmerket skrei lover toppkokker og kresne konsumenter over hele Europa det beste av det beste av fersk fisk. Slikt kan man ikke gamble med.
Eksport, Skrei

Roger går LIVE med Boston

Fra merdekanten på Nyvoll utenfor Alta skal Roger Karlsen la seg intervjue på direkten fra Sjømatmessa i Boston.
Laks, USA

Tørrfiskens reise fra Lofoten til Nigeria blir dokumentarfilm

Denne uken har Sjømatrådet vært i Lofoten sammen med Nigeriansk TV for å fortelle historien om den norske tørrfiskens reise fra det kalde nord og helt ned til Afrikas vestkyst.

​Sjømatrådet lanserer nye nettsider

I dag lanserte Sjømatrådet nye seafood.no. Målgruppen er norske sjømateksportører og de vil nå enklere finne relevante tjenester på et felles digitalt nettsted, alt i Sjømatrådets nye selskapsprofil. Betaversjonen av nettstedet har allerede vært ute en tid.

Kokkesirkus til Finnmarksløpet

The Flying Culinary Circus inntar Alta og får boltre seg i de beste råvarene fra Finnmark. Kokkesjonglørene skal skape begeistring i lokalene til den nye restaurantstjerna Taverna'n midt i hjertet av byen og Finnmarksløpet.

Norsk sjømat i beste sendetid

Gikk du glipp av "Rå fisk og sylskarpe knivar"? Nå har du muligheten til å se hele programmet. 

​Sjømateksporten økte med seks prosent i februar

Norge eksporterte 196 000 tonn sjømat for totalt 7,5 milliarder kroner i februar. Det er en volumnedgang på 19 prosent og en verdiøkning på 448 millioner kroner eller 6 prosent, sammenlignet med februar i fjor.
Eksport

Norske skalldyr i hovedrollen på Noma

Da den verdenskjente danske restauranten Noma hadde avskjedsfest lørdag kveld, var gjestelisten eksklusiv. På menyen sto blant annet norsk sjømat.
Skalldyr

Presenterte supermaskin for statsråden

Med ny teknologi håper den tyske matindustrileverandøren Baader Group å styrke sin posisjon i Norge. Sist uke inviterte de fiskeriminister Per Sandberg på en omvisning i sitt lokale i Lübeck.

februar, 2017

Tysk stjernekokk elsker norsk skrei

Når den tyske stjernekokken Cornelia Poletto setter opp vintermenyen på restauranten sin i Hamburg, er det én hovedrett som aldri byttes ut.
Eksport, Tyskland, Skrei

Arbeidsgruppen for makrell til Sør-Korea

For å styrke norsk makrell sin posisjon i Japan og Sør-Korea er det avgjørende at Sjømatrådet jobber tett og godt sammen med den pelagiske næringen.

- Sushi er nesten like populær som taco

Den fantastiske suksesshistorien om norsk sushilaks inntog i Japan blir fortalt av Arne Hjeltnes på TV 2s hovedkanal.
Eksport, Japan

Sterk nedgang i det norske sjømatkonsumet

Sjømatkonsumet i Norge går tilbake. I 2016 spiste nordmenn 7 prosent mindre sjømat enn året før.

Sjømatrådet inviterer norske eksportører til Nigeria

Nigeria er et spennende marked med lange norske handelstradisjoner. Nå inviterer Sjømatrådet eksportører med til landet for å utforske og skape nye muligheter for eksport av tørrfisk, pelagisk og laks.

Nytt prosjekt skal gi kvalitetsløft i fiskerinæringen

Råstoffsjef Ørjan Nergaard i Norway Seafoods vil ha enda bedre kvalitet på fisken som landes. Nå inviterer han hele fiskerinæringen til å bli med på et felles kvalitetsløft.

Feil bruk av tall

Det er feil at over halvparten av fersk torsk vi sender til markedene i Europa er av dårlig kvalitet, sier kommunikasjonsdirektør Geir Håvard Hanssen i Sjømatrådet.

Vil ha reker inn i HoReCa

Tirsdag og onsdag neste uke skal noen av Norges beste kystkokker møtes i Bergen for blant annet å inspireres til økt bruk av pelagiske arter og skalldyr.
1 av 9 sider
Neste side →

Kontakt meg eller få en oversikt over mine kollegaer i Sjømatrådet

Geir Håvard Hanssen

Kommunikasjonsdirektør